Interview: De Fitte Levensstijl van Bas Bults!

In onze wekelijkse rubriek de fitte levensstijl van… zullen wij jullie elke maandag proberen te motiveren met een tof interview met iemand die zijn of haar leven in een positieve manier heeft weten te veranderen door middel van Fitness. Vandaag trappen we af met Bas Bults. Bas viel 25 kilogram af en is momenteel bezig met zijn eigen bedrijf genaamd Wider Fitness. Laten we beginnen!

Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?

Mijn naam is Bas Bults. Ik ben 21 jaar en studeer Product Design op Artez Arnhem, university of the arts. Ik woon op mijzelf net buiten het centrum van Arnhem. Ik houd van gezond eten en bewegen. Ik speel gitaar en ik zing, ook vind het ik het heerlijk om te fotograferen en mijn eigen content te creëren.  Momenteel zit ik samen met mijn gymbuddy en goede vriend @jorrickfit in een start up van ons eigen bedrijf WIDER FITNESS, waar we mensen helpen met hun voeding en lifestyle. En waar we voedingsschema’s op maat maken met heel veel zorg en aandacht. Daarnaast hebben we de ambitie om van WIDER FITNESS een prachtig gymwear merk te maken in de toekomst.

Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?

Ik ben 6 jaar geleden begonnen met afvallen en 3 jaar geleden begonnen met fitnessen. 6 jaar geleden was ik nog een stuk dikker (25kg+) en werd hier op de middelbare school ook altijd mee getreiterd. Ik was ook simpelweg gewoon te dik.  Aan het eind van het laatste jaar was dit voor mij echter genoeg en ben ik een verandering gaan maken in mijn lifestyle, vooral heb ik mijn voeding aangepast. Ook ging ik veel aan cardio doen en ik verloor de ene kilo na de andere. Naast de cardio (Wat ik graag deels in de sportschool deed) ging ik voor de afwisseling en het ‘stoere mannen gevoel’ één keer in de week krachttraining doen. Op het gegeven moment vond ik dat ik voor toen even genoeg was afgevallen en ging ik minder aan cardio doen, waardoor ik minder ging bewegen en daar een gat ontstond. Ik ging vaker krachttrainen omdat ik het extreem leuk vond en van het een kwam het ander. Ik sport nu 5 tot 7 keer per week, waarvan minimaal 5 keer krachttraining. Ik vind het heerlijk om te bewegen en om fit te zijn.

Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?

‘’shakes’’ zijn slecht voor je , Ik stoor me altijd enorm aan mensen die de vraag stellen: Neem jij ook ‘’shakes’’. En daar een negatieve mening over hebben zonder dat ze weten wat het inhoud waar ze over praten. Zonder zich te hebben ingelezen of kennis te hebben van de producten op de markt. Nee je word niet gespierd van het nemen van een eiwitshake, het is slechts aan middel om makkelijk en goedkoop aan je dagelijkse eiwitinname te komen. Een extra toevoeging aan je dieet. Je zou ook 120 gram kip kunnen nemen in plaats van een eiwitshake maar dit kost al gauw € 1-2. Een shake kost gemiddeld zo’n €0,40.

“Nee je word niet gespierd van het nemen van een eiwitshake, het is slechts aan middel om makkelijk en goedkoop aan je dagelijkse eiwitinname te komen. Een extra toevoeging aan je dieet. “

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?

Ik zorg ervoor dat mijn voeding in orde is door niet teveel te snaaien in huis te hebben. Ik ben erg gevoelig voor snacks, koekjes, snoep, chocolade en al het andere lekkers. Daarnaast heb ik meerdere voedingsschema’s en tel ik mijn calorieën. Ik switch per dag welke methode ik gebruik. Ik ken mijn voedingsschema’s inmiddels uit mijn hoofd dus op die manier is het een automatische piloot. Als ik kies voor iets meer variatie en flexibiliteit dan ga ik voor het tellen van mijn calorieën. Maar wat ik ook doe, ik zorg er altijd voor dat ik alles afweeg wat ik binnenkrijg, zo kan ik achteraf ook het beste tracken waar iets mis is gegaan. Door af te wegen wat je binnen krijgt en daar de effecten van te vernemen leer je je lichaam en metabolisme het beste kennen.

Hoe ziet je trainingsschema eruit?

Momenteel hanteer ik geen vast trainingsschema, ik ben een echte freestyler. Ik doe echt waar ik zin in heb of waar mijn lichaam behoefte aan heeft.  Momenteel ben ik aan het cutten en train ik 6 tot 7 keer per week.

De week bestaat nu meestal uit 3 tot 4 keer krachttraining in de sportschool (incl korte cardio), deze kracht training probeer ik elke keer uit te voeren als een HIIT.

2 keer per week calisthenics / body weight training, dit kan buiten in de zon en wat is er nou lekkerder dan buiten zijn en trainen te combineren? Niks, dat klopt!

Daarnaast werk ik sinds kort aan mijn zwemtechniek en ga ik één keer in de week baantjes trekken, de snelheid vindt ik niet belangrijk. Ik wil vooral dat mijn techniek goed is, de rest volgt later maar het is ieder geval een heerlijke manier van cardio. Ook kan ik dmv zwemmen mijn spieren heerlijk warm draaien voor een heavylift training. Af en toe krijg ik ook beentraining in het water.

Daarnaast ga ik meestal nog wel een keer hardlopen of lekker die kuiten burnen op de stairmaster

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke en waarom?

Yes, ik gebruik supplementen. Momenteel gebruik ik alleen pure whey eiwitten.

Impact Whey Perfection. Smaak: Natural. My Protein.

Ik gebruik eiwitten als aanvulling op mijn dagelijkse voeding inname. Zoals eerder beschreven simpelweg een makkelijk en goedkoop middel om aan mijn eiwitinname te komen. Ook is het belangrijk dat je na je training je spieren voorziet van snelle eiwitten.

Ook krijg ik altijd de vraag welke pre workout ik gebruik, ik ben een intense koffieliefhebber, en gebruik een lekkere dubbele of triple espresso als pre workout voor ik ga trainen, dit doe ik in combinatie met wat koolhydraten. Wil jij verder weten wat ik dagelijkse zoal eet of wat ik eet of drink voor ik ga trainen? Kijk dan eens op mijn verhaal op instagram, daar post ik leuke insights in mijn dagelijks leven maar ook informatie over sporten en natuurlijk over mijn voeding.

Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

De Deadlift. Omdat het mijn favoriete oefening is en er veel variaties in mogelijk zijn. Bij de deadlift train je niet alleen je onderrug maar je hele lichaam. De oefening is echter technisch niet de makkelijkste en dit maakt de uitdaging groter dat te oefenen. Ook kun je met de deadlift erg goed proressie boeken met gewicht, je ziet en voelt dat je sterker en beter wordt. Genieten dus.

Meestal implanteer ik de volgende ‘deadlifts’ in mijn training: Stiff deadlift, Regular deadlift, Good mornings, Sumo deadlift en de hack squat, de hack squat is officieel een squat maar deze vraagt ook veel technische controle in de rug en pakt naast de benen ook goed je rug aan.

“Ook kun je met de deadlift erg goed proressie boeken met gewicht, je ziet en voelt dat je sterker en beter wordt. Genieten dus. “

Wat is je favoriete qoute?

‘’THROW ME TO THE WOLVES AND I’LL RETURN LEADING THE PACK’’. Deze quote verwoord een vechtersmentaliteit. Een mentaliteit om niet op te geven en hard te werken voor je doelen. Deze quote brengt je letterlijk naar de voordeur van de gymzaal zelfs als je geen zin hebt om te trainen.

Welke 3 muziek tracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?

  • No Good – Kaleo
  • Out of my mind, Live at the Nokia Theatre – John Mayer
  • Midnight Mischief – Jordan Rakei

Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?

Niet opgeven, het is een zware strijd, mentaal en fysiek maar als je het wilt kun je het. Zorg dat je je research doet, stel een doel en geef niet op. Laat je doel niet door anderen beïnvloeden. (volg je eigen weg en luister niet naar anderen).

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?

Zoals ik altijd zeg; Teaming up is key. Zoek iemand waarmee je samen je doelen kunt bereiken. Iemand die je motiveert en jij hem/haar. Op deze manier is het makkelijker het begin door te komen, het vervolg zal routine worden.

Ook wil ik graag meegeven dat als je een doel hebt, je niemand in je weg moet laten staan. Luister niet naar anderen en doe wat jij denkt dat nodig is.

Dat was hem! Hopelijk hebben we jullie weer kunnen motiveren om harder te gaan in de Gym! Graag willen bij Bas bedanken voor de medewerking, check zijn Instagram account voor meer tips & tricks. 

Lijkt het jou ook leuk een interview met ons te doen? Stuur een E-mail naar info@fitcode.nl

 

 

 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>