Remco Hazenwerf
 • Home
 • /
 • Reviews
 • /
 • Legxercise Pro Review en Ervaringen: werkt het echt? Een uitgebreide test [2022]!

Legxercise Pro [Test 2022]

Eind beoordeling: 4/5

Prijs

Kwaliteit

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


De Legxercise Pro is een wandelsimulator. Natuurlijk, we weten allemaal dat bewegen goed is voor de bloedsomloop, je conditie en spierkracht. Maar soms lukt het niet om aan die dagelijkse norm van een half uur bewegen te komen. Het kan ook zo zijn, dat je door lichamelijke beperkingen niet in staat bent om goed te bewegen.

In alle gevallen waarbij zelf lopen er (even) niet in zit, is de Legxersise Pro een goed alternatief. We willen natuurlijk wel weten of dit apparaat echt goed is en doet wat het belooft. Daarom hebben we via een Legxercise Pro test diverse conclusies kunnen trekken. Ook hebben we gekeken naar gebruikers van dit apparaat die ieder hun eigen Legxercise Pro ervaringen hebben. In deze Legxercise Pro review lees je er alles over. Zo krijg jij een goed beeld van deze loop- en wandelsimulator.

Wat is Legxercise Pro en wat doet het?

De Legxercise Pro is een cardio apparaat dat de loopbeweging van benen en voeten nabootst. Hierdoor komt de bloedcirculatie op gang, wat goed is tegen vermoeide en rusteloze benen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is je voeten op het apparaat zetten en met de afstandbediening een van de twee snelheden te kiezen. De fabrikant belooft dat al na 20 minuten verbeteringen merkbaar zijn.

De Legxercise Pro is een compact rechthoekig apparaat, waarvan de voorkant wat hoger is dan de achterkant. Op de bovenkant zitten twee grote zwarte vlakken met kleine noppen. Hier zet je je voeten op. De zwarte gedeeltes maken een loopbeweging. Bij dit apparaat hoort een afstandbediening, waarop je de snelheden kunt instellen. Na afloop berg je dit lichte looptrainapparaat gemakkelijk weer op.

In deze Legxercise Pro review kijken we naar de mensen die een Legxercise Pro test hebben gedaan en hun ervaringen hebben gedeeld. En wat blijkt? De meeste gebruikers van dit loopapparaat zijn best tevreden. De Legxercise Pro ervaringen zijn overwegend positief, al had er van sommigen wel een nog hogere snelheidsknop op mogen zitten. Nu kunnen mensen alleen kiezen uit 32 of 64 stappen per minuut, wat neerkomt op 1,60 en 2,64 km per uur. Het apparaat lijkt voornamelijk gebruikt te worden door mensen die slecht ter been zijn.

Voordelen Vibrolegs

We noemen in deze Legxercise Pro review de voordelen die mensen hebben ervaren door het gebruik van deze beentrainer. Het apparaat lijkt voornamelijk gebruikt te worden door mensen die vanwege beperkingen niet in staat zijn om goed of langdurig te bewegen. De meesten zijn zeer tevreden, gezien de Legxercise beentrainer ervaringen die zij hebben gedeeld.

1. Voldoet aan verwachting

De fabrikant noemt het verminderen van een vermoeid gevoel in de benen en verbetering van de bloedcirculatie. Klanten zijn het hiermee eens. Zij vinden dat het apparaat voldoet aan de verwachting en ervaren minder last van kramp of andere ongemakken in benen en voeten.

2. Goede kwaliteit

De Legxercise Pro is een klein maar stevig apparaat. Het doet zijn werk via de bijgeleverde afstandbediening en er zijn geen klachten over het snel stukgaan van deze beentrainer.

3. Keuze uit twee snelheden

Met de afstandbediening kan je kiezen uit twee verschillende snelheden. Hierdoor kan je de simulatie afwisselen. Sommigen zouden graag een nog snellere loopbeweging willen.

4. Makkelijk in gebruik

Vooral het bedieningsgemak van dit apparaat wordt zeer gewaardeerd. Je hoeft niet veel meer te doen dan je voeten erop te zetten en de afstandbediening in te stellen op de gewenste loopsnelheid en tijd.
Voordelen
 • Voldoet aan alle verwachtingen
 • Goede kwaliteit
 • Keuze uit verschillende snelheden
 • Gemakkelijk in gebruik

Minpunten Legxercise Pro

Net zoals bij alle producten, geldt ook voor de legxercise Pro, dat niet alles als positief wordt ervaren. Ook bij deze beentrainer zijn er twee kleine minpunten waar sommige gebruikers zich aan storen. Voor de volledigheid van deze Legxercise Pro review melden we ook de minpunten.

1. Geluid

Het geluid van de Legxercise Pro wordt door mensen die hem gebruiken als storend ervaren. Zij vinden dat het apparaat wel voldoet aan de verwachting, maar dat het nogal veel lawaai maakt.

2.Afstandbediening niet draadloos

Om de beentrainer te gebruiken moet de afstandbediening in het apparaat worden ingeplugd. Deze is dus niet draadloos. Hoewel dit door slechts een enkeling als minpunt wordt genoemd, vermelden we het hierbij toch even.
Nadelen
 • Maakt redelijk veel geluid
 • Afstandsbediening niet draadloos

Specificaties Legxercise Pro:

 • Snelheden: 32 of 64 stappen per minuut (respectievelijk 1,6 en 2,46 km per uur)
 • Netstroom: 220-240 V
 • Afmetingen: 45x35x15 cm
 • Gewicht: 4 kg
 • Afstandbediening: Ja

Werkt de Legxercise Pro echt?

Loopbewegingen maken terwijl je gewoon rustig zit en televisie kijkt of een boek leest, dat klink natuurlijk ideaal. Volgens Legxercise Pro "loop" je met dit apparaat 64 of 32 stappen per minuut en hoef je daar niets voor te doen.

Dus, werkt de Legxercise Pro echt? Het antwoord is ja. Deze beentrainer zorgt ervoor dat, via simulatie, je beenspieren inderdaad aan het werk worden gezet. Het is natuurlijk geen vervanging van echt bewegen, maar voor mensen die dat niet goed meer kunnen lopen is dit een goed alternatief.

Legxercise Pro [Test 2022]

Eind beoordeling: 4/5

Prijs

Kwaliteit

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


Is er een alternatief voor Legxercise Pro?

Misschien ben je nat het lezen van dit artikel enthousiast geworden over de Legxercise Pro. Maar het kan ook zo zijn dat je liever op zoek gaat naar een alternatief. Een soortgelijk apparaat is de Vibrolegs, waarbij je voeten helemaal niet hoeven mee te bewegen. Wil je liever een apparaat waarbij je juist wel in beweging moet komen, dan kan je ook kijken naar een bureaufiets of een Fitness Stepper.

About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>