februari 2021

0 reacties

Review: Focus Fitness Jet 5 loopband

9 februari, 2021


Loopband - Focus Fitness Jet 5 [Test 2020]

Eind beoordeling: 4.5/5

Prijs

Comfort

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


Wil je jezelf beweging geven vanuit huis? Kijk dan eens naar de Focus Fitness Jet 5 loopband. In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen, specificaties en Focus Fitness Jet 5 ervaringen.

Voordelen Focus Fitness Jet 5

Volgens de gebruikers en hun Focus Fitness Jet 5 ervaringen is deze loopband een goede loopband voor thuis. Een belangrijk aspect daarbij is, is dat de Focus Fitness Jet 5 opvouwbaar is. Wanneer je de loopband een tijdje niet gebruikt, hoeft het dus geen 'sta in de weg' te zijn.

Daarnaast is de prijs/kwaliteitverhouding erg goed. Voor deze prijs heeft de Focus Fitness Jet 5 loopband een goede demping, waardoor je tijdens het sporten weinig lawaai maakt voor je huisgenoten. Verder is deze loopband voorzien van een uitgebreide selectie aan trainingsprogramma's en heeft hij een relatief lage prijs. Wel zo fijn voor de portemonnee.

Voordelen
  • Perfecte loopband voor thuis 
  • Opvouwbaar dus makkelijk op te bergen
  • Uitstekende prijs / kwaliteitverhouding
  • Goede demping en maakt weinig lawaai.

Nadelen Focus Fitness Jet 5

Echter heeft ieder toestel natuurlijk ook zijn minpunten. Sommige gebruikers schrijven in hun Focus Fitness Jet 5 review dat ze de lengte van het loopoppervlak iets te kort vinden. Dit geldt vooral voor lange mensen. De band loopt in het algemeen goed, maar wanneer je een langere looppas hebt, kan het zijn dat je het loopvlak wat te kort vindt om echt lekker te kunnen wandelen.

Ook zijn er geen mogelijkheden voor het aansluiten van een tablet of telefoon. En verder zijn er ook mensen die de loopband wat zwaar vinden. Maar dit is vrij logisch voor een toestel van dit kaliber. Je wil immers geen gammel toestel neerzetten, want dat loopt niet prettig. En het fijne is: als hij eenmaal op zijn plek staat, dan hoeft hij er - als goed is - voorlopig niet meer weg.

Nadelen
  • Loopoppervlak is aan de korte kant
  • Geen mogelijkheid om tablet of telefoon aan te sluiten op de loopband

Algehele Focus Fitness Jet 5 review

De Focus Fitness Jet 5 is voorzien van degelijke kwaliteit. De motor presteert tijdens een piek met 4pk en heeft een continu vermogen van 2pk. Dit zorgt voor een maximale snelheid van 16 kilometer per uur. Daarnaast willen loopbanden in de budgetklasse nog wel eens wiebelen en kraken. De Focus Fitness Jet 5 doet dat zeker niet. Deze is voorzien van een stevig frame, welke 120 kg aan gebruikersgewicht kan dragen.

Bovendien biedt Focus Fitness met deze loopband ook de mogelijkheid om hem op te klappen wanneer je hem tijdelijk niet gebruikt. Ideaal wanneer je in de zomer buiten sport en in de winter liever naar binnen trekt.

Het loopvlak van de Focus Fitness Jet 5 is 134 cm breed en daarmee breder dan de meeste andere loopbanden in zijn klasse. Dit loopvlak wordt volledig ondersteund door 8 flex suspension veren, voor een optimale demping.

Ook technisch gezien slaat de Focus Fitness Jet 5 geen flater. Voor een cardiotoestel voor thuis, is de performance echt goed te noemen. Zo is de loopband voorzien van een hartslagmeter en een hellingshoek tot 12 standen. En daarnaast is hij voorzien van zo'n 36 trainingsprogramma's. Denk aan een manuele versie, zelf instelbare variant en voorgeprogrammeerde varianten. Hierbij krijg je interval, helling- en gecombineerde trainingsprogramma's. Zo bepaal je zelf wat voor training je wilt doen: rustig of intensief.

Op het scherm zie je een eenvoudige display. Deze presenteert tijdens je training de belangrijkste gegevens, zoals hartslag, calorieën, voortgang programma en snelheid. En daarnaast geeft de beste loopband je ook de ruimte voor het plaatsen van je telefoon of tablet. Zo kun je tijdens het lopen ook je favoriete serie kijken of bellen met vrienden.

Specificaties

De Focus Fitness Jet 5 wordt gemaakt door het Nederlandse merk Focus Fitness. Zij richten zich met hun producten voor een groot deel op thuissporters. Maar bieden ook apparaten aan voor professioneler gebruik, zoals voor een personal trainer of fysiotherapeut.

En dan nog even over de algemene zaken. De loopband heeft een lengte van 169 cm, een breedte van 76 cm en een hoogte van 133 cm. En met een gewicht van 66 kg kan deze loopband een gebruikersgewicht van 120 kg dragen.

De Focus Fitness Jet 5 wordt geleverd met een uitgebreide garantie. Je krijgt 2 jaar garantie op de onderdelen en levenslange garantie op het frame en het laswerk. En dit alles voor maar een prijs van €649.

Alternatieven van de Focus Fitness Jet 5

Denk je na het lezen van de Focus Fitness Jet 5 review dat deze loopband toch niet zo goed bij jouw situatie past? Geen probleem! Er zijn genoeg andere loopbanden, die wellicht beter bij jou passen. We hebben drie alternatieven voor de Focus Fitness Jet 5 voor je op een rijtje gezet.


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>