Interview met Giavarra Fitness!

Ja ja, het is weer maandag en dat kan maar 1 ding betekenen: Een nieuw Interview op Fitcode! Om jullie weer de nodige motivatie te geven om aankomende week weer te gaan knallen in de sportschool hebben we vandaag een interview met Julius. Julius is op Instagram en Youtube beter bekend als GiavarraFitness.  Hieronder zie je de indrukwekkende transformatie die Julius heeft doorgemaakt.  In dit Interview lees je alles over Julius, Let’s go!

Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?

Ik ben Julius Giavarra, 22 jaar oud. Sommige zullen me ook wel kennen als Giavarrafitness. Ik werk als PT’er in Amsterdam-Zuid. Verder maak ik Youtube video’s en help ik regelmatig mensen online. Hierin probeer ik mensen te helpen het beste uit hun lichaam te halen. Doormiddel van makkelijke tips en trucs.

Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?

Ik ben begonnen met fitness toen ik 19 jaar was. Ik begon omdat ik erg onzeker was en vooral over mijn uiterlijk/lengte. Ik was niet zo sterk en voelde me niet zeker in mijn schoenen. Door fitness ben ik veel zelfverzekerder geworden. En ook veel sterker uiteraard, maar dat is bijzaak. Ik vind het mentale aspect veel belangrijker.

Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?

“5 oefeningen voor een sixpack”. Doordat er zoveel misleidende reclames zijn denken mensen dat ze door bijvoorbeeld een bepaalde beweging een sixpack kunnen krijgen. Uiteindelijk heeft dit uiteraard met je voeding en vetpercentage te maken. Nu wil ik niet zeggen dat buikspieroefeningen persé slecht zijn.

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?

 Heel eerlijk gezegd tel ik zelf niks, af en toe voor een video hou ik het bij, zodat het duidelijk is voor de kijker. Ik probeer vooral op gevoel te eten en merk zelf snel al of ik teveel eet of niet, of te weinig uiteraard. Dit komt ook wel door enige ervaring. Ik weet redelijk wat de meeste producten bevatten (qua calorieën) dus dat helpt ook zeker!

Fitness,

Hoe ziet je trainingsschema eruit?

 Ik train meestal 5/6 keer per week, momenteel volg ik een splitschema.

Ik zal het even kort uitleggen:

MA: Borst, triceps (meestal)
DI: Rug, biceps
WO: Benen, schouders
DO: Rust
VRIJ: Bovenlichaam
ZA: Onderlichaam
ZO: rust of min punten aanpakken.

Ik houd mijzelf nooit persé aan een vast schema. Ik kijk gewoon hoe ik de week het beste kan indelen en daar anticipeer ik dan op.

Nooit meer Squatten of nooit meer deadliften?

 100% nooit meer deadliften, op 1 of andere manier heb ik echt vrij weinig met deadliften. Het is zeker een goede oefening, maar de squat is toch wel 1 van mijn favorieten.

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke en waarom?

 Ik gebruik supplementen, momenteel gebruik ik de supplementen van Muscle Concepts. Ik denk dat supplementen zeker een goede aanvulling zijn, maar ook niet meer dan dat. Ik gebruik eigenlijk alleen creatine (eventueel iets meer herhalingen) en eiwitpoeder (om je eiwitgehalte eventueel aan te vullen).

Welke persoon inspireert jou?

Ik heb niet echt een inspiratie qua fitness. Ik kijk dus eigenlijk alleen naar mezelf en wat ik kan verbeteren. Ik kan nog zoveel verbeteren en dat is alleen maar goed, want zo blijft de motivatie hoog!

Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

Ik denk dat ik zou kiezen voor een thruster. Een thruster is een crossfit oefening waarbij je veel spiergroepen tegelijk traint. Je traint je billen, benen, romp, hamstring, kuiten, schouders en triceps. Momenteel doe ik deze oefening niet, dus het is misschien een beetje tegenstrijdig. Maar een thruster is een combi van een front squat en een press beweging. En als ik dan maar één oefening mag doen, dan het liefst eentje die veel spiergroepen te gelijk aanpakt.

Wat is je favoriete qoute?

Ik heb niet persé een favoriete quote. Ik denk eerder zoiets als “hard work pays off”.Dit is misschien basic, maar het is wel de waarheid. Als je niks doet gebeurt er ook niks.

Als je hard werkt kan je veel bereiken.

Welke 3 muziek tracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?

  •  KMT – Drake
  • Boef – Slecht blijft
  • Mask off – Future

Wat is je favoriete cheat meal?

100% pizza, dit kan ik echt oneindig eten. Ik probeer het vaak ook gewoon in mijn macro’s te proppen. Zodat ik het vaker kan eten.

Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?

 Ik denk dat je nooit het lichaam van je dromen kan krijgen. Door de huidige samenleving is het niet mogelijk om het lichaam van je dromen te krijgen. Vooral in de fitnessindustrie word een vertekenend beeld gegeven van wat je echt kan bereiken als ‘natural lifter’. Ik denk dat je wel een top lichaam kan krijgen maar het lichaam van je dromen, dat weet ik niet. Want ook al zou ik over een jaar het lichaam hebben waar ik nu van droom, dan heb ik op dat moment al een ander doel voor ogen.

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?

Ik heb wel een paar tips en die probeer ik ook altijd duidelijk uit te leggen in mijn video’s.

  • Wees constant, niks is belangrijker dan constantheid met krachttraining.
  • Heb een specifiek doel, weet waar je voor traint.
  • Wees niet bang om advies te vragen aan iemand anders, maar probeer zelf ook veel uit.
  • Geniet van het proces!

Aan wie zou jij het interview stokje willen overdragen? Met wie zouden wij volgens jou een interview moeten doen?

Aan Joshua van @joshuadanielfitness. Een goede inspiratiebron voor constantheid en kwaliteit.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>