Interview: 15 Vragen aan Rens van Steenbruggen!

In onze wekelijkse rubriek de 15 vragen aan… zullen wij jullie proberen te motiveren met een tof interview met iemand die zijn of haar leven in een positieve manier heeft weten te veranderen door middel van Fitness. Vandaag hebben we een tof interview met Rens van Steenbruggen voor jullie! Laten we beginnen!

Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?
Ik ben Rens van Steenbruggen, 22 jaar oud en kom uit Vlaardingen. Vorige maand afgestudeerd aan de hbo-opleiding Integrale Veiligheid en op dit moment in een sollicitatieprocedure voor een baan bij de Nationale Politie. Naast mijn passie voor veiligheid en mensen helpen, hou ik ook ontzettend van goed eten en nieuwe dingen ontdekken. Reizen vind ik dan ook onwijs leuk om te doen. Het afgelopen jaar ben ik onder andere naar Kroatië, Thailand en Amerika geweest.

Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?
Ik ben ongeveer 3,5 jaar geleden begonnen met fitness. Toen ik 14 jaar oud was had ik last van overgewicht. Door meer te gaan sporten en beter te letten op wat ik allemaal uit de voorraadkasten trok was ik al aardig wat gewicht kwijtgeraakt. Toch voelde ik mij vaak nog onzeker en zat niet lekker in mijn vel. Daarom besloot ik om, vijf jaar later, op mijn 19e te beginnen met fitness. Dit heeft mij niet alleen op fysiek vlak veel gebracht, maar ook mentaal. Ik voel me veel zelfverzekerder en sta steviger in mijn schoenen!

Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?
“Eet om de twee uur een maaltijd om je stofwisseling te versnellen ” of “Eet zes maaltijden per dag voor een sixpack”. Dit komt voor mij beiden op hetzelfde neer en is echt pure onzin. Een goed voorbeeld hierbij, wat ik overigens ook zelf toe pas, is ‘Intermittent Fasting’. Door middel van dit principe vast je voor een bepaalde tijdsperiode en eet je dus al je calorieën in een kleiner tijdsbestek. Zo kan het zo maar zijn dat je 2 of 3 grotere maaltijden per dag eet en je doelen haalt.

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?
Ik tel eigenlijk altijd mijn calorieën. Ik vind het fijn om flexibel met mijn voeding om te kunnen gaan en zelf te bepalen wat en wanneer ik eet. Hierbij gebruik ik vaak ‘If It Fits Your Macros’ in combinatie met ‘Intermittent Fasting’. Kost dit veel tijd om bij te houden? Nee, voor mij niet. Je moet het wel allemaal bijhouden en tellen, maar vaak schat ik ook de hoeveelheden en weeg ik dit niet af. Ben je nieuw met het tellen van calorieën dan zal dit wat meer tijd kosten, omdat je er simpelweg nog geen ervaring mee hebt. tijdens het droog trainen ben ik hier uiteraard wel wat strikter op dan tijdens een bulk.

Hoe ziet je trainingsschema eruit?
Op dit moment volg ik een A/B Kracht-Hypertrofie Split. Klinkt lastig maar dit valt reuze mee en ziet er als volgt uit:

Maandag
A Workout: borst, rug, triceps (gefocust op kracht)
Dinsdag
B Workout: benen, schouders en biceps (gefocust op kracht)
Woensdag 
Rust
Donderdag
A Workout: borst, rug en triceps (gefocust op hypertrofie)
Vrijdag
B Workout: benen, schouders en biceps (gefocust op hypertrofie)
Zaterdag
Rust
Zondag
Rust

Ik train dus 4 keer per week met drie dagen rust. Ik heb deze split ‘zelf’ in elkaar gezet en ben er erg tevreden mee!

 Nooit meer sqautten of nooit meer deadliften?
Easy, nooit meer deadliften. Dat doe ik eigenlijk al niet haha…..Ik heb denk ik voor het laatst 1,5 jaar geleden een deadlift gedaan. Het is niet echt mijn oefening en kies liever een andere oefening om dezelfde spiergroepen te pakken. Zo doe ik bijvoorbeeld de rack pull en romanian deadlift. Dit neemt natuurlijk niet weg dat de deadlift wel één van de betere compound oefeningen is naast de squat, bench press, pull up en barbell row!

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke en waarom?
Ja, doorgaans gebruik ik supplementen van Myprotein. Een aantal supplementen die ik dagelijks gebruik zijn eiwitpoeder, creatine en Omega 3. In de wintermaanden gebruik ik ook vitamine D3 omdat het zonnetje dan wat minder tevoorschijn komt. Belangrijk is wel om het simpel te houden qua gebruik. Supplementen zijn zoals de naam al suggereert, supplementair en vormen een aanvulling op je voedingspatroon. Ze maken het dus alleen makkelijker om bepaalde macro- en micronutriënten binnen te krijgen. Deze producten zijn ook zeker NIET noodzakelijk om spiermassa op te bouwen of lichaamsvet te verliezen.

Welke persoon inspireert jou?
Dit is wel een vraag waar ik even over na moest denken. In principe heb ik die niet. Ik ben begonnen met fitness omdat ik niet tevreden was met mijn eigen lichaam en hier graag aan wilde gaan werken. Ik wilde vooral mijn eigen situatie verbeteren. Tuurlijk heb je personen in de fitnessindustrie die ik volg en waar ik motivatie vandaan haal, maar het is niet zo dat zij mij geïnspireerd hebben. Voorbeelden van personen die ik volg omdat zij goede, informatieve content leveren zijn Steve Cook, Christian Guzman, Rob Lipsett en Igor Opeshansky.

Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?
Oeff…..alweer zo’n lastige vraag. Ja ik ga hier dan toch een kort maar duidelijk antwoord op geven: calf raises! Want ja, wie wilt er nu geen grote kuiten #fuckgenetics.


Wat is je favoriete qoute?
“If you keep doing what you’ve always done, you’ll keep getting what you’ve always gotten”.

Welke 3 muziek tracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?
1. Fort Minor – Remember the name
2. Roy Jones – Can’t be touched
3. Maino ft. T-Pain – All of the above

Bonus track: AC/DC – Thunderstruck

Wat is je favoriete cheat meal?
Ik hou echt van zoete snacks dus dan ga ik toch voor een goede, zelfgemaakte MonChoutaart met Bastogne bodem. Maar met een tompouce van de lokale banketbakker maak je mij ook best gelukkig!

Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?
Consistentie en calf raises! Maar vooral consistentie. Het is ten eerste belangrijk om te beginnen, maar ook om vol te houden. Het bouwen van een bovengemiddeld fysiek kost nu eenmaal tijd en gaat je niet lukken in een aantal maanden. Ik denk ook niet dat je ooit ‘het’ lichaam van je dromen zal bouwen. Stel doelen, werk er stap voor stap naar toe en stel nieuwe doelen. Geloof me, je gaat nooit tevreden zijn met je eigen lichaam. Er zullen altijd dingen zijn die je wilt veranderen of verbeteren. Een bekend gezegde is dan ook: “There is no finishline!”.

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?
1. Gewoon beginnen! Het perfecte moment gaat zich niet voor doen.
2. Wees consistent met je training en voeding. Tuurlijk heb je “off-days”, maar pak het dan weer op.
3. Focus je niet te veel op het eindresultaat, maar meer op jouw progressie en geniet van het proces!
4. Vraag, lees, kijk en leer! Weet wat je doet, waar je naar toe werkt en leer je eigen lichaam kennen.
5. Hou het simpel. Begin met een trainingsroutine waarin je alle grote compound oefeningen pakt en focus je niet te veel op details en isolatie oefeningen.

Aan wie zou jij het interview stokje willen overdragen? Met wie zouden wij volgens jou een interview moeten doen?
Aan Esther Willemsen (@esuuns)! Ik denk dat zij een goed voorbeeld is en kan zijn voor meiden die twijfelen over krachtraining en waar zij moeten beginnen. Esther heeft, naar mijn mening, de afgelopen tijd een enorm goede progressie gemaakt. Ze weet wat ze doet, hoe ze anderen motiveert en ik ben benieuwd naar haar antwoorden op deze vragen!

Interessant?

Mocht je nog vragen hebben of vond je dit artikel interessant? Laat dan een reactie achter! Wij proberen altijd dezelfde dag nog te reageren. Het delen van dit artikel op Social media wordt uiteraard ook enorm gewaardeerd!

Graag willen wij Rens enorm bedanken voor de fijne samenwerking. Voor meer content van Rens volg hem op zijn Instagram account!

Wil jij ook je verhaal delen op onze website? Twijfel dan niet en stuur ons een E-mail (info@fitcode.nl).

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>