Crosstrainer - Focus Fitness Fox 5 [Test 2021]

Eind beoordeling: 4.5/5

Prijs

Comfort

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


Wanneer je thuis aan je gezondheid wilt werken, kan de crosstrainer een uitkomst zijn. De Focus Fitness Fox 5 crosstrainer is een model dat veel wordt verkocht, dankzij de hoge kwaliteit en betaalbare prijs. In dit artikel vind je een Focus Fitness Fox 5 review, waarbij we ingaan op de voordelen, nadelen, specificaties en Focus Fitness Fox 5 ervaringen van gebruikers.

Voordelen Focus Fitness Fox 5

Een belangrijk voordeel van de Focus Fitness Fox 5 crosstrainer is de stevigheid. Wanneer je op zoek bent naar een crosstrainer voor thuis, dan zie je vaak dat deze wat instabiel zijn. Dit maakt de crosstrainer geschikt voor intensieve trainingen en hij kan een hoog belastbaar gewicht aan. Waarde gemiddelde crosstrainer 120 kg kan dragen, kan de Focus Fitness Fox 5 zo'n 150 kg gebruikersgewicht aan.

Daarnaast onderscheidt de Focus Fitness Fox 5 zich met de veelzijdige handgrepen. Deze bieden zeven manieren om de handgrepen vast te houden. Het klinkt wellicht niet bijzonder, maar het draagt bij aan het trainingscomfort. Stijfheid in het bovenlichaam komt namelijk vaak voor bij lange sessies op de crosstrainer. Bij de Focus Fitness Fox 5 heb je daar een stuk minder last van.

En ondanks dat de crosstrainer erg stabiel is, doet dat niet af aan de verstelbaarheid. Zo zijn de voetpedalen op drie standen verstelbaar en kun je ook de lengtepas op vier verschillende standen zetten. Dit zorgt er enerzijds voor dat je de crosstrainer op jouw eigen lichaamsbouw kan afstellen en je minder snel blessures krijgt. En daarnaast zorgt het ook voor meer veelzijdigheid in het trainen. Zo kun je met een korte lengtepas meer focussen op je dijbenen, terwijl je met de lange lengtepas je meer richt op je bilspieren.

Voordelen
  • Ontzettend stevig waardoor je veilig kunt trainen
  • Belastbaar gewicht van maar liefst 150 kg
  • Zeven verschillende manieren om de handgrepen vast te houden
  • Verstelbaar

Nadelen Focus Fitness Fox 5

Om de crosstrainer stabiel te maken, is de crosstrainer wat zwaarder van gewicht. Gebruikers schrijven in hun Focus Fitness Fox 5 review dat ze het lastig vonden om de crosstrainer op zijn plek te krijgen. Maar dit is wel te doen wanneer je het met zijn tweeën doet. En bedenk je: zodra hij op zijn plek staat, hoeft hij er in principe niet meer weg.

Daarnaast vinden sommige gebruikers dat de afwerking niet overal even mooi is en vinden ze het jammer dat de crosstrainer bijvoorbeeld geen ruimte biedt aan een smartphone of tablet. De vraag is echter of je dat zo belangrijk moet vinden. Het draait immers om het sporten en wellicht kun je toch nog een andere oplossing vinden voor je telefoon op tablet. Denk aan een statief of ander soort houder. Met creativiteit kom je een heel eind!

Nadelen
  • Lastig te verplaatsen omdat de crosstrainer zwaar is

Algehele Focus Fitness Fox 5 review

De Focus Fitness Fox 5 ervaringen wijzen uit dat dit een kwalitatief goede crosstrainer is. Dankzij de relatief zware constructie is de crosstrainer erg stabiel. Hij is voorzien van verschillende standen, 12 trainingsprogramma's en onderhoudsvrije SKF-lagers. Hierdoor kun je comfortabel en bijna geruisloos trainen op jouw eigen tempo.

Binnen de trainingsprogramma's kun je kiezen uit bekende programma's, zoals hartslagprogramma's. Hiermee kun je effectiever trainen en calorieën verbranden. Daarnaast kun je ook variatie aanbrengen door gebruik te maken van de 16 weerstandsniveau's. Zo bepaal je zelf de intensiteit van jouw training.

Maar het allerbelangrijkste blijft toch wel het comfort van deze crosstrainer. Er zijn veel verschillende manieren om het apparaat in te stellen en te gebruiken. Van de lengtepas tot het vasthouden van de handvaten. Daarnaast is de crosstrainer voorzien van een display met de belangrijkste informatie over jouw training, zoals tijd, afstand en verbrande calorieën.

Specificaties

De Focus Fitness Fox 5 is een crosstrainer welke gemaakt wordt door het merk Focus Fitness. Zij bieden 2 jaar garantie op de onderdelen en zelfs levenslange garantie op het las- en framewerk.

De Focus Fitness Fox 5 wordt geleverd in een grijs/zwarte kleur en heeft een gewicht van 68 kg. Waardoor hij maximaal 150 kg kan dragen. De crosstrainer is 130 cm lang, 77 cm breed en 160 cm hoog. Daarnaast is de crosstrainer voorzien van transportwieltjes en een bidonhouder.

Dan vraag je je wellicht af wat deze stabiele crosstrainer kost. Je koopt deze crosstrainer voor een prijs van 749 euro. Absoluut een goede prijs/kwaliteitverhouding te noemen.

Alternatieven van de Focus Fitness Jet 5

Is de Focus Fitness Fox 5 toch niet helemaal wat je zocht? Ben je bijvoorbeeld geen intensieve gebruiker en heb je liever een iets goedkoper model? Ook dat is mogelijk. We lichten drie alternatieve crosstrainers voor je uit.

About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>