• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Reviews
 • /
 • FitBike Ride 5 Review: De FitBike Ride 5 het geld waard? [Test 2023]

FitBike Ride 5 Review

FitBike Ride 5 Review

Hometrainer - FitBike Ride 5

De FitBike Ride 5 is een ontzettend populaire hometrainer dankzij zijn uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo is de FitBike Ride 5 enorm comfortabel, gemaakt van duurzame materialen en staat hij ontzettend stabiel. Verder beschikt hij over een vliegwiel van 10 kg voor soepele trapbewegingen en kan hij belast worden tot 150 kg. Daarnaast is de hometrainer fluisterstil krijgt hij een 4.8 van de 5 vijf sterren. Wij zelf zijn zeer tevreden met de FitBike Ride 5 en kunnen hem daarom zeker aanraden!

De FitBike Ride 5 is misschien wel één van de populairste hometrainers van dit moment, maar is hij ook echt het geld waard? Wij van Fitcode hebben het voor je uitgezocht.

In dit artikel ontdek je onze uitgebreide FitBike Ride 5 Review waarin we je van alles vertellen over de specificaties, prijs-/kwaliteit en ontdek je onze ervaring met de FitBike Ride 5.

Ook hebben we reviews van andere consumenten meegenomen in onze review om duidelijk toe te kunnen lichten of je de FitBike Ride 5 nou wel of niet moet aanschaffen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de FitBike Ride 5 is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


FitBike Ride 5 Review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de FitBike Ride 5 review.

Voordelen FitBike Ride 5

 • Beschikt over 24 verschillende weerstanden en 19 verschillende programma's
 • De FitBike Ride 5 staat ontzettend stabiel en is fluisterstil
 • Deze hometrainer heeft een maximale belastbaarheid van wel 150 kg
 • Beschikt over een ontzettend goede prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen FitBike Ride 5

 • Je kan de FitBike Ride 5 niet met een app koppelen

Wat is de FitBike Ride 5?

De FitBike Ride 5 is een hometrainer van het merk FitBike. Het merk FitBike staat bekend om de geweldige kwaliteit van haar producten en de scherpe prijzen waarvoor deze producten worden aangeboden. Zo bieden zij een breed assortiment aan verschillende soorten spinningfietsen en hometrainers van hoge kwaliteit aan.

De FitBike Ride 5 is één van deze kwalitatief hoogstaande hometrainers aldus FitBike. De FitBike heeft namelijk al meerdere malen een 'best reviewed' award gekregen en scoort een 4.8 op een schaal van 5.

Maar is de FitBike Ride 5 echt zo goed als doet denken? Je ontdekt het verderop in dit artikel!


Wat zijn de specificaties van de FitBike Ride 5?

Voordat je de FitBike Ride 5 aanschaft, is het belangrijk om goed naar de productspecificaties te kijken. Want beschikt de FitBike wel over de specificaties waarnaar jij op zoek bent? 

De FitBike Ride 5 beschikt over een zeer stabiele 3-delige crank en dubbele kogellagers. Verder beschikt de hometrainer over 24 verschillende weerstanden die gemakkelijk elektronisch ingesteld kunnen worden. Het weerstandssysteem van deze hometrainer werkt door middel van een magnetische werking.

Een ander voordeel van de FitBike Ride 5 is dat hij onderhoudsarm is en ontzettend lang mee gaat. Het zadel van deze hometrainer kun je zowel horizontaal als verticaal verstellen. Verder beschikt het vliegwiel over een gewicht van 10 kilogram wat gewenst is voor een goede hometainer.

Hieronder zijn de programmafuncties van de FitBike Ride 5 te zien:

FitBike Ride 5 specificaties

Wat kost de FitBike Ride 5?

De FitBike Ride 5 wordt bij verschillende webshops aangeboden. Wij adviseren de FitBike Ride 5 aan te schaffen bij Betersport. Zij bieden de FitBike Ride 5 namelijk aan voor een zeer scherpe prijs en ook profiteer je bij deze webshop van meer voordelen.

Zo beschikt Betersport over monteurs waardoor je, bij schade of andere problemen, een monteur kunt laten langskomen om de FitBike te repareren. Ook kun je bij Betersport gemakkelijk extra accessoires aanschaffen zoals een onderhoudsspray, vloerbescherming of hartslagmeter.

Bij het aanschaffen van de FitBike Ride 5 kun je tevens kiezen voor aanvullende garanties. De garanties waaruit je kunt kiezen zijn de standaard garantie, 1 jaar garantie aan huis, 2 jaar garantie aan huis of 3 jaar garantie aan huis.Onze FitBike Ride 5 ervaring

Ook hebben we natuurlijk de FitBike Ride 5 zelf uitgetest. Het eerste wat ons opviel, is dat de FitBike Ride 5 ontzettend snel werd geleverd. Ook was hij gemakkelijk te monteren dankzij de meegeleverde handleiding en montagematerialen. Het enige minpunt van de montage is dat de volgorde niet duidelijk staat aangegeven.

Toen de FitBike Ride 5 eenmaal gemonteerd was, konden we hem gaan uittesten. Tijdens het eerste gebruik merkte we dat het apparaat inderdaad goed op zijn plek blijft staan. Ook is hij goed af te stellen op de gewenste zithoogte waardoor hij geschikt is voor lange en kleinere mensen.

Dankzij de verschillende weerstanden en programma's kun je heel makkelijk de gewenste inspanning bepalen. Ook kun je, dankzij het overzichtelijke LCD display, gemakkelijk de weerstanden verhogen of verlagen. Ook zie je al je trainingsgegevens in één oogopslag zoals tijd, snelheid, verbruikte wattage en de afgelegde afstand.

Ook zit het zadel erg lekker en is het apparaat mooi afgewerkt. Onze ervaring met de FitBike Ride 5 is daarom erg positief en we vinden de prijs-/kwaliteitsverhouding erg goed.


FitBike Ride 5 ervaringen van andere

Naast onze eigen ervaringen hebben we ook rekening gehouden met ervaringen van andere. Hieronder hebben we enkele ervaringen die ons opvielen voor je op een rijtje gezet. Lees dus ook zeker even deze ervaringen door.

''Super hometrainer voor ook grotere mensen zoals ik, 1.94 en 105 kg. Super stevig en stabiel! Binnen een dag keurig geleverd, in elkaar zetten een makkie. Zelfs alleen''

''Deze hometrainer bevalt prima en ik maak er veel gebruik van. Het is een goede keuze geweest, mede dankzij het geweldige advies van de verkoopmedewerker.''

''Erg stevige hometrainer en erg stil. En je kan stevig fietsen zonder dat de hometrainer beweegt. Het is echt een aanrader''


FitBike Ride 5 Review: Conclusie

FitBike Ride 5 Review
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Duurzaam

Gebruiksvriendelijk

Is de FitBike Ride 5 het geld waard? We sluiten onze FitBike Ride 5 review af met het beantwoorden van deze vraag. Wij vinden zeker dat de FitBike Ride 5 het geld waard is. 

De FitBike Ride 5 is een hometrainer met een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo hebben we zelf ervaren dat het apparaat zeer stabiel staat en over veel verschillende instelbare programma's en weerstanden beschikt. Verder is hij zwaar te belasten en kun je het apparaat gemakkelijk naar wens afstellen.

De FitBike Ride 5 is daarom zeker een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief goede hometrainer met veel verschillende mogelijkheden. Verder heeft hij een duidelijk display en zijn de hartslagsensoren een enorm handige toevoeging aan deze hometrainer.

Je kunt deze hometrainer eenvoudig monteren dankzij de meegeleverde montagematerialen en duidelijk handleiding. Wil je meer weten over de FitBike Ride 5? Klik dan op de bovenstaande knop!


Veelgestelde vragen

Is de FitBike Ride 5 goed?

De FitBike Ride 5 is een goede hometrainer voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief goede hometrainer voor een relatief lage prijs. Zo beschikt deze hometrainer over veel instelbare programma's en weerstanden en is de kwaliteit en duurzaamheid van dit product enorm goed.


Hoe is jullie review tot stand gekomen?

Om een goede FitBike Ride 5 review te kunnen schrijven, hebben we verschillende onderwerpen in dit artikel behandeld. Zo hebben we gekeken naar het merk achter de hometrainer, de specificaties van de FitBike en hebben we de FitBike zelf getest. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>