FitChef Family: Aanrader of niet? [Review 2020]

Onlangs het FitChef Family boek gelanceerd. Dit boek is het nieuwste boek in de reeks van kookboeken van FitChef. Na het FitChef 105 Eiwitrijke recepten boek en het FitChef Turbo boek is dit het nieuwste boek in een reeks van succesvolle boeken omtrent gezonde recepten.

We waren dan ook blij verrast toen we zagen dat FitChef bezig was met een nieuw boek. Dit keer lag de focus in het boek op gezond eten voor het hele gezin. Een goede insteek als je het ons vraagt, we merken namelijk dat veel mensen het lastig vinden om te koken voor het hele gezin. 

FitChef Family bevat 99 gezonde recepten die toegankelijk zijn van jong en oud. De recepten zijn vervolgens opgedeeld in ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.

Uiteraard waren we ontzettend benieuwd naar FitChef Family en daarom hebben we besloten deze review te schrijven. Hoe goed en effectief is FitChef Family nou echt? Wij hebben het boek aangeschaft en onze mening lees je hier!

FitChef Family - Review:

FitChef Family

Eind beoordeling: 4.5/5

Prijs

Kwaliteit van Informatie

Opmaak en Design

Makkelijk toe te passen


Wat is FitChef Family

Zoals de naam al doet vermoeden is FitChef Family een kookboek dat zich focust op gezond koken voor het gezin.  

Het boek bestaat uit 99 gezonde recepten toegankelijk voor jong en oud. Uiteraard zijn deze recepten opgedeeld in ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. 

Wat ons direct op viel was de variatie in recepten. Zo zijn er recepten die ontzettend snel en simpel te bereiden zijn maar zijn er ook recepten die juist om iets meer inzet vragen.

Deze afwisseling zorgt ervoor dat je zowel doordeweeks snel een lekker gerecht op tafel hebt maar ook in het weekend een keer wat uitgebreider kan eten.

Het FitChef Family boek richt zich dus voornamelijk op gezinnen die graag wat gezonder willen eten. Als jij op zoek bent naar een manier om voor het hele gezin een gezond voedingspatroon op te bouwen dan is dit boek waarschijnlijk wel iets voor jou.

Buiten het feit dat het belangrijk voor het hele gezin is om gezond te eten is het in het bijzonder belangrijk voor kinderen om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.

Kinderen zijn namelijk volop in ontwikkeling. Dit betekent dat hun lichaam behoefte heeft aan gezond en goed eten om optimaal te kunnen groeien en gezond te blijven. 

Daarnaast is het voor kinderen ook belangrijk om gezonde eetgewoontes zo vroeg mogelijk aan te leren. Hoe eerder een kind leert hoe je gezond kunt eten en welke gewoontes belangrijk zijn, des te meer profijt zal een kind hier van hebben op de lange termijn.

Onze ervaring met FitChef Family

Zoals we aan het begin van deze review al aangaven hebben we het FitChef Family boek direct aangeschaft. We hebben al eerder gewerkt met de FitChef boeken en waren eigenlijk altijd enorm te spreken over de kwaliteit van de boeken. Om die reden konden we het niet laten om dit nieuwste boek ook direct te bestellen.

Eerste indruk

Na het boek besteld te hebben, ontvingen we het keurig op de afgesproken tijd in de brievenbus. Gelukkig past het boek precies door je brievenbus, je hoeft dus niet thuis te zijn om het de deur open te doen. Wel zo handig!

Onze eerste indruk van het boek is eigenlijk gelijk heel positief. Het boek heeft een dikke kaft en ligt goed in de hand. Bovendien is er subtiel gebruik gemaakt van mooie kleuren en oogt het boek ontzettend overzichtelijk.

In de intro tekst wordt even kort ingegaan op de eerdere successen van de FitChef boeken waarna er vervolgens verteld wordt over het belang van gezond eten voor het hele gezin. 

Vervolgens wordt er antwoord gegeven op de vraag: "wat is Gezond?". Ook wordt er kort ingegaan op het veel voorkomende "dat lust ik niet" dilemma en hoe je dit simpel kunt oplossen.

Na de introductie volgt een pagina met pijlers waarop het boek gebaseerd is. Zo is te zien dat de recepten vooral gericht zijn op milde smaken, mooie borden en verstopte groentes. Ook wordt gestimuleerd om samen met het gezin te koken. Als je samen aan iets werkt heb je waarschijnlijk veel meer zin om het op te eten, hetzelfde geldt uiteraard voor kinderen!

Design

Na de eerste indruk is het tijd om verder te gaan kijken. Bij elke review die we doen kijken we altijd naar het design. Niet persé omdat iets er helemaal perfect uit moet zien maar meer voor het overzicht. We kennen ontzettend veel boeken die totaal niet overzichtelijk zijn waardoor het voor lezers moeilijk is om de recepten te bereiden.

Met het design van FitChef Family zit het wat ons betreft wel goed. De foto's van de recepten zien er super lekker uit en bovendien zijn er verschillende handige elementen toegevoegd om de leesbaarheid van het boek te verbeteren.

Zo vind je op verschillende pagina's korte elementen met "tips" omtrent de recepten. Zo wordt er bijvoorbeeld verteld wanneer een recept wellicht iets te scherp is voor kinderen of waar je de ingrediënten het best kunt kopen.

Ook worden alle voedingswaarden op een simpele manier weergegeven bij elk recept. Dit is top en ideaal voor iemand die zijn calorieën telt. Een groot pluspunt in onze ogen aangezien er heel veel boeken zijn die dit niet doet.

Een ander handig element van het boek is dat er aan de zijkant van de pagina een soort van kleurencode wordt afgebeeld. Deze kleuren code geeft aan hoe makkelijk en snel een recept te bereiden is en of het voor het ontbijt, lunch of diner is. Dankzij deze kleurencode kun je op een makkelijke manier door de recepten navigeren.  

Kwaliteit van informatie

Uiteraard bestaat er een hoop foutieve informatie op het internet en in boeken. Om die reden vinden we het belangrijk om altijd goed na te gaan hoe waardevol en kloppend bepaalde informatie is. Zo ook met dit boek.

De informatie in  FitChef Family beperkt zich eigenlijk tot wat tips en een introductie. Er worden niet echt gekke claims gemaakt aangezien het een receptenboek is. 

Wel worden er verschillende handige tips gedeeld en wordt er kort ingegaan op hoe je dit boek het best kunt implementeren. Wat betreft de kwaliteit van de informatie hebben we dan ook weinig negatiefs op te merken. Alles ziet er gewoon goed uit en er worden geen gekke claims gemaakt.

De recepten

En dan nu de alinea waar jullie allemaal op gewacht hebben: de recepten!

Uiteraard het belangrijkste onderdeel van het boek en dus ook van deze review. Hoe lekker en simpel zijn de recepten nou eigenlijk en worden alle beloftes na gekomen?

Wat ons direct opvalt is de variatie in het soort recepten. De variatie is namelijk ontzettend groot. Zo heb je recepten met vlees, vis en zelfs vegan recepten. Dit is een enorm pluspunt omdat je op deze manier eindeloos recepten kunt blijven maken zonder dat het saai wordt.

Zoals we eerder al aangaven zijn de voedingswaarden in de recepten een groot voordeel. Maar hoe goed zijn deze voedingswaarden eigenlijk? Nou, best goed!

De voedingswaarden zijn precies zoals je ze van gezonde recepten verwacht: relatief laag in calorieën en hoog in eiwitten. De meeste recepten bestaan uit gezonde ingrediënten waardoor je ontzettend veel gezonde voedingsstoffen binnen krijgt.

Goed, nu we de variatie en voedingswaarden hebben gehad is het tijd om over te gaan tot actie.

We hebben zelf namelijk ook in de keuken gestaan en een aantal recepten geprobeerd. We willen natuurlijk wel weten hoe smakelijk de recepten zijn en of ze echt zo simpel te bereiden zijn.

Om die reden hebben we een aantal recepten geprobeerd waaronder de spaghetti carbonara met groenten, romige risotto met wortel en doperwtjes en een broodje homemade bietenburger. 

Tijdens het bereiden van de recepten viel ons direct op hoe duidelijk alles is geformuleerd. Een kind kan de was doen, zo simpel! Ook waren de recepten redelijk snel klaar waardoor we snel aan tafel konden.

Het eindresultaat van de recepten? Verrukkelijk! We hebben ontzettend lekker gegeten en vooral een keer iets anders. Niet een standaard maaltijd maar echt een uniek en lekker gerecht.

Conclusie

Goed, al met al zijn we dus enorm positief over het FitChef Family boek. Allereerst vinden we het al enorm goed dat er een boek wordt gemaakt dat zich richt op gezond eten voor het hele gezin. In onze ogen gebeurt dit nog te weinig en zijn er veel gezinnen die nog wat kunnen leren van dit boek.

Bovendien is het belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk te voorzien van de juiste eetgewoontes. Als een kind altijd al gewend is om op een bepaalde manier te eten zal het hier later veel profijt van hebben.

Buiten het feit dat de insteek van dit boek enorm goed is, is het ook simpelweg een goed product. De recepten zijn lekker en makkelijk te bereiden en het biedt een enorme variatie aan lekkere, gezonde recepten. 

Al met al zijn wij - zoals je waarschijnlijk al hebt kunnen lezen- zeer positief over  FitChef Family.

FitChef Family - Review:

FitChef Family

Eind beoordeling: 4.5/5

Prijs

Kwaliteit van Informatie

Opmaak en Design

Makkelijk toe te passenAndere bekeken ook:

Beste Halterstang [Test 2020]

Beste Springtouw [Test 2020]

Beste Foam Roller [Test 2020]

Team Fitcode

Over de auteur

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>