• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Buik
 • /
 • Flutter Kicks: Uitleg, Voordelen, Fouten en Tips! [+Video]

De Flutter Kicks is een compound oefening voor het trainen van je buik.

Maar hoe doe je de Flutter Kicks? In dit artikel vind je een uitleg over de juiste uitvoering van deze oefening, veelgemaakte fouten, tips en alternatieven. Kortom, lees gauw verder!

Kenmerken Flutter Kicks

Soort oefening: Compound oefening
Welke spieren train je met de Flutter Kicks: Buik
Benodigdheden: Geen

Moeilijkheidsgraad: Beginner


Flutter Kicks uitvoering 

Hoe doe je de Flutter Kicks eigenlijk? In onderstaande stappenplan vind je een uitleg over de Flutter Kicks en hoe je deze op een correcte manier kunt uitvoeren.  

Stap 1.

Ga op je rug op de grond liggen (Of een yogamatje). Plaats je handen onder je stuitje voor meer stabiliteit of hou je armen recht langs je lichaam, in lijn met de vloer en je handpalmen naar beneden. 

Stap 2.

Til je hoofd, nek en schouders iets van de grond. Houd je benen gestrekt en strak tegen elkaar aan.

Stap 3.

Je tenen wijzen naar voren. Laat één been zakken terwijl je de andere been omhoog brengt.

Stap 4.

Breng het ene been weer omhoog en laat je andere been zakken. De bewegingen die je met jouw benen maakt gaan om de beurt.

Stap 5.

Let er op dat je jouw core goed aangespannen houdt. Ga door met de beweging, waarbij je de benen continu afwisselt.


Flutter Kicks video-uitleg

In bovenstaande stappenplan is een uitleg te vinden over de Flutter Kicks. Naast dit stappenplan vind je het wellicht fijn om te zien hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Om deze reden vind je hieronder een video-uitleg van de Flutter Kicks waarin je kunt leren over een juiste uitvoering met deze oefening. 


Wat zijn de voordelen van de Flutter Kicks

De Flutter Kicks is een goede oefening voor het trainen van je buik. Maar wat zijn nu eigenlijk redenen en voordelen van deze oefening? Hieronder een opsomming van de belangrijkste voordelen van deze oefening.

Voordelen Flutter Kicks

 • Gemakkelijk uit te voeren
 • Toename in stabiliteit en kracht
 • Zorgt voor een sterkere core

Flutter Kicks Tips

Wanneer jij deFlutter Kicks in je fitness schema hebt zitten, wil je natuurlijk beter worden in de oefening.  Als jij de beste resultaten wilt in de sportschool, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je sterker wordt.

Dit kun je doen door de oefening consistent op een juiste manier uit te voeren. Uiteindelijk wil je ervoor zorgen dat je elke training net even sterker bent dan de training ervoor. Dit wordt ook wel 'progressive overload' genoemd. 

Om jou hiermee te helpen vind je hieronder een aantal simpele tips voor de Flutter Kicks. Met deze tips zorg jij ervoor dat je sterker wordt en dat je deze oefening op een juiste manier uitvoert. 

 • Uitvoering boven gewicht: Zorg eerst dat je de uitvoering onder controle hebt voor je eventueel gewicht gaat toevoegen
 • Neem de tijd: Voer de oefening niet te snel uit, behoud je stabiliteit en zorg voor een goede contractie.
 • Correcte houding: Stabiele positie

Veelgemaakte fouten bij de Flutter Kicks

Naast de Flutter Kicks tips hebben we ook nog de meest gemaakte fouten die gemaakt worden bij de uitvoering van deze oefening op een rijtje gezet.

Helaas zien we in de sportschool nog steeds veel mensen die de Flutter Kicks niet juist uitvoeren. Dit is enorm zonde om een aantal redenen.

Zo haal je niet het maximale uit een bepaalde oefening en neemt de kans op een blessure aanzienlijk toe. Iets wat je natuurlijk altijd wilt voorkomen. Kortom, let goed op onderstaande fouten en voorkom deze!

 • Geen volledige ROM: Zorg ervoor dat je de oefening op een juiste manier uitvoert met een volledige range of motion
 • Te veel gewicht: Laat je ego thuis in de sportschool en zorg eerst dat de uitvoering goed is
 • Te snel uitvoeren: Neem de tijd en zorg ervoor dat het omhoog en naar beneden gaan soepel verloopt

Flutter Kicks alternatieven

Vind jij deze oefening om wat voor reden dan ook niet heel lekker? Jammer! Gelukkig zijn er verschillende Flutter Kicks alternatieven en variaties die je kunt uitvoeren.

Hieronder een overzicht van verschillende Flutter Kicks alternatieven:


Veelgestelde vragen

Is de Flutter Kicks een goede oefening?

De Flutter Kicks is zeker een goede oefening. Dit is een compound oefening waarmee je je buik traint. Verder is het een oefening die mee helpt met het verbeteren van de explosiviteit.


Welke spieren train je met de Flutter Kicks?

De Flutter Kicks is een goede oefening waarmee je de buik mee traint.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>