Iedereen heeft wel eens behoefte aan een extra dosis motivatie en inspiratie, vooral als het om onze gezondheid en fitness gaat.

Daarom hebben we besloten om een nieuwe rubriek het leven in te blazen waarin in we wekelijks interviews houden met inspirerende mensen in de wereld van fitness. Deze week trappen we af met personal trainer en fitness influencer Sophie Krielaart!

Kun je ons wat vertellen over jouw reis in de fitnesswereld? Hoe ben je begonnen en wat heeft je gemotiveerd om fitness influencer te worden?

''Voordat ik met krachttraining begon, sportte ik al wel een beetje (af en toe groepslesjes, sporadisch op de crosstrainer… je kent het wel) en dacht gezond te eten.

Toch zag ik nooit het resultaat waar ik zo naar verlangde. Ik merkte dat ik de gewichten uit de bodypump les erg leuk vond, dus ben eerst zelf het stapje richting het 'enge' krachthonk gaan wagen. Wist alleen niet waar ik mee bezig was, dus resultaten bleven nog steeds uit. Totdat ik uiteindelijk net dat ene stapje buiten mijn comfortzone heb gezet en hulp in ben gaan schakelen.

Sophie Krielaart

Dat kleine stapje heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er een vuur aan werd gewakkerd. Ik vond een passie in krachttraining en leerde welke manier van eten het beste mijn lichaam past.

Na een jaar of 3 merkte ik dat ik andere vrouwen dit ook wilde laten ervaren. Vandaar uiteindelijk de keuze om mezelf om te scholen tot online coach en Personal Trainer. Nu, 8 jaar later, kan ik met trots zeggen dat ik meer dan 100 vrouwen uit Nederland en België heb mogen helpen om fitter en sterker te worden. Fysiek maar ook mentaal.

Het stukje influencer is er eigenlijk vanzelf bijgekomen. Vanaf het begin (toen ik met de bodypump lesjes begon) heb ik mijn 'journey' op Instagram gedeeld. Tot de dag van vandaag eigenlijk. Ik hoor wel eens van mensen dat ze me ook echt al sinds dat begin volgen. Dat is erg tof om te horen.''

Welke rol speelt social media in jouw fitnessjourney en hoe gebruik je het om anderen te inspireren?

''Ik deel eigenlijk gewoon wat ik zelf doe. Mensen hebben gezien hoe ik met 50 kg op het podium stond als bikini fitness atleet, hebben me 167,5 kg op zien tillen tijdens mijn eertse powerlifting wedstrijd en zien nu hoe ik een manier van trainen en eten gevonden heb die echt bij mij past. Het zijn geen algemene tips die ik deel. Ik laat eigenlijk mijn eigen trial/error zien van de afgelopen jaren en help daar anderen mee.''

Sophie Krielaart

Hoe ziet jouw trainingsschema eruit?

''Ik train nog maar 3x per week omdat ik volledig ben gestopt met het trainen van mijn bovenlichaam. Zeker tijdens mijn powerlifting periode is mijn bovenlichaam extreem veel gegroeid.

Sommige mensen vinden dat erg mooi maar ik voelde me er niet meer prettig in. En uiteindelijk moet je gewoon gaan voor wat jij mooi vindt. Dus 1x een quads+glutes focused dag, 1x hamtrings + glutes en 1x alleen maar de glutes.''

Sophie Krielaart

Wat is jouw favoriete oefening en waarom?

''Lastige... volgens mijn manier van trainen zijn er vanuit elk beweegpatroon oefeningen die eruit springen en nodig zijn in een goed schema.

Maar als ik er eentje moest kiezen die ik alleen nog maar zou mogen doen, is het toch wel de Kas Glute Bridge. Voor de billen is dit gewoon een staple in elk programma.''

Zijn er bepaalde supplementen die je met regelmaat gebruikt?  

''Ik gebruik elke dag Vegan protein van Body&Fit. Ik ben geen veganist maar van zuivel en whey krijg ik acne.

De Vegan variant van Body&Fit is samengesteld uit goede eiwitbronnen (rijst, erwt en hennep - betere eiwitkwaliteit dan soja) en smaakt goed (helaas smaakt veel vegan eiwitpoeder nog naar potgrond).''

Welke belangrijke lessen heb je geleerd van jouw fitnessjourney die je zou willen delen met anderen?

''Uiteindelijk is het belangrijk dat je doet waar jij je goed bij voelt. Anders ga je ook een beetje aan de term 'fitness' voorbij, vind ik.

Ik heb getraind om een fysiek te krijgen die een jury goed zou keuren, ben mezelf later verloren in het powerliften en verloor zo het plezier in trainen (genoeg mensen die deze manier van trainen geweldig vinden maar voor mij werd de mentale druk te hoog) en ben 3 jaar geleden pas tot de ontdekking gekomen van wat ik mooi vindt bij mezelf en hoe ik écht plezier haal uit mijn trainingen.''

Wil jij meer van Sophie zien? Neem dan een kijkje op haar website of volg Sophie op Instagram!

Over de auteur

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>