Gezonde wraps met kip maken? 4 Heerlijke variaties op een rijtje!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Gezonde wraps met kip maken? 4 Heerlijke variaties op een rijtje!

Je hebt de hele dag hard gewerkt en hebt eigenlijk geen zin meer om te koken… herkenbaar? Wellicht is het maken van een lekkere wrap met kip een uitkomst voor je!

Als je weinig tijd hebt maar wel een lekkere maaltijd op tafel wil krijgen zijn wraps je beste vriend. Door de wrap met de juiste producten te vullen ben je niet alleen ontzettend gezond bezig, het kost je ook nog eens amper tijd! Win-win in onze ogen!

Een wrap met kip is een heerlijke maaltijd en is bovendien ontzettend gezond. Zo bevat deze maaltijd een goede mix van koolhydraten, eiwitten en vetten.

In dit artikel vind je 4 lekkere maaltijd variaties voor jouw wrap met kip!

Zijn wraps gezond?

We krijgen vaak de vraag of wraps eigenlijk wel gezond zijn. Zo twijfelen mensen omdat ze bijvoorbeeld bang zijn dat wraps te veel koolhydraten bevatten.

Hierdoor wordt de wrap vaak onterecht als ongezond gezien. Dit is in onze ogen echter niet helemaal terecht. In de praktijk is het zo dat wraps best gezond zijn, het hangt er alleen vanaf welke wrap jij gebruikt.

Een volkoren wrap barst bijvoorbeeld van de vezels en als je deze combineert met een gezonde vulling is er echt niks mis met een wrap. Tegenwoordig zijn er trouwens ook veel nieuwe soorten wraps te vinden.

Zo verkoopt Albert Heijn tegenwoordig zelfs bietenwraps en wortelwraps. Als jij een koolhydraat arm dieet volgt zijn deze wraps uitermate geschikt voor je aangezien ze amper calorieën bevatten.

Wraps met kip maken

Zoals je aan het begin van dit artikel hebt kunnen lezen ligt de focus van dit artikel op wraps met kip.

Nu vraag je jezelf misschien af: ‘waarom kip?’. Dit is een terechte gedachte en we gaan je proberen uit te leggen waarom we voor kip hebben gekozen.

Als jij fanatiek bezig bent met fitness, krachttraining of wat voor sport dan ook is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnen krijgt.

Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van onze spieren en zorgen ervoor dat onze spieren kunnen herstellen en groeien.

Kip is een ontzettend goede bron van eiwitten en bevat daarnaast weinig vet. Dit maakt het tot één van de betere magere vlees opties. Bovendien is het zo dat kip veelzijdig is, je kan het eindelijk combineren en kruiden naar jouw persoonlijke smaak.

Door kip te combineren met wraps kan je eigenlijk heel gemakkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Ideaal dus als je haast hebt!

Wraps met kip recepten

Nu we je hebben overtuigt om wat vaker wraps met kip te gaan maken kunnen we natuurlijk niet anders dan een aantal smakelijke recepten met je te delen.

1. Kip & avocado

Kip met avocado: Als jij ons wat langer volgt weet je waarschijnlijk wel hoe gezond avocado wel niet is. Goed nieuws, een wrap met kip en avocado kan heerlijk zijn!

Zo kan je een avocado prakken en de wrap met dit mengsel besmeren, voeg hier wat stukjes kip en groente aan toe en je hebt een heerlijke wrap. Ook tomaat en ui past hier prima bij!

Mocht je nog toe zijn en wat extra eiwitten? Voeg dan een extra lepel magere kwark toe! Lees hier welke kwark de meeste eiwitten bevat!.

2. Wrap met kip & Hüttenkäse

Wist je dat Hüttenkäse een fantastische bron van eiwitten is? Hüttenkäse is heerlijk op een wrap en geeft een zure, romige smaak aan je wrap mee.

Wanneer jij je wrap met ongeveer 1 eet lepel Hüttenkäse besmeert zal je naast een heerlijke smaak ook nog eens wat extra proteïne binnen krijgen. Combineer dit met wat sla, tomaat en plakjes kipfilet en je hebt een heerlijke maaltijd!

Het mooie van dit recept is dat het ook koud prima te eten is. Ideaal dus als je op zoek bent naar een gezonde snack voor onderweg!

3. Kip met pesto en spinazie:

Pesto liefhebbers opgelet! Ook met pesto en kip kan je een heerlijke wrap samen stellen. Zelf vinden we vooral spinazie lekker met kip & peso. Als finishing touch kan je eventueel wat cashewnoten of zonnebloempitjes toevoegen.

4. Kip met walnoot en appel:

De salade met walnoot en appel is waarschijnlijk in elke restaurant wel terug te vinden. Hoe mooi zou het zijn als je dit kan combineren op je wrap?

Goed nieuws, dat kan! Een wrap met kip, walnoot, appel en een beetje honing is heerlijk!

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>