Beste Zink supplementen [Test 2020]


Wat is de beste zink supplement? Waar moet je op letten bij het kopen van een zink tabletten? Het zijn zo maar 2 vragen die we ontzettend vaak terug zien komen in onze inbox. Om die reden besloten we dit artikel te schrijven.


Zink is een belangrijk mineraal in ons lichaam en is betrokken bij verschillende vitale processen. Zo zorgt dit mineraal onder andere voor de opbouw van eiwit, groei en vernieuwing van weefsel, een goede werking van het afweer- en immuunsysteem en de stofwisseling.


Zink wordt ook vaak gebruikt door mensen die graag hun afweersysteem willen verbeteren, Zink bevordert namelijk de vorming van witte bloedcellen die ervoor zorgen dat ons afweersysteem sterker wordt. Volgens verschillende onderzoeken heeft 1 op de 3 mensen tegenwoordig een te laag zinkgehalte. Wanneer jij een zink tekort heeft zal dit verschillende negatieve gevolgen met zich mee hebben. Denk hierbij aan een verminderde immuunsysteem, je vruchtbaarheid en je algemeen welzijn.


Heb jij het gevoel dat je een zink tekort hebt? Geen zorgen, in dit artikel gaan we je precies uitleggen waar je dit aan kunt herkennen. Ook zetten we de beste zink supplementen van dit moment voor je op een rijtje. Er zijn namelijk ontzettend veel aanbieders van deze supplementen maar ze zijn lang niet allemaal even goed. Het zou zonde zijn als je een miskoop zou doen. 


Waarom zinksupplementen innemen?

Wat zijn eigenlijk de voordelen van zinksupplementen? Voor we je gaan vertellen wat de beste supplementen zijn van dit moment denken we dat het goed is om de voordelen die dit supplement te bieden heeft even op een rijtje te zetten. 


Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van het gebruik van zinksupplementen:

Voordelen 
 • Minder last van griepjes, verkoudheid of maag-darmziekten
 • Betere wondgenezing
 • Je krijgt gezonder haar en nagels + zal merken dat het sneller groeit
 • Verbetert huidproblemen 
 • Hogere potentie en een verhoogd libido bij zowel mannen als vrouwen

Waar moet je op letten bij het kopen van zink tabletten?

Heb jij besloten om een zink supplement te kopen? Goede keuze! Echter begint de zoektocht nu pas. Er zijn ontzettend veel verschillende merken, afmetingen en mogelijkheden. Om die reden is het goed om eerst gedegen onderzoek te doen om een eventuele miskoop te voorkomen.


Bij de aanschaf van een goed zink supplement is het van belang dat je met verschillende zaken rekening houdt. De belangrijkste vind je hieronder.

Toedieningsvorm

Zink supplementen zijn er in verschillende vormen. Momenteel wordt alleen het oraal toedienen van zinksupplementen door internationale gezondheidsorganisaties als "veilig" ervaren. De meest voorkomende orale zink supplementen zijn:


Druppels:
Bij druppels vinden er geen onnatuurlijke droogprocessen plaats. Dit houdt in dat de zink mineralen voorkomen in vloeibare mineralen opgelost in water. In ons lichaam komen mineralen ook zo voor, hierdoor zijn zink druppels goed op te nemen door je lichaam.


Tabletten:
Een zink tablet is in de basis poedervorm dat onder hoge druk wordt omgezet tot een ronde pil of tablet. Hier zit vaak een dun beschermlaagje omheen wat de tabletten een iets betere smaak geeft. Ook tabletten zijn prima om in te nemen.


Capsules:
Bij capsules is het poeder van het supplement binnenin de capsule te vinden. Deze capsules zijn vaak gemaakt van gelatine of een veganistisch alternatief. Capsules zijn ideaal voor mensen die het lastig vinden om een pil door te slikken.


Allergenen en interacties

Bij het uitkiezen van een kwalitatief goed zink supplement is het belangrijk om altijd goed te kijken naar eventuele allergenen en interacties. De meeste zink supplementen zijn tegenwoordig geschikt voor veganisten en bevatten geen gluten, suiker of transgene elementen. Toch is goed om voor de zekerheid altijd het etiket te checken zodat je 100% zeker weet dat het supplement voldoet aan al je eisen.


Daarnaast zijn zink supplementen niet altijd te combineren met bepaalde medicijnen. Als je bijvoorbeeld antibiotica slikt, is het niet aan te raden om ook nog zink te slikken. De meeste antibiotica reageren namelijk op de inname van zink waardoor de werking van de antibiotica minder wordt.


Gebruik je penicillamine? Dan is het ook aan te raden om even te wachten met zink tabletten. Raadpleeg altijd eerst een arts. Zink voorkomt namelijk de opname van dit medicijn.

Gewenst resultaat

Wat is jouw gewenste resultaat? Waarom wil je zink gaan slikken? Is het bijvoorbeeld omdat je je imuunsysteem wilt verbeteren? Of slik je het juist voor gezondere botten?


Kijk per product altijd goed naar de resultaten die het kan opleveren. Bij de verschillende tabletten zie je vaak waar ze geschikt voor zijn en welke gezondheidsvoordelen ze met zich mee kunnen brengen.

Top 10 Zink supplementen

Wil je direct weten hoe de top 10 Zink supplementen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat zijn de beste Zink supplementen? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een Zink supplementen is het tijd om over te gaan naar de top 5 best geteste opties van dit moment. In dit overzicht ontdek je de best Zink supplementen voor elke situatie!


1. Meest complete zink supplement: ZMA - Body&Fit

We trappen deze lijst af met het meest complete zink supplement van dit moment: ZMA van Body&Fit shop. In onze ogen is dit momenteel het meest complete natuurlijke product omdat het zowel zink bisglycinaat, magnesium oxide en vitamine B6 bevat.


Dit is een super goede samenstelling die verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Zo zorgt de vitamine B6 voor een goede eiwitstofwisseling en product, de Zink voor een beter metabolisme en de Magnesium voor een normale werking van de spieren.


Een ander voordeel van dit product is de prijs, die is namelijk zeer goed. We reviewen vaker producten van Body&Fit en zijn hier 9 van de 10 keer eigenlijk zeer over te spreken. De prijs / kwaliteit is enorm goed en je haalt gewoon een goed supplement in huis zonder te veel te betalen.


Al met al genoeg redenen om dit supplement aan te schaffen. Of je nu een sporter bent of gewoon je zink wil aanvullen; dit supplement is voor ieder interessant!


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Goede samenstelling
 • Prijs ligt zeer laag

Nadelen

 • Geen

2. Beste zinksupplement in capsule vorm: Zink Extra Natural

Als jij op zoekt bent naar een zinksupplement in capsule vorm dan is Natural Energy Zink Exta waarschijnlijk je beste keus. Door te kiezen voor zink in capsule vorm kun je de pil makkelijker wegslikken.


Dit is dus perfect voor mensen die het lastig vinden om pilletjes te slikken. Deze Zinc Extra capsules hebben een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Elke verpakking bevat maar liefst 180 capsules waarbij elke capsule 22.5 mg zinkcitraat heeft. Dit is een prima samenstelling en in combinatie met de prijs is dit het beste zinksupplement in capsule vorm.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Perfect voor mensen die lastig pilletjes kunnen wegslikken
 • Beste zinksupplement in capsule vorm

Nadelen

 • Geen

3. Beste Zinksupplement voor sporters

Sporters opgelet! Als jij regelmatig aan zware krachttraining of duurtraining doet dan is de ZMA van Optimum Nutrition jouw beste koop.


Deze ZMA beschikt over een specifiek geformuleerde mineralen formule speciaal voor fanatieke sporters en bodybuilders. Net als de ZMA van Body&Fit biedt deze ZMA de zogenaamde '3-in-1' formule van Vitamine B6, magnesium en zink. De combinatie van deze 3 mineralen is ontzettend sterk en brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee.


Volgens het label van de ZMA kun je deze het best nemen vlak voor je gaat slapen, hierdoor zou het bij moeten dragen aan een betere slaapkwaliteit. Al met al is dit een super goed Zinksupplement voor een ieder die serieus aan krachttraining of een andere sport doet.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Beste zink supplement voor sporters

Nadelen

 • Prijs is aan de hoge kant

4. Beste Vegan zinksupplement: Immume support 

Als vierde optie hebben we een zink supplement geselecteerd die zich perfect leent voor vegan sporters. Met deze nieuwe. Body&Fit formule is het op peil houden van je immuunsysteem, vooral na het sporten een makkie.


Door vitamine C en zink te combineren om een normale immuunfunctie te behouden met 150mg Echinacea, is elke capsule de perfecte aanvulling op een uitgebalanceerd dieet. Geschikt voor veganisten en vegetariërs, neem één capsule per dag als onderdeel van een actieve levensstijl onderweg of na het sporten.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Vegan zink supplement

Nadelen

 • Bevat geen magnesium en vitamine b6

5. Beste Zink Tabletten - Zink Picolinaat

We sluiten deze lijst af met Zink Picolinaat tabletten van now foods. Als je op zoek bent naar zink tabletten is dit momenteel de beste keuze.


Geniet van alle voordelen van zink met deze tabletten die niet alleen uw metabolisme, gezonde botten en het immuunsysteem ondersteunen, maar ook bijdragen aan normale testosteronniveaus en cognitieve functies. Bovendien is zink populair in schoonheidsproducten, die gezond haar, huid en nagels ondersteunen, evenals een normaal zicht - het is echt een multifunctioneel mineraal!


Geschikt voor vegetariërs, elke capsule van Now Foods bevat 50 mg zinkpicolinaat - een gemakkelijker opneembare vorm van zink.

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen

 • Geen

Andere bekeken ook:

Beste Cacaopoeder [Test 2020]

Wat is de beste weightgainer? De Top 5 Weightgainers van 2020!

Plantaardige eiwitten kopen? De top 5 Beste vegan eiwitshakes 2020!

Team Fitcode

Over de auteur

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>