Beste Wrist Wraps [Test 2023]

Laatste update: januari 2024

Best Geteste Wrist Wraps

Reeva Wrist Wraps

Reeva Wrist Wraps

De beste wrist wraps uit onze test zijn de Reeva Wrist Wraps Zwart Het materiaal van deze wrist wraps bestaat uit dichtere vezels, waar een speciaal soort elastaan in verweven zit. Hierdoor bieden de wrist wraps extra steun ( meer dan de andere uit de test) aan de polsen.

Ben jij zo'n fanatiekeling in de sportschool? Dan is dit artikel bedoeld voor jou! Heb je problemen met je polsen, dan heb je misschien wel wat aan zogenaamde wrist wraps. Deze gym gear is ter voorkoming van blessures aan de polsen. De wrist wraps zorgen voor ondersteuning en dat de temperatuur van het polsgewricht goed blijft.

Maar wat zijn nou goede wrist wraps? Wat zijn nou de beste wrist wraps volgens de Consumentenbond? In dit artikel vertellen we je wat nou de beste wrist wraps van 2023 zijn.

Top 5 Beste Wrist Wraps

Reeva Wrist Wraps

Beste Koop Wrist Wraps
1. Reeva Wrist Wraps

ZEUZ® Wrist Wraps

Beste Wrist Wraps Bootcamp

2. ZEUZ┬« Wrist Wraps

Breaking Limits Wrist Wraps

Beste Wrist Wraps Crossfit

3. Breaking Limits Wrist Wraps

Gorilla Wear Basic Wrist Wraps

Beste Lange Wrist Wraps

4. Gorilla Wear Basic Wrist Wraps

KRAKEN Wrist Wraps

Beste Budget Wrist Wraps

5. KRAKEN Wrist Wraps

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke wrist wraps het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Wrist Wraps?

Wij van Fitcode.nl hebben voor de fanatieke sporter diverse producten getest en op basis van deze test hebben wij een top 5 van beste wrist wraps van 2023 gemaakt. Zo weet je in ├ę├ęn oogopslag wat het beste wrist wraps merk is.

1. Reeva Wrist Wraps

Reeva Wrist Wraps
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

Duurzaamheid

Deze wrist wraps worden vooral gebruikt bij crossfit. Dit is een soort fitness waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek met elkaar worden gecombineerd. Tijdens deze sport worden bewegingen snel en met een hoge intensiteit uitgevoerd. Goede ondersteuning van de polsen is dan van groot belang.

Voordelen van de Reeva Wrist Wraps zijn dat er een speciale kunststof rand bij de klittenband sluiting zit, waardoor de wrist wraps beter op hun plek blijven zitten. Verder bestaat het materiaal van deze wrist wraps uit dichtere vezels waar een speciaal soort elastaan in verweven zit. Hierdoor bieden de wrist wraps extra steun ( meer dan de andere uit de test) aan de polsen. Een derde voordeel van deze wrist wraps is dat ze in diverse designs te krijgen zijn: voor iedere smaak wat wils.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan dit product: de Reeva wrist wraps zijn wat aan de korte kant

Voordelen Reeva Wrist Wraps

 • Speciale kunststof rand
 • Het materiaal bestaat uit dichtere vezels
 • In meerde kleuren beschikbaar

Nadelen Reeva Wrist Wraps

 • Aan de korte kant

2. ZEUZ┬« Wrist Wraps

ZEUZ® Wrist Wraps
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Ben je vaak in de sportschool? Dan is de kans groot dat je de wrist wraps van Zeuz wel eens bent tegengekomen.

Voordelen van dit product zijn dat de wrist wraps extra lang zijn, waardoor je ze goed om de polsen kan wikkelen voor extra steun. Geen mens is hetzelfde, dus de wrist wraps zijn in verschillende maten te koop. De wrist wraps zijn goed geprijsd.

Voordelen ZEUZ┬« Wrist Wraps

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Zijn extra lang
 • In verschillende maten beschikbaar

Nadelen ZEUZ┬« Wrist Wraps

 • In 1 kleur beschikbaar

3. Breaking Limits Wrist Wraps

Breaking Limits Wrist Wraps
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Ook deze wrist wraps vind je vaak terug in de sportschool.

De voordelen: Breaking Limits doet aan een 30-dagen geld terug garantie, zelfs als je het product al hebt gebruikt! Ook hebben de wrist wraps een vocht absorberende voering, waardoor je geen zweetresten in je wrist wraps hebt zitten na afloop van je trainingssessie. De wrist wraps hebben een stoer en mooi design, dus het ziet er ook nog eens flitsend uit.

Voordelen Breaking Limits Wrist Wraps

 • 30 dagen garantie
 • Houdt vocht niet vast
 • Mooi design

Nadelen Breaking Limits Wrist Wraps

 • Is in een maat beschikbaar

4. Gorilla Wear Basic Wrist Wraps

Gorilla Wear Basic Wrist Wraps
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Het merk Gorilla Wear ben je vast ook wel eens ergens tegengekomen in een sportschool. Het sportmerk is in de jaren '80 van de vorige eeuw opgericht met als doel om in iedere sporter 'de atleet' wakker te schudden.

De wrist wraps zijn in verschillende kleuren beschikbaar waardoor je niet het standaard zwarte model hoeft te kopen. Zo kan je toch nog een beetje opvallen.

De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed waardoor hij voor iedereen te betalen is. Je hoeft natuurlijk geen dure producten te kopen om alles uit je training te halen.

Door het extra lange model passen ze om elke pols heen. Ook al heb je hele dikke polsen.

Voordelen Gorilla Wear Basic Wrist Wraps

 • Extra lang model
 • In meerdere kleuren beschikbaar
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Gorilla Wear Basic Wrist Wraps

 • Alleen voor mannen

5. KRAKEN Wrist Wraps

KRAKEN Wrist Wraps
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Deze wrist wraps zijn vooral geschikt voor sporten als powerlifting, gewichtheffen, bootcamp, yoga en gymnastiekoefeningen.

De voordelen van dit product zijn dat ze makkelijk aan en uit te trekken zijn door het klittenband van de sluiting. Verder zijn de wrist wraps zijn geschikt voor zowel mannen en vrouwen.

Daarnaast zijn ze zeer goedkoop zodat elke sporter extra bescherming bij zijn polsen kan hebben. Want veilig sporten is natuurlijk het belangrijkste!

Voordelen KRAKEN Wrist Wraps

 • Makkelijk aan en uit te trekken
 • Unisex model
 • Zeer laag geprijsd

Nadelen KRAKEN Wrist Wraps

 • In een kleur beschikbaar

Waar moet je op letten bij het kopen van Wrist Wraps?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je wrist wraps koopt. Neem deze dingen in overweging voor het kopen van goede wrist wraps:

Zijn wrist wraps echt nodig?

Of je echt wrist wraps nodig hebt, hangt af van wie je bent en hoe je traint. heb je pijn bij het trainen, dan heb je wrist wraps zeker nodig, want de kans is groot dat de gewrichten in je polsen niet in rechte positie blijven. Het kan ook zijn dat er tijdens je training kracht verloren gaat, omdat de polsen niet in de juiste positie staan. Met wrist wraps kan het maar liefst 5% uit maken of het wel lukt of net niet

Hoe soepel zijn de wrist wraps?

De gemiddelde wrist wraps zijn wat elastischer, waardoor je ze meer en beter om je pols kunt wikkelen. Wil je meer ondersteuning? Dan kun je beter voor wat stijvere wrist wraps gaan. Deze zijn iets veiliger in gebruik. Het blijft natuurlijk een persoonlijke voorkeur wat je zelf het prettigst vindt zitten.

Waar je verder op moet letten

Let op de lengte en de breedte van de wrist wraps. Qua lengte heb je wrist wraps van 25 tot 75 cm (1 tot 3 slagen rond de pols). Te lange wrist wraps zitten alleen maar in de weg en te korte wrist wraps geven weer te weinig steun. De breedte van de wrist wraps is belangrijk bij de klittenbandstrook. Is het niet breed genoeg, dan zullen de wrist wraps sneller losraken en dat wil je niet bij de training.


Wat doen wrist wraps?

Wrist wraps zorgen ervoor dat je polsen betere balans hebben. Dit is voor handig bij krachttraining waar er veel druk op je polsen komt.


Wordt je sterker van wrist wraps?

Het dragen van wrist wraps kan zorgen dat je sterker bent met sommige oefeningen. Dit komt doordat er minder druk op je polsen zit.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>