Als er één pasta is waar we dol op zijn dan is het wel Pasta carbonara. Van deze pasta kunnen we letterlijk borden op.
Het probleem van deze pasta is echter vaak dat hij enorm vet en machtig gemaakt wordt. Zo wordt er een flinke hoeveelheid roomsaus gebruikt, gaat er minimaal 1 ei door heen en wordt er ook flink wat kaas toegevoegd aan het gerecht.
Als dat nog niet genoeg is wordt er ook vaak nog gebakken spek door gedaan. Als jij aan het afvallen bent heb je vaak niet zo heel veel calorieën om mee te werken.
Een bordje pasta carbonara van minstens 1200 calorieën is dan ook niet zo’n heel slim idee. Om die reden gingen wij op zoek naar een manier om deze pasta soort toch te verwerken in een gezond recept.
Door simpelweg bepaalde calorierijke producten te vervangen door producten die minder rijk aan calorieën zijn kom je namelijk al een heel eind!
Uiteindelijk kwamen uit op onderstaand recept. Deze pasta carbonara aan eiwitten en bevat slechts 543 calorieën. Ga jij deze pasta proberen?!
Voedingswaarde
Voedingswaarde per Bagel: | |
Calorieën | 534 Kcal |
Koolhydraten | 74 Gram |
Eiwitten | 39Gram |
Vetten | 14 Gram |
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de verpakking, voeg wat zout toe aan het water.
- Bak ondertussen de hamblokjes in een koekenpan en voeg de laatste minuut van het bakken de knoflook toe.
- Klop de eieren ondertussen op samen met 2/3e van de kaas.
- Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti vervolgens gelijk terug in de pan en roer de hamblokjes met knoflook hier door heen
- Als topping gebruik je de overgebleven kaas.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 100 gram Pasta
- 1 ei
- 100 gram Magere ham
- 1 teentjes knoflook
- 25 gram Parmigiano Reggiano ( geraspt
- 50 gram Champignons