Fruit met weinig koolhydraten: Top 10 fruitsoorten met weinig koolhydraten!

  • Home
  • /
  • Gezonde voeding
  • /
  • Fruit met weinig koolhydraten: Top 10 fruitsoorten met weinig koolhydraten!

Ben jij op zoek naar fruit met weinig koolhydraten? Dan zit je hier goed! 

Dat fruit super gezond is hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Toch krijgen we regelmatig de volgende vragen:

  • Welke fruit heeft de minste koolhydraten?
  • Welke fruitsoorten bevatten weinig koolhydraten en suikers?

Om antwoord te geven op deze vraag hebben we besloten dit artikel te schrijven. In dit artikel vertellen we je meer over koolhydraatarm fruit en vind je een overzicht met de fruitsoorten met de minste hoeveelheid koolhydraten. 


Welke fruitsoorten bevatten weinig koolhydraten?

Ben jij op zoek naar fruit met weinig koolhydraten? Dan vind je in de lijst hieronder een compleet overzicht van de top 10 fruitsoorten met de minste koolhydraten. Deze lijst is gesorteerd op hoeveelheid koolhydraten per 100 gram. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen trage en snelle koolhydraten. 

Fruitsoort

Koolhydraten per 100 gram

1. Cranberries

4 gram

2. Frambozen

4,5 gram

3. Cantaloupe meloen

5,6 gram

4. Aardbeien

6,5 gram

5. Pruim

7.5 gram

6. Kiwi

7.5 gram

7. Watermeloen

8 gram

8. Bramen

8.5 gram

9. Perzik

8.7 gram

10. Mandarijn

9.8 gram


Calorieën, koolhydraten en suikers in fruit

Fruit is waarschijnlijk een van de gezondste voeding soorten die je kunt eten. Fruit barst namelijk van de vitamines, antioxidanten en mineralen. Maar hoe ziet het nu eigenlijk met de calorieën, koolhydraten en suikers in fruit?

Wat goed is om te weten is dat fruit voor een groot gedeelte uit water bestaat. Hierdoor bevat fruit over het algemeen relatief weinig kcal. Je kunt vaak heel veel fruit eten tegenover een relatief lage hoeveelheid calorieën. 

Verder bevat fruit voornamelijk koolhydraten en bijna geen vetten of eiwitten. Fruit kun je dan ook voornamelijk zien als bron van koolhydraten. Er bestaat niet zoiets als eiwitrijk fruit of vetrijke fruitsoorten. 

In fruit vind je voornamelijk koolhydraten en dit is vaak een mix van snelle en trage koolhydraten. Gemiddeld gezien bevat fruit tussen de 5 en 15 gram fructose. Fructose wordt ook wel snelle suikers genoemd.

Naast de fructose (snelle suikers) in fruit vind je ook wat complexere koolhydraten terug. Voor het grootste gedeelte zul je echter simpele suikers terugvinden in fruit. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>