[Eerlijke Review]: Cellucor C4 Extreme pre-workout

C4 is een pre-workout supplement van het merk Cellucor, een supplementen bedrijf uit Texas dat inmiddels zo'n 15 jaar oud is. Deze pre-workout is ontzettend populair onder vele sporters en zou een van de betere supplementen op de markt moeten zijn. Is deze hype echter terecht? Vandaag zullen wij onze ervaringen delen van deze pre-workout in een eerlijke, objectieve review!


Beoordeling: 

C4 Original Pre-workout is dé pre workout booster die we zelf al jaren gebruiken. Waarom? Simpelweg omdat dit in onze ogen de allerbeste pre-workout shake is die momenteel op de markt te krijgen is. Zo zorgt deze shake voor een flinke boost en is de smaak daarnaast ook top.


Deze pwo shake bevat verder zo'n 150 mg cafeïne per dosering, 1600 mg beta-alanine en 1500 mg creatine. Dit is best indrukwekkend aangezien de prijs slecht €0,83 euro per shake is.Kenmerken

  • De pre-workout voor iedere training!
  • Krachtig supplement voor een geweldige training
  • De sterkste creatine: gepatenteerd Creatine Nitraat!
  • Goed mix baar en heerlijk van smaak

Wat is Cellucor C4?

Laten we beginnen bij het begin: wat is cellucor C4 precies? Zoals we net in de introductie van dit artikel al aangaven is C4 een pre-workout supplement dat voor een boost voor je training zou moeten zorgen. Dit supplement is in poedervorm te krijgen, dit meng je vervolgens met water waarna je het zo'n +-30 minuten voor je training dient te drinken. Kijkend naar de smaken van dit supplement dan zien we dat C4 te krijgen is in de volgende smaken:

  •  Fruit Punch
  • Green Apple
  • Pink Lemonade
  • Orange
  • Strawberry

Ingrediënten Cellucor C4?

Wanneer we kijken naar pre-workout supplementen dan bestaan deze vaak uit een mix van verschillende ingrediënten en stoffen. Ook bij C4 is dit het geval, per dosering bevat C4 de volgende ingrediënten:

ingrediënten

Hoeveelheid

Creatine

1500 mg

Beta-Alanine

1600 mg

Arganine AKG

100 mg

Cafeïne

20$

Vitamine B12 

1,25

N-Acetyl Tyrosine

200 mg

Er zijn een paar belangrijke ingrediënten die je in dit product zult vinden die het echt de moeite waard maken. De actieve ingrediënten zijn voornamelijk cafeïne, creatine, beta-alanine en Arginine (als AAKG).

Cafeïne zal uiteraard nuttig zijn, maar de combinatie met N-Acetyl-L-Tyrosine is een goede keuze. Het is een hersen ondersteunend middel dat nuttig is voor het reguleren van de stemming en het helpen met de focus die je tijdens je trainingen voelt.

De dosis cafeïne is de minimale effectieve dosis van 150 mg, maar dit geeft je controle en je kunt de dosis indien nodig verhogen. Mocht je extreem gevoelig zijn voor cafeïne dan is het uiteraard niet echt een goed idee.

De beta-alanine en creatine vormen een prima combinatie. De creatine dosis is ongeveer 50-60% van wat je dagelijks moet innemen. Het liefst hadden we deze hoeveelheid iets hoger gezien echter is creatine natuurlijk een goedkoop supplement dus dat kan je makkelijk aanvullen.

De combinatie van creatine en beta-alanine zorgt voor zowel uithoudingsvermogen als kracht-uithoudingsvermogen.

Arginine als AAKG is oke. We zien liever de superieure citrulline, die het spieruithoudingsvermogen verhoogt en betere pompen ondersteunt. Arginine is inferieur door de wetenschap en de standaarddosis is 3-6 g, terwijl C4 slechts 1 levert.

De vitamines en mineralen helpen ook: B-vitamines zijn cruciaal in de energiestofwisseling, terwijl vitamine C de collageensynthese ondersteunt en een krachtige antioxidant is om de gezondheid te ondersteunen.

Over het algemeen vinden we de ingrediënten in C4 goed, toch zijn er zeker enkele gemiste kansen hier. Zo had het natuurlijk tup geweest als er citrulline  in dit supplement zou zitten. Ook zijn de doseringen op creatine en B-alanine veel effectiever  als je 2 maatscheppen gebruikt.

Onze ervaring met Cellucor C4

Het eerste wat ons opviel was dat de levensduur van de effecten veel langer duurden dan bij een energiedrank en we voelde ons tot drie / vier uur na de training erg gefocust.  De energie levels na onze training waren ontzettend hoog en dit duurde best een tijdje.

Zelf vonden we dit erg fijn aangezien veel pre-workouts een crash veroorzaken na je training waardoor je ontzettend futloos en moe wordt. Als je echter pas laat op de dag traint is het wellicht niet heel slim om de pre-workout te nemen aangezien het dan je slaap in de weg zal gaan zitten.

Naast de toename in energie en focus merkte we ook een toename in kracht, of dit een placebo effect is of niet is natuurlijk de vraag. Feit blijft wel dat we meer setjes en gewicht konden tillen dan voorheen.

De B-Alanine (CarnoSyn) in dit product wordt geassocieerd met tintelingen. Deze zijn vrij normaal en gezond, maar ze waren absoluut een nieuwe ervaring en je moet voorbereid zijn op tintelende oren / vingers. Wij vonden dit best grappig - onthoud dat het volkomen normaal is!

Hoe is de smaak van Cellucor C4?

Zelf hebben we de smaken Fruit Punch en Strawberry geprobeerd en zijn hier zeker over te spreken. Het is over het algemeen een frisse smaak die niet perse heel chemisch proeft. Volgens het etiket zou je 1 maatschep moeten mengen met zo'n 500 ml mater om de smaak het beste tot z'n recht te laten komen. Dit is top aangezien je hierdoor een flinke hoeveelheid water voor je training binnenkrijgt.

Iets anders dat ons opviel, is het gebrek aan nasmaak. Pre-workouts hebben vaak een echt metaalachtig 3e profiel / nasmaak (MyPre is hier echt slecht voor), maar C4 is erin geslaagd dit te voorkomen.

Hoe is de oplosbaarheid van Cellucor C4?

Volgens het etiket van C4 zou je 1 maatschep moeten mengen met zo'n 200 ml water. De maatschep van C4 is relatief klein in vergelijking met andere pre-workout supplementen waardoor deze hoeveelheden op zich prima zijn. Om die reden hebben we deze maten dan ook aangehouden om te testen hoe goed de oplosbaarheid van C4 is. Na zo'n 10-20 seconde schudden was het poeder volledig opgelost zonder dat er klontjes in bleven hangen. Al met al een prima oplosbaarheid dus.

Conclusie 

Over het algemeen was de ervaring met het gebruik van de originele pre-workout C4 behoorlijk goed. Het heeft een aantal positieve effecten teweeggebracht en de ingrediëntenlijst is solide.

De levensduur van de focus van dit product was goed, en we voelde ons zeker beter. De tintelingen waren een beetje schokkend, maar de afhankelijkheid van aanvullende ingrediënten en micronutriënten is een pluspunt.

Zoals we al zeiden, is C4 een toppertje op de markt. Het is een consistent, effectief product dat doet wat het zegt. Het is misschien geen niche-perfect product, maar het is gebouwd voor iedereen, en dat kan het perfect maken als u op zoek bent naar een eenvoudig, effectief, duurzaam pre-workout supplement.

Over het algemeen een echt solide product voor goede sportprestaties, maar misschien niet het perfecte product als je iets specifieks in gedachten hebt. Hoe specifieker uw doelen, hoe minder perfect dit product voor je zal zijn.

Eerder schreven we de volgende artikelen over pre-workouts, wellicht vind je deze ook interessant:

Pre-workouts vergelijken:

Product Naam

Prijs Per dosering

Cafeïne 

Creatine

Beta-alanine

€0,83

150 mg

500 mg

500 mg

€1,06

470 mg

Geen

2500 mg

€0,83

200 mg

2700 mg

Geen

€0,73

175 mg

3400 mg

1500 mg

€0,43

250 mg

1319 mg

500 mg

€1,03

200 mg

2000 mg

1600 mg

€0,74

150 mg

1500 mg

1300 mg

Vitamine D3: Wat is het beste supplement van 2019?
De Top 7 Beste Pre-workouts van 2019!
Team Fitcode
 

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>