Interview: Fit & Getrouwd met Dries en Jolien!

In onze wekelijkse rubriek de fitte levensstijl van… zullen wij jullie proberen te motiveren met een tof interview met iemand die zijn of haar leven in een positieve manier heeft weten te veranderen door middel van Fitness. Vandaag een iets ander interview dan normaal gesproken; we hebben namelijk een Fitness koppel uit België geïnterviewd. We hebben het natuurlijk over  fitwithdriesandjolien.  Laten we beginnen!

Om te beginnen, wie zijn jullie precies en wat doen jullie

Wij zijn Dries (30jaar) en Jolien (23jaar) en wij wonen in het gezellige Hooglede in België. Dries is leerkracht Frans in het middelbaar onderwijs en ik werk als bediende in het tandatelier in Izegem. Vorige zomer in juli zijn we gestart met een eigen instagramaccount onder de naam @fitwithdriesandjolien om onze eigen ervaringen rond gezonde voeding, fitness en coupleworkouts met iedereen te delen.

Wanneer zijn jullie begonnen met fitness en waarom?

Op 4 juni 2016 zijn we getrouwd en kort na ons huwelijk hebben we plannen gemaakt voor de volgende jaren. Dries had een enorme passie voor fitness en hij wou die passie met mij delen. Elke avond samen voor de buis zitten, leek me saai. Dus stapte ik mee in dit verhaal. Vroeger at ik ook zeer ongezond en was ik een stuk zwaarder dan nu. Door samen te gaan sporten, zijn we fitter geworden en zijn we een beter team dan weleer.  Door onze progressie en bevindingen te delen op instagram en facebook, begonnen heel wat mensen ons te volgen en kijk een jaartje later hebben we 6500 volgers wat ongelofelijk is.

Als jullie één fitness fabel mochten verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?

Dat koolhydraten niet belangrijk zijn en dat je voeding voornamelijk uit eiwitten moet bestaan. Helaas zijn wij in het begin ook in die val gelopen. Op internet zijn heel wat mensen te vinden die koolhydraatarme diëten voorstellen om af te vallen.  Wij geven mee dat koolhydraten wel zeer belangrijk zijn, zeker voor krachtsporters!  Koolhydraten geven ons de energie die we nodig hebben om goed te kunnen trainen. Ook na het trainen is het belangrijk van opnieuw de koolhydratenreserves aan te vullen zodat je lichaam over voldoende brandstof beschikt.  Eiwitten en vetten zijn natuurlijk ook belangrijk! Een ander fabeltje dat we vaak zijn terugkomen is datje een sixpack zal krijgen door veel crunches te doen. Dit klopt natuurlijk niet!

Hoe zorgen jullie ervoor dat je voeding in orde is?

Dit jaar hebben we vooral op gevoel gegeten. Dit zorgde ervoor dat we niet de progressie maakten die we eigenlijk wilden maken. We hebben wel een zeer mooie evolutie achter de rug, maar we zijn perfectionisten en dus kunnen we nog niet helemaal tevreden zijn met het resultaat na 1 sportief jaar. Volgend jaar gaan we wel met schema’s werken en gaan we calorieën gaan tellen. Het is in het begin enorm veel werk, maar we zullen bewijzen in het komende jaar  dat het wel degelijk een verschil kan maken voor het lichaam.

Hoe ziet jullie trainingsschema eruit?

Aangezien we vier –vijf keer per week samen gaan sporten, werken we met splitschema’s.  De maandag trainen we bv borst en triceps. De dinsdag bv benen en buik , de woensdag rustdag , de donderdag rug en biceps en dan herhalen we dit schema. In weken dat we minder kunnen trainen doen we een aantal fullbodyworkouts.

 

Gebruiken jullie supplementen? Zo ja, welke en waarom?

 We gebruiken sowieso een aantal supplementen omdat het gemakkelijk is om voor te bereiden.

We drinken dagelijks 1 à 2 eiwitshakes om de spieren de nodige voeding te geven om te herstellen.

Daarnaast nemen we elke dag een omega 3 supplement omdat deze enorm veel gezondheidsvoordelen biedt en tot slot drinken we net voor de training nog BCAA’s. Ook gebruiken we creatine.

Welke persoon inspireert jullie?

We hebben heel wat personen waar we naar op kijken in de fitnesswereld. Wat mensen als Denice Moberg, Savannah Prez, Student Aesthetics, Celine Blomberg, …hebben opgebouwd op korte tijd is echt wel bewonderenswaardig.  We hopen de komende jaren ook zo’n evolutie mee te maken op sociale media maar dat zal niet gemakkelijk zijn.

Als jullie nog maar één oefening zouden mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

 Het is moeilijk om uit alle oefeningen er ééntje uit te halen. Sowieso zouden we kiezen voor een compoundoefening zoals bankdrukken of de squat omdat die meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt.  Als we toch moeten kiezen, dan gaan we voor de bench press. 

Wat is jullie favoriete qoute?

De mooiste quote voor fitness couples vinden we nog altijd: Train together stay together.  We hebben dit jaar zoveel getraind met elkaar dat we letterlijk en figuurlijk nog sterker zijn geworden als Koppel.

Welke 3 muziek tracks geven jullie net dat beetje extra tijdens een workout? 

  • Avici – Levels
  •  Martin Garrix – Animals
  • Kraantje pappie  – Pompen

Wat is in jullie ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?

Het belangrijkste is motivatie en doorzettingsvermogen, dit geldt vooral bij droog trainen. Heel wat mensen geven op met trainen als ze geen resultaat zien na een paar weken. Wij geven jullie mee dat resultaten er pas komen na een lange tijd van trainen.  Wie echt iets wil, kan het bereiken en daarvoor heb je bovenstaande eigenschappen zeker nodig.  In onze regio zijn we zelf gestart met het begeleiden van mensen zodat ze gemotiveerd blijven om verder te vechten voor dat droomlichaam.

Wat voor tips zouden jullie beginners mee willen geven?

Bekijk heel veel filmpjes op Youtube om oefeningen op de juiste manier uit te voeren. Heel wat beginners maken fouten in de gym waardoor ze heel snel blessures krijgen.  Het werkt motiverend om een partner in crime te vinden waarmee je kan trainen. Je motiveert elkaar en dat is altijd leuk.

Dit jaar zullen we ook opnieuw via onze facebook en instagrampagina fitwithdriesandjolien heel wat tips meegeven voor mensen die starten in de gym zodat ze de fouten niet maken die wij maakten in het begin van ons fitnessavontuur.

Groetjes Dries en Jolien

 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>