oktober 12

0 comments

calorieen in bier

Hoeveel calorieën zitten er in bier? Een compleet overzicht!

By Team Fitcode

oktober 12, 2019


Hoeveel calorieën zitten er in bier en zit er verschil in het aantal calorieën per merk of biersoort? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Op wat voor sociale gelegenheid je ook komt, eigenlijk wordt er overal wel bier gedronken. Als jij regelmatig op een feestje of verjaardag komt is dan ook bijna onmogelijk om te ontkomen aan het drinken van een biertje.

De vele calorieën in bier maakt het voor fanatiek sporters vaak minder aantrekkelijk aangezien dit niet echt in lijn ligt met gezond bezig zijn en afvallen.

och is niet al het bier en hetzelfde en zijn er verschillen per biersoort en merk. In dit artikel lees je er alles over!

Calorieën in bier

In vergelijking met andere soorten drank is een bier een relatief calorierijk drankje.

Wist je bijvoorbeeld dat een biertje meer calorieën bevat dan de meeste soorten frisdranken?

Dit komt doordat bier naast koolhydraten ook alcohol bevat. Koolhydraten leveren je per gram 4kcal en alcohol lever je per gram maar liefst 7 kcal. Over het algemeen kan je de calorieën die je uit alcohol haalt zien als loze Calorieën, je lichaam kan er namelijk niks mee.

Je vraagt je nu misschien af: Hoe zit het dan met biertjes die een hoger alcoholpercentage hebben?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk best simpel. Hoe hoger het alcohol percentage des te meer kcal levert een drankje op.

Om die reden zie je steeds vaker ‘light’ bieren bij dit soort bieren is het alcohol percentage teruggebracht naar zo’n 2 tot 3%. Hierdoor bevatten deze drankjes vaak minder kcal.

Het effect van alcohol op ons lichaam

Goed, je weet nu dus dat het alcoholpercentage invloed heeft op de hoeveelheid kcal die bepaalde biersoorten bevatten.

Dit is echter niet de enige reden waarom iets gezond of ongezond is. Bier is namelijk niet perse ongezond door de hoeveelheid kcal die het bevat maar vooral door de effecten die alcohol hebben op ons lichaam.

Zo zorgt alcohol er op korte termijn voor dat je sneller aankomt. Als jij namelijk gedronken hebt dan zal je lichaam er alles aan doen om deze schadelijke stoffen af te breken. Tijdens dit proces wordt de opname van andere voedingsstoffen tijdelijk stil gezet.

Ook kan alcoholgebruik er op lange termijn voor zorgen dat je hormoonbalans ontregelt wordt, dit heeft uiteraard ook niet echt positieve gevolgen voor je figuur.

Hoeveel calorieën zitten er in verschillende biersoorten

Zoals je in bovenstaande alinea’s hebt kunnen lezen is het drinken van te veel bier niet echt een goed idee als je graag wilt afvallen of aan je figuur wilt werken.

Wij zijn echter van mening dat alles waar ‘te’ voor staat niet goed voor je is en vinden balans dan ook ontzettend belangrijk.

Af en toe een flesje bier of een avondje bier drinken kan echt geen kwaad. Je moet tenslotte ook een beetje genieten van het leven. Zorg er voor dat je de juiste balans voor jezelf weet te vinden.

Hieronder vind je een overzicht van verschillende merken en biersoorten en de hoeveel kcal die ze bevatten:

Calorieën in normaal bier: (per flesje van 30 cl)

 • Heineken: 126 kcal
 • Amstel: 120 kcal
 • Bavaria: 129 kcal
 • Hertog Jan: 132 kcal
 • Jupiler: 135 kcal
 • Hoegaarden: 135 kcal (330 ml) 

Calorieën in speciaal bier: (per flesje van 33 cl)

 • Duvel: 175 kcal
 • Leffe Blond: 202 kcal
 • Westmalle tripel: 220 kcal
 • La Chouffe: 241 kcal
 • Palm: 280 kcal

Is Radler wel gezond?

Vooral in de zomer is Radler een ontzettend populaire biersoort, deze biersoort heeft een enorme opmars gehad de afgelopen jaren en is mega populair geworden.

Maar is Radler eigenlijk wel gezond?

Je zou zeggen dat Radler minder calorieën bevat dan een normaal biertje alleen is niets minder waar.

Ja, Radler bevat een minder hoog alcoholpercentage maar daarentegen is Radler wel gewoon een zoete vruchtensap.

Hierdoor bevat Radler relatief gezien veel suikers. Ondanks het lage alcoholpercentage bevat Radler zo’n 126 kcal per flesje van 300 ml.

Is alcoholvrij bier gezond?

Dan is er tegenwoordig ook steeds meer alcohol vrij bier te krijgen in menig supermarkt, restaurant of cafe.

Hoe zit het daar mee? Doordat er geen alcohol aan dit bier is toegevoegd bevat een malt biertje vaak minder kcal dan normaal bier.

Om deze reden is alcohol vrij bier vaak een betere optie voor de lijn. Daarnaast levert alcohol vrij bier je niet de vervelende kater en andere negatieve effecten op je gezondheid.

De smaak zal zeker iets anders zijn maar het is dus zeker de moeite waard om een 0%- biertje te gaan proberen!

Stoppen met snoepen? 10 Simpele tips die je direct kan toepassen!
Hoeveel calorieën zitten er in een appel? Dit is wat je moet weten!

Team Fitcode

Over Fitcode.nl

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Never miss a good story!

 Subscribe to our newsletter to keep up with the latest trends!

>