Ervaar de voordelen van meal preppen

Het is altijd een uitdaging om door de week te zorgen voor een gezonde maaltijd. Na een drukke werkdag is de verleiding groot om te gaan voor een snelle, calorierijke maaltijd. Als je gezonder wil eten zonder daarvoor iedere dag lang in de keuken te hoeven staan, hebben wij de ideale oplossing voor je, namelijk meal preppen! In dit artikel leggen we je uit wat meal preppen precies is, wat de voordelen ervan zijn, welke gerechten hievoor geschikt zijn en wat je allemaal nodig hebt om te gaan meal preppen.

Wat is meal preppen?

De letterlijke vertaling van meal preppen is: maaltijd voorbereiden. Je bereidt dus voor een aantal dagen je hele maaltijd, of een groot gedeelte daarvan, voor zodat je deze op de dag zelf alleen maar op hoeft te warmen.

De meeste mensen maken op zondag meerdere maaltijden klaar voor de rest van de week. Deze maaltijden bewaar je in een goed afsluitbaar bakje Het grote voordeel is dat je dan voor de hele werkweek eten klaar staan in je koelkast. Maar meal preppen heeft nog meer voordelen.

De voordelen van meal preppen

We vertelden net al dat meal preppen tijd bespaart. Een ander voordeel is dat je ook geld bespaart. Doordat je voor meer maaltijden grotere hoeveelheden gebruikt, kun je deze slin inkopen en je verspilt ook geen voedsel. Daarnaast hoef je tussendoor niet extra naar de supermarkt en kom je in de winkel ook niet in de verleiding om impulsaankopen te doen. 

Een ander groot voordeel is dat je gezonder eet. Omdat je eten na een lange werkdag al klaar staat, kun je meteen aan tafel genieten van een voedzame maaltijd in plaats van bijvoorbeeld een pizza of snack.

Geschikte gerechten

Er zijn veel gerechten geschikt om te meal preppen. Op internet zijn steeds meer recepten te vinden van geschikte maaltijden. Begin met een aantal eenvoudige recepten zoals bijvoorbeeld broccoli met kip en pasta of een lekker recept met rijst. Zorg bij alle maaltijden voor een goede balans tussen goede vetten, eiwitten, groenten en koolhydraten. 

Dit heb je nodig om te gaan meal preppen

Om te kunnen starten met meal preppen is het fijn om een goede basis uitrusting te hebben. Om je hierbij te helpen hebben we alle benodigdheden voor je op een rijtje gezet.

  • Om alles in te bewaren heb je plastic bakjes nodig met een deksel die goed afsluitbaar is.
  • Het is handig om op de bakjes een sticker te plakken met de naam van het gerecht en wanneer je het gaat eten.
  • Een van de redenen dat je begint met meal preppen is omdat je tijd wilt besparen. Je wil daarom tijdens het koken zeker niet knoeien op je kleding, want dan moet je de tijd die je over hebt aan wassen gaan besteden. Gebruik daarom een keukenschort. Je kunt hiervoor ook een keukenschort bedrukken. Leuk voor jezelf maar extra leuk om als persoonlijk geschenk te geven aan een kookliefhebber! Bedrijven kunnen hun naam op een keukenschort bedrukken als promotieartikel.
Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>