Team Fitcode

Om niet aan te komen of juist af te vallen is het belangrijk om per dag niet te veel calorieën binnen te krijgen. Zo let je natuurlijk vaak wel op dat je geen 6 broodjes hagelslag eet of een pizza na het avondeten. Van etenswaren ben je je vaak bewust dat je niet te veel moet eten omdat dit anders gevolgen kan hebben voor je gewicht. Maar het is ook van belang om op te letten wat je drinkt, zo heeft het al heel veel zin om veel water te drinken op een dag in plaats van limonade. In het weekend drink je zonder twijfel ook wel eens alcohol in plaats van frisdrank, dan ben je vast benieuwd, hoeveel calorieën zitten er in alcohol?

Hoeveel calorieën zitten er in bier?

Het is niet voor niets dat mensen spreken over een bierbuik, waarschijnlijk heb jij hem zelf nog niet maar er zijn genoeg mannen die er wel een hebben. Het is dan ook geen gezegde want te veel bier kan wel degelijk leiden tot meer gewicht. In bier zit namelijk heel veel suiker, te veel suiker en een goed gewicht gaat vaak niet goed samen. Al dit suiker leidt er dan ook toe dat er per glas (250 ml) wel 110 calorieën in bier zitten. Dat betekent 150 calorieën per flesje. Toch best wat he.

Misschien dat je het speciaal bier ook echt beter op speciale momenten open trekken kan, want in één glas zitten al 241 kcal. Dit betekent dat er in een glas speciaalbier zo’n 60 kcal meer zitten dan in een gewoon biertje.

Nog een leuk feitje is dat er net als veel ander alcoholische dranken er ongeveer 7 kcal per gram in zitten. Wel 2 derde deel van de calorieën komt vanuit de alcohol, de rest is afkomstig van de koolhydraten.

Hoeveel calorieën zitten er in wijn

Wil je dus meer letten op je gewicht dan is bier daar niet de juiste combinatie voor, wijn ook niet, maar van wijn drink je waarschijnlijk minder dan van bier. Ook met wijn geldt weer, hoe meer suiker hoe meer calorieën in het glas alcohol. In een glas droge witte wijn zitten 101 kcaleen glas zoete witte wijn bevat 144 kcal en een glas rosé is 107 calorieën rijk.

Houdt je meer van rood dan zit je bij één glas wijn aan de 124 kcal. Nu kan je denken, het verschil met bier is niet erg groot. Maar je tikt waarschijnlijk eerder 5 biertjes weg dan 5 droge witte wijntjes.

Hoeveel calorieën zitten er in champagne en prosecco?

Heb je wat te vieren of ben je gewoon een echte champagne of prosecco liefhebber dan vallen de calorieën voor jou gelukkig ook nog mee. Per glas van 85 ml zitten er 57 kcal in champagne, en nog beter, in prosecco zitten er 50. Nog minder dan droge witte wijn dus als je het omrekent. Het komt er dan ook op neer dat een glas prosecco de beste keuze is als je je bezig houdt met een dieet, graag wilt afvallen en toch nog een drankje doen op z’n tijd.

Hoeveel calorieën zitten er in sterke drank?

Naast de drankjes met een lager alcoholpercentage die je vroeger al kon kopen als je 16 was, heb je natuurlijk ook de sterke drank. Uiteraard neem je van sterke drank een stuk minder dan zoals een heel flesje bier. Een glas, met een normale hoeveelheid van 35 ml, bevat ook nog aardig wat calorieen. We zetten ze even op een rijtje, dit is nog exclusief frisdrank, want vaak wordt een glaasje rum snel een Baco.

Een glas Vodka bevat 86 kcal, Gin 70kcal, Rum 80 kcal en likeur maar liefst 188 kcal.

Hoeveel calorien zitten er in Baco? Dan kom je toch al op 150 kcal uit.

Word je dik van alcohol?

Het is niet perse een ja of nee, het is altijd belangrijk om je aan de calorieën te houden die je als persoon zijnde binnen mag krijgen op een dag. Mag jij bijvoorbeeld 2000 calorieën binnenkrijgen dan kan je naast dat je voor 1400 calorieën hebt gegeten best een fles wijn drinken. Maar toch, van alcohol wordt je wel sneller dik.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>