Beste Weightgainer [Test 2023]

Laatste update: november 2023

Best Geteste Weightgainer

Mammoth Mass

De Mammoth Mass Gainer is onze favoriete weight gainer van dit moment. Zo geeft een shake je maar liefst 1250kcal waardoor het aankomen in gewicht een fluitje van een cent wordt. Bovendien bevat elke shake ruim 60 gram eiwit en maar liefst 230 gram koolhydraten. Hiervan is slechts 9 gram suiker, dit is ontzettend weinig. Verder is de prijs / kwaliteit goed en smaakt de shake heerlijk. Ook klontert hij amper waardoor je gemakkelijk op drinkt. 

Misschien herken je jezelf hierin: Je eet jezelf elke dag helemaal vol, maar het wil maar niet lukken om aan te komen in gewicht. Dit is natuurlijk ontzettend frustrerend.

Als jij niet aankomt in gewicht betekent het dat je te weinig calorieën binnen krijgt. Om dit probleem op te lossen zou je weight gainers kunnen gaan gebruiken. Dit zijn shakes die barsten van de calorieën, door deze shakes te nemen krijg je op een simpele manier heel veel extra kcal binnen.

Maar wat is nu eigenlijk de beste weightgainer om te kopen? Wij zetten in dit artikel de 5 beste weight gainers van het moment op een rijtje zodat jij een goede beslissing kunt nemen. Lees dus gauw verder!

Top 5 Beste Weightgainers

Beste Koop Weight Gainer
1. Mammoth Mass

Beste Goedkope weight gainer

2.  Mass Perfection Body&Fit

XXL Nutrition Complex Carb Gainer

Beste Premium Weight gainer

3. XXL Nutrition Complex Carb Gainer

 

Beste Weight Gainer voor vrouwen

4. True Mass

Serious Mass

Beste weight gainer om aan te komen

5.  Serious Mass

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke plantaardige eiwitshake het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Weightgainer van 2023?

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vragen:

 • Wat is de beste Weightgainer?
 • Welke Weightgainer kan ik het beste kopen?

Om te bepalen wat momenteel de beste Weightgainer is hebben we namelijk een uitgebreide vergelijking gedaan. Hierbij hebben we meerdere weight gainers vergeleken op o.a. Prijs / kwaliteit, smaak en voedingswaarden.

Vervolgens hebben we op basis hiervan een top-5 samengesteld met de beste opties van dit moment. Uiteraard is hier rekening gehouden met de juiste prijs. 

1. Mammoth Mass

Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

In onze ogen kan er momenteel maar één weight gainer de beste zijn op dit moment: de Mammoth 2500.

Vooral de smaak van deze shake is top, we hebben meerdere smaken geprobeerd, maar de cookies&cream en aardbei smaak zijn verrukkelijk. Naast de smaak mengt deze shake erg goed waardoor je niet snel klonten zal krijgen.

Deze mass gainer is afkomstig uit Canada en is daar al 3 keer beoordeeld tot beste weight Gainer van Canada. Een dosering van 4 maatschappen levert zo’n 1250 kcal, 60 gram eiwitten en 229 gram (!) koolhydraten. Hiervan is slechts 9 gram suiker wat ontzettend weinig is. 

Een ander voordeel van deze shake is dat de eiwitten bestaan uit een mix van whey, caseïne en ei-eiwit. Daarnaast is bevat de shake relatief weinig vet. Ook de prijs is ontzettend scherp. Wat ons betreft dus al met al één van de beste weight gainers van Nederland!

Voordelen Mammoth Mass

 • 60 Gram eiwit per shake
 • 1 shake geeft je maar liefst 1250kcal
 • Goede smaak
 • Prijs / kwaliteit is dik in orde

Nadelen Mammoth Mass

 • Geen

2. Mass Perfection van Body&Fit

Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer 2 vinden we de Mass Perfection van Body&Fit. Als jij op zoek bent naar de beste goedkope weight gainer dan is dit een absolute aanrader.

Deze mass gainer is namelijk veruit het goedkoopste product uit deze lijst. Dit terwijl het wel een ontzettend goede shake is om aan te komen. 

Zo bevat deze shake een mix van de allerbeste eiwitten en aminozuren, worden er 4 verschillende koolhydraat bronnen gebruikt en is hij vrijwel vrij van suikers.

Verder is de smaak goed, zijn de voedingswaarden prima in orde en is hij dus een stuk goedkoper dan andere weight gainers uit deze top-5. 

Voordelen Mass Perfection van Body&Fit

 • Bevat de beste eiwitten en aminozuren
 • Vrij van suiker
 • Beste goedkope mass gainer

Nadelen Mass Perfection van Body&Fit

 • Dure shake

3. XXL Nutrition Complex Carb Gainer

XXL Nutrition Complex Carb Gainer
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer drie van deze lijst vinden de mass gainer genaamd XXL Nutrition Complex Carb Gainer. Zelf hebben we deze mass gainer jaren lang gebruikt en we zijn nog steeds erg enthousiast over deze gainer.

De macro’s van deze shake zijn bizar: 388 kcal per shake, 38,90 gram eiwit, maar liefst 39,60 gram koolhydraten en slecht 4,10 gram suiker. Deze shake zit dus bomvol de hoogwaardige calorieën die zoals je kunt zien voornamelijk afkomstig zijn uit complexe koolhydraten en hoogwaardige eiwitten.

In tegenstelling tot de Mammoth shake van hierboven lever deze shake je wel iets minder eiwitten. Wel is hij met slechts € 0,42 cent een van de aller goedkoopste opties van dit moment!

Voordelen XXL Nutrition Complex Carb Gainer

 • Goede smaak
 • Voedingswaarden zijn prima in orde
 • Bevat 250 verschillende vitamines, mineralen en zelfs creatine

Nadelen XXL Nutrition Complex Carb Gainer

 • Prijs is hoger dan gemiddeld

4. Mutant Mass

Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer 4 van deze lijst vinden we gainer van Mutant: Mutant Mass

Deze gainer wordt door vele sporters als jaren gezien als één van de betere massgainers en bevat maar liefst 1050 kcal per serving, ideaal dus als je moeite hebt om voldoende kcal binnen te krijgen.

Wanner we kijken naar de macro’s van deze shake dan zijn die als volgt: 12 gram vet, 192 gram koolhydraten en 56 gram eiwit. Prima verhoudingen dus aangezien het merendeel van de shake bestaat uit complexe koolhydraten.

Ook is de shake relatief rijk aan eiwitten, ideaal dus voor het opbouwen van spiermassa.

Voordelen Mutant Mass

 • Bevat veel eiwitten
 • Vandaag besteld is morgen in huis
 • 1050 kcal per serving

Nadelen Mutant Mass

 • Iets minder koolhydraten dan andere producten

5. True Mass

Onze Score
9.1

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Wanneer iemand de naam BSN hoort is de kans groot dat hij of zij gelijk denkt aan de beroemde No Xplode pre-workout. Ook BSN was zo slim om een weightgainer op de markt te brengen genaamd: True Mass.

Vooral de smaak van deze shake is top, zelf hebben we de aardbei smaak een tijdje gebruikt en waren hier zeer over te spreken. Vooral met Melk vonden we shake erg lekker.

Een dosering van True Mass levert je 685 kcal, 81 gram koolhydraten, 18,5 gram vet en 45 gram eiwitten. Dit zijn niet de beste macro’s als we ze vergelijken met andere shakes in dit lijstje.

Ook zien we dat elke dosering je zo’n 14 gram suiker oplevert, dit is aan de hoge kant. Al met al een redelijke gainer alleen zijn er betere op de markt.

Voordelen True Mass

 • Bevat mix van verschillende type eiwitten
 • 100 gram pure complexe koolhydraten per maatschep

Nadelen True Mass

 • Duurste product uit deze top-5

Waar moet je op letten bij het kopen van een weight gainer?

Het kopen van een weight gainer die past bij je sportieve doelstellingen is waarschijnlijk een stuk moeilijker dan je zou denken. Tegenwoordig is het aanbod namelijk ontzettend groot.

Wat is bijvoorbeeld de beste weight gainer volgens de consumentenbond? Waaraan voldoet een goede weight gainer? Welke ingrediënten moet de weight gainer hebben?

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een koopgids opgesteld waarin je de belangrijkste zaken ontdekt bij het kopen van een goede weight gainer.

Eiwitten

Het is allereerst slim om altijd een weight gainer uit te zoeken die rijk aan eiwitten is. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van onze spieren, door voldoende van deze binnen te krijgen kunnen je spieren beter herstellen wat uiteindelijk leidt tot meer spiermassa.

Vaak krijg je door de gigantische hoeveelheid calorieën die een weight gainer bevat al een flinke hoeveelheid eiwit binnen. Het verschilt per shake echter aanzienlijk waardoor je daar zeker op kunt letten. 

Hoeveel suikers heeft de weight gainer?

Een ander belangrijk onderdeel waar je op moet letten bij het uit zoeken van een weight gainer is de hoeveelheid suikers (enkelvoudige koolhydraten) die de shake bevat.

Er zijn verschillende weight gainers op de markt die barsten van de suikers, je shake zal hierdoor natuurlijk wel lekker gaan smaken, maar echt gezond is het niet.

Smaken

Uiteraard wil je de verschillende weight gainers vergelijken op de smaak. Gelukkig zijn er tegenoordig ontzettend veel verschillende smaken waardoor jezelf kunt kiezen welke shake het beste past bij jouw voorkeur.

Bedenk je ook hoe je de shake gaat drinken. Drink je de shake bijvoorbeeld met water of met melk? Het zijn simpele vragen die grote invloeden hebben op hoe de eiwitshake smaakt. 

Prijs

Uiteraard wil je niet te veel betalen bij het kopen van de beste weight gainer. Het letten op de prijs is daarom een absolute aanrader. In dit artikel hebben we hier al rekening mee gehouden, door voor een van deze mass gainers te kiezen weet je dus zeker dat je een product met een goede prijs/kwaliteit koopt. 


Weight gainer gebuiken? Voorkom deze fout

Als jij graag weight gainers wilt gaan gebruiken dan is het verstandig om hier altijd een plan bij te hebben.

Een fout die we veel sporters zien maken is dat ze een flinke weightgainer pot bestellen en vervolgens op random momenten shakes gaan drinken. Hierbij houden ze niet bij hoeveel calorieën ze per dag binnen krijgen en komen ze er na een paar weken achter dat ze in een stuk zwaarder / dikker zijn.

We zouden je dan ook altijd aanraden om weight gainers alleen te gebruiken als je weet wat je doet. Zorg ervoor dat je precies weet wat je energie behoefte is en ga hier vervolgens 10% boven zitten.

Let vervolgens ook goed op de dosering die je gebruikt, een grote schep weight gainer bevat al snel zo’n 300 tot 1000 calorieën. Doe je dit niet dan kan je het risico lopen dat je veel te snel aan gaat komen. Wanneer dit het geval is zal het grootste gedeelte van het gewicht dat je aankomt vetmassa zijn, iets wat je niet wilt!


Weight gainer voor vrouwen?

Ook als vrouw kan het nemen van weight gain shakes toegevoegde waarde hebben. Vind jij jezelf bijvoorbeeld te slank en wil je graag wat kilo’s aankomen? Probeer dan eens een weight gainer!

Wel zouden we je aanraden om altijd eerst proberen de focus te leggen op de juiste voeding. We zien vaak vrouwen die gelijk allerlei dure supplementen gaan gebruiken terwijl ze met simpele veranderingen in hun voedingspatroon ook al enorme stappen kunnen maken.


Zelf een weight gainer maken?

Heb je nou geen zin om zo’n dure weight gainer te gaan bestellen en kan je het geld simpelweg niet missen? Goed nieuws! Het maken van een weight gainer kan je prima thuis doen met je eigen ingrediënten. Zorg voor een goede blender en meng vervolgens de volgende producten door elkaar heen en voila:

 • 500 ML Volle melk
 • 60 Gram Havermout
 • 1 Banaan
 • 200 gram Volle kwark
 • 1 Eetlepel pindakaas

Welke weightgainer is het beste?

Wat de beste weightgainer is, verschilt per persoon. Ieder persoon is anders en heeft weer andere doelen. Om die reden is er niet zo iets als de beste weightgainer. Benieuwd welke gainer shake het beste past bij jouw situatie? Lees dan gauw het artikel!


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste vegan eiwit shake van dit moment is hebben we meer dan 20 verschillende weightgainer shakes vergeleken op meerdere criteria. In onze eiwitshake test hebben we meer dan 20 verschillende weightgainer vergeleken op prijs kwaliteit, smaak, voedingswaarden en ervaringen van andere consumenten. Welke weightgainer het beste is ontdek je in onze top 5.


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>