Anne Schenkel

Smoothies….we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Het is in onze ogen een van de makkelijkste en snelste manieren om een goede dosis vitaminen, mineralen en eiwitten binnen te krijgen.

Om jullie een beetje op weg te helpen met het maken van de perfecte smoothie hebben we een infographic voor jullie ontworpen.

Deze infographic leidt je in 6 stappen naar een eiwitrijke smoothie!

Stap 1: Zorg voor een goede Blender

Een timmerman zonder hamer is hetzelfde als een smoothie zonder blender. Voor het maken van de perfecte smoothie is het van belang dat je het juiste gereedschap hebt.

Zorg daarom voor een goede, sterke blender. Deze zijn tegenwoordig al vanaf een paar tientjes te krijgen. Hiermee weet je zeker dat al de ingrediënten goed gemixt wordt en dat je geen stukjes in je shake hebt.

Stap 2: Kies een vloeibaar ingrediënt

De basis van je smoothie zal altijd bestaan uit een vloeibaar ingrediënt. Hierbij kan je denken aan water of melk.

Zorg dat dit vloeibare ingrediënt aansluit bij jouw doelstellingen. Als je bijvoorbeeld bezig bent met afvallen is het misschien een beter idee om water te gebruiken dan volle melk. Melk bevat namelijk veel meer calorieën.

Als jij daarentegen juist wilt aankomen (bulken), kies dan wel voor een calorierijk ingrediënt. Dit kan halfvolle of volle melk zijn maar ook chocomel volstaat prima.

Zeker als jij graag wat kilo’s aan wilt komen, zijn smoothies ideaal. Het biedt je een makkelijke manier om snel enorm veel calorieën binnen te krijgen!

Stap 3: Kies een eiwitrijk product

Wanneer je aan spieren denkt is de link met eiwitten gelijk gelegd. Dit is niet zonder reden aangezien de eiwitten fungeren als de bouwstenen van de Spieren.

Het binnen krijgen van genoeg eiwitten is essentieel als je graag wat spiermassa op wil bouwen, daarnaast is het minstens zo belangrijk als je graag wil afvallen aangezien eiwitten zorgen voor spierbehoud tijdens het afvallen.

Een goede smoothie bevat voeding met veel eiwitten, voeg daarom altijd eiwitrijke voeding toe aan je shake. Vraag je je nu af: Waar zitten eiwitten in? Check dan even deze artikelen waarbij je veel eiwitrijk voedsel zal zien.

Denk hierbij aan kwark of bijvoorbeeld een eiwit shake. Je zou er ook voor kunnen kiezen om dit met elkaar te mixen. Hiermee krijg je een nog betere smaak!

Stap 4: Kies een groenten soort uit

Het mooie van smoothies is dat je er in principe alles in kan gooien zonder dat het heel veel veranderd aan de smaak. Hierdoor krijg je op een makkelijke manier veel micronutriënten binnen.

Als jij bijvoorbeeld moeite hebt met het binnenkrijgen van voldoende groenten, dan biedt een smoothie je de ideale oplossing.

Je kan makkelijk 50 gram spinazie aan je shake toe voegen zonder dat je er heel veel van proeft. Bovendien heb je tegenwoordige heel veel eiwitrijke groenten, hierdoor maak je de shake nog rijker aan eiwit! 

Tip: Koop diepvries groenten/fruit dit zal ervoor zorgen dat je shake lekker koud wordt. Daarnaast is het ook langer houdbaar.

Stap 5: Kies een fruitsoort uit

Daarnaast kan je uiteraard ook nog wat fruit toevoegen. Dit zal zorgen voor een zoete smaak. Ook zal het de structuur van de shake ten goede komen.

Grote voordeel van fruit is dat het natuurlijk weer een hoop extra vitaminen en mineralen (denk bijvoorbeeld aan magnesium)  toe voegt aan je shake!

Hiervoor geldt overigens hetzelfde als bij de groente: zowel vers als ingevroren voldoet.

Stap 6: Extra toevoegingen

Daarnaast kan je nog kiezen voor extra toevoegingen. Deze ingrediënten geven de smoothie extra smaak en structuur.

Ook zorgen ze voor wat extra calorieën, ideaal dus als je wilt aankomen.

Zie deze extra ingrediënten als de kers op de taart!

Smoothie, Shake, smoothie maken, eiwitshake

Interessant?

Mocht je nog vragen hebben of vond je dit artikel interessant? Laat dan een reactie achter! Wij proberen altijd dezelfde dag nog te reageren. Het delen van dit artikel op Social media wordt uiteraard ook enorm gewaardeerd!

Deel deze Infographic ook op jouw website!

<p><strong>Please include attribution to https://fitcode.nl with this graphic.</strong><br /><br /><a href='https://fitcode.nl/perfecte-smoothie-in-6-stappen/'><img src='https://fitcode.nl/wp-admin/upload.php?item=756' alt='Perfecte smoothie' width='246' border='0' /></a></p>

About the Author Anne Schenkel


Mijn naam is Anne Schenkel, voedingsdeskundige en diëtiste. Voeding en de invloed hiervan op het lichaam heeft mij altijd geïnteresseerd. Op het internet staan zoveel onwaarheden dat ik het als mijn persoonlijke missie zie om deze valse mythes weg te nemen en men van handige tips en betrouwbare informatie te voorzien.

>