Interview met Shredded Hercules!

In onze wekelijkse rubriek de fitte levensstijl van… zullen wij jullie proberen te motiveren met een tof interview met iemand die zijn of haar leven in een positieve manier heeft weten te veranderen door middel van Fitness. Vandaag hebben we een tof interview met Shredded Hercules voor jullie! Laten we beginnen!

Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?

Ik heet Simon beter bekend als Hercules (shredded_hercules) ben 20 jaar kom uit Epe en ik ben eigenaar van Herculesworkouts. Recentelijk ben ik ook mijn eigen YouTube kanaal gestart (HerculesTV). Ik probeer mensen in Nederland en internationaal te helpen met het bereiken van hun droomlichaam en daarnaast te motiveren en te entertainen met alles wat met fitness te maken heeft maar ook daarbuiten soms.

Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?

Toen ik 16,5 jaar was zat ik in 4 Havo en zag ik enkele grote jongens in mijn klas die aan fitness deden en zeer gespierd werden. Deze jongens waren toen een voorbeeld voor mij en ik begon vooral om lichamelijke redenen te sporten.

Ik kocht toen een krachtstation bij het Kruidvat, een apparaat waarop je circa 15 verschillende krachtoefeningen kon doen, en wat losse gewichten om thuis mee aan de slag te gaan. Ik was nog vrij onzeker over mijzelf en het fitnessen dus ik begon circa 6 maanden stiekem thuis te trainen.

Na deze 6 maanden vond ik het zelfvertrouwen om mij in te schrijven bij een sportschool in de buurt, hierbij maakte ik meer progressie en begon van de andere jongens te leren. Echter was ik zwaar aan het puberen en maakte ik niet al te veel progressie meer door het vele uitgaan en weinig kennis over voeding en het ontbreken van een goed voedingsschema. Wel raakte ik in deze periode verliefd op deze sport dat eigenlijk niet eens een sport is maar een lifestyle.

Ik startte in deze periode mijn eigen Instagram kanalen Herculesworkouts en shredded_hercules die nu goed zijn voor meer dan 200.000 volgers! Hierop probeer ik mensen te informeren, motiveren en te entertainen.

Circa ná 1 jaar te fitnessen in de sportschool ging ik me er nog verder in verdiepen door boeken te lezen en bepaalde YouTube kanalen te checken. Me voeding kwam steeds meer op orde en ik boekte meer succes. Toen ik circa 18,5 jaar was en mij rijbewijs had ging ik naar een andere sportschool iets verder weg waarbij ik nog effectiever en efficiënter te werk ging.

Ik doe niet aan wedstrijden maar wil dat misschien 1 x doen voor de ervaring en dit delen op YouTube, nu sport ik vooral om mentale redenen en kan ik eigenlijk niet meer zonder mijn workouts leven. Het ontstressen en de pump zijn nu de voornaamste redenen waarom ik sport en voor altijd zal blijven sporten.

Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?

Dat je per dag je 2 x je lichaamsgewicht in grammen eiwitten moet innemen. (dus als je 100kg weegt moet je volgens deze mythe 200 gram eiwitten per dag innemen).

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?

Tijdens de bulk eet ik gewoon wat ik wil zolang ik maar voldoende eiwitten en micronutriënten binnen krijg. Tijdens het droog trainen werk ik met een eigengemaakte voedingsschema van mijn voedingscoach die werkt voor mijn bedrijf, Herculesworkouts.

Hoe ziet je trainingsschema eruit?

Dit verschilt per circa 12 weken, je moet je spieren laten shocken en 1 jaar lang hetzelfde schema volgen, ook al verhoog je de intensiteit, pas je de dagen en oefeningen aan is niet voldoende, je zult soms echt een andere opbouw moeten nemen, ik doe dit per circa 12 weken. Nu heb ik Maandag + Donderdag + Zaterdag = upperbody. Dinsdag = buik en  Woensdag + Zondag = legday en Vrijdag = Rustdag

Nooit meer Sqautten of nooit meer deadliften?

Nooit meer deadliften, zeer blessure gevoelig en ik voel me eerder verrot na deze oefening i.p.v. dat ik een lekkere pump krijg, dit komt doordat circa 7 spiergroepen worden aangesporken bij deze compound oefening. Squats kunnen toch nog redelijk goed voor een bovenbeenspieren pump zorgen en zijn lekkerder wat dat betreft.

Welke persoon inspireert jou?

Arnold Schwarzenegger, Dana Linn Bailey, Rob Bailey en Kai Greene allemaal bodybuilders die mij inspireren  met hun work ethic ondanks dat ze allemaal anabolen sterioden hebben gebruikt waar ik zwaar op tegen ben. Verder Patrick Bet David en Andy Frisella op zakelijk gebied.

Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

Concentration curls met kabel, omdat de lekkerste pump geeft in de biceps.

 Wat is je favoriete qoute?

Ik heb geen inspirerende quotes nodig mijn doelstellingen en redenen zijn mijn gastank. Als ik er toch 1 moet invullen dan deze: als het belangrijk voor je is zal je een weg vinden om het te bereiken.

Welke 3 muziek tracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?

Alles van Rob Bailey, alles van NF Marty en Zonamo sessie van Anu D.

Wat is je favoriete cheat meal?

Pizza van domino’s

Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?

Het voor je zien, erin te geloven en opschrijven waarom je het wilt.

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?

Begin met eerst de vorm van de oefeningen onder controle te krijgen. Blijf leren! Staar je niet blind op een sixpack. En de eerste 3 maande zijn het lastigst dus sluit een abbonement af van minimaal 6 maanden in het begin.

Aan wie zou jij het interview stokje willen overdragen? Met wie zouden wij volgens jou een interview moeten doen?

Wolf.haris, eigenaar van VUK-studios.

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>