Stap binnen in het leven van Baukje Rienstra, een veelzijdige persoonlijkheid die het beste van twee werelden combineert; terwijl ze doordeweeks de rol van docent vervult op een middelbare school, transformeert ze buiten de klas tot een online fitnesscoach. 

Maar dat is nog niet alles - Baukje legt de lat nog hoger door te gaan meedoen aan een bodybuilding wedstrijd in de klasse Wellness. Ontdek in dit artikel hoe deze gedreven en toegewijde vrouw haar passie voor onderwijs en fitness naadloos met elkaar verweeft en een inspiratiebron wordt voor anderen die streven naar balans en succes in verschillende aspecten van het leven. Lees snel verder!

Kun je ons wat vertellen over jouw reis in de fitnesswereld? Hoe ben je begonnen en wat heeft je gemotiveerd om fitness influencer te worden?

''Ongeveer 9 jaar geleden besloot ik meer te gaan sporten, na een relatiebreuk. Ik begon met veel joggen en thuis met wat gewichten.

Daarna schreef ik me in bij een sportschool en begon mijn liefde voor weightlifting. Ik wilde eerst altijd zo slank mogelijk zijn. Dit veranderde al snel in zo sterk, fit en gespierd mogelijk zijn.''

Baukje Rienstra

Welke rol speelt social media in jouw fitnessjourney en hoe gebruik je het om anderen te inspireren?

''Ik ben zelf erg actief op social media, dus in die zin speelt het een grote rol. Ik maak veel content in de hoop anderen te inspireren. Mijn eigen gym en wedstrijd journey, mental health en informatie over oefeningen en voeding staan centraal. Ik probeer altijd persoonlijk te blijven in alles wat ik post.''

Hoe ziet jouw trainingsschema eruit?

''Ik begin elke dag met 30 minuten cardio (fietsen). Daarnaast train ik 6x per week in de sportschool. Weightlifting + cardio. Dit is allemaal ter voorbereiding van mijn wedstrijd. Normaal gesproken doe ik iets minder cardio haha.''

Baukje Rienstra

Wat is jouw favoriete oefening en waarom?

''Mijn favoriete oefening is op dit moment de b-stance RDL. Deze voelt goed en heeft veel progressie gebracht in mijn billen en hamstrings.''

Zijn er bepaalde supplementen die je met regelmaat gebruikt?  

''Ik gebruik supplementen van ESN. Hiermee werk ik samen, maar ik sta dan ook erg achter hun producten. Ik gebruik de multivitamine, omega 3, magnesium, creatine, q10 en verschillende protein producten.''

Welke belangrijke lessen heb je geleerd van jouw fitnessjourney die je zou willen delen met anderen?

''Als je begint, begin dan met een doel en een goed plan dat haalbaar is. Form over weight; dat wil zeggen, leer eerst alle oefeningen goed uit te voeren, voordat je hoger gaat in gewicht. Film jezelf desnoods om te kijken of je het goed doet (je voelt het niet altijd) of laat je filmpjes zien aan een deskundige.

Ook dat je je eigen progressie nooit moet vergelijken met die van een ander. Genen spelen een belangrijke rol in hoe snel je progressie maakt. Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf te leren om consistent te zijn, in plaats van dat het afhangt van hoe gemotiveerd je bent. Motivatie heb je gewoon niet altijd.''

Wil jij meer van Baukje zien? Volg haar dan op Instagram!

Over de auteur

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>