november 29

0 comments

5 redenen om geen fat burner te gebruiken!

By Team Fitcode

november 29, 2019


Hoe effectief zijn fatburners? Dit is een vraag die we vaak voorbij zien komen en om die reden leek het ons verstandig om hier een artikel over te schrijven.

Fatburners worden namelijk massaal verkocht en door verschillende webshops aangeboden.

Er worden allerlei verschillende marketing trucs ingezet om je te overtuigen een Fatburner aan te schaffen. Zo zou het een magisch middel zijn om gewicht te verliezen en barst het van de gezondheidsvoordelen.

Wij zijn het hier echter niet helemaal mee eens, in dit artikel ontdek je een aantal redenen om geen fatburner aan te schaffen.

Wat is een fat burner?

Goed, laten we beginnen bij het begin: wat zijn fat burners precies?

Als je puur op de naam af zou gaan zou een fat burner een middel moeten zijn om vet te verbranden, deze naam is echter een beetje misleidend. Het is namelijk niet zo dat dit supplement er per sé voor zorgt dat je direct lichaamsvet zal gaan verbranden.

Wat is een fat burner dan wel?

Een fat burner is eigenlijk niets anders dan een verzameling stoffen in pil vorm die ervoor zouden moeten zorgen dat je meer energie hebt en minder honger hebt.

De meeste fatburners bevatten producten als groene thee, cafeine, kaneel, L-carnitine, gember, rode pepers. Het is echter de vraag of alle stoffen die in fat burners te vinden zijn daadwerkelijk toegevoegde waarde bieden.

Waarom geen fat burner kopen?

Zoals je in bovenstaande alinea al leest zijn we redelijk skeptisch over het gebruik van een fat burner. Waarom dit is lees je hieronder.

1.Het is geen wondermiddel

Een fout die nog steeds heel veel mensen maken is dat ze denken dat er een speciaal wondermiddel is dat er voor zorgt dat jij plotseling vet gaat verliezen.

Zo zijn er ook ontzettend veel mensen die denken dat het nemen van een fat burner ervoor gaat zorgen dat je zonder iets te doen vet gaat verbranden.

Zo werkt het echter niet.

Om je vetpercentage te verlagen zal je minder calorieën binnen moeten krijgen dan je verbrandt.

Zolang je meer binnen krijgt dan je verbrandt zal je nooit gewicht gaan verliezen.

Tuurlijk, een fat burner kan ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrandt en minder honger ervaart. Als de basis echter niet goed is zul je echt geen gewicht gaan verliezen.

2. Bevatten vaak ongezonde stoffen

Een ander nadeel van het gebruik van fat burners is dat ze vaak ongezonde middeltjes bevatten.

Tegenwoordig worden er steeds meer fatburners verboden in Nederland. Een gemiddelde burner bevat namelijk zo’n 300 gram cafeïne, dit staat gelijk aan 7(!) koppen koffie.

Bovendien is het ook zo dat er sommige pillen zijn die designer drugs bevatten. Een voorbeeld hiervan is ephedra, deze stof zou moeten zorgen voor minder honger en meer energie echter kan het vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid.

Zo loop je een hoger risico op hartritmestoornissen en andere bijwerkingen.

3. Onnodige ingrediënten

Naast het feit dat sommige stackers ongezonde ingrediënten bevatten is het ook zo dat er vaak nutteloze ingrediënten gebruikt worden in fat burners.

Wanneer je op het voedingslabel kijkt is de kans groot dat je een ontzettend lange lijst ziet met ingrediënten.

Dit ziet er natuurlijk leuk uit alleen moet je jezelf afvragen of deze stoffen daadwerkelijk wat toevoegen.

Veel stoffen zijn toegevoegd aan het supplement zonder dat er valide onderzoeken gedaan zijn naar de toegevoegde waarden van deze ingrediënten.

4. Zonde van je geld

Zoals je al hebt kunnen lezen is het gebruik van dit supplement geen garantie voor succes. Integendeel zelf.

Als je je bedenkt dat een gemiddelde pot van dit supplement zo’n 20 tot 30 euro kost kan je jezelf afvragen of dit niet zonde van je geld is.

In onze ogen kan je dit bedrag beter investeren in gezonde voeding of andere supplementen.

Gezonde voorkeur heeft altijd de voorkeur.

Wil je nou toch heel graag supplementen gebruiken? Koop dan een goede eiwitshake, creatine of een pre-workout shake.

Deze producten leveren in onze ogen veel meer waarde dan fat burners.

5. Slecht voor de kwaliteit van je slaap

Wie ons al langer volgt weet hoe belangrijk slaap is voor je lichaam, gezondheid en fysieke prestaties.

In onze ogen wordt slaap door veel mensen onterecht onderschat. Dit is ontzettend stom aangezien slaap waarschijnlijk één van de belangrijkste factoren is voor het afvallen, spiermassa opbouwen of wat je doel ook is.

Door de flinke hoeveelheid caffeine in fat burners kan het nemen van dit supplement grote invloed hebben op de kwaliteit van je slaap

Als je jezelf bedenkt dat één pilletje al gelijk staat aan 7 bakken koffie dan kan je wel voorstellen hoe veel invloed dit heeft op je nachtrust.

5 Supplementen die je Geld waard zijn!
Wat is glutamine en hoe effectief is het precies?

Team Fitcode

Over Fitcode.nl

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Never miss a good story!

 Subscribe to our newsletter to keep up with the latest trends!

>