Lidl Protein Kwark Review [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Onze beoordeling

Lidl High protein kwark

Lidl High protein kwark

Is de High protein kwark van de Lidl het geld waard? Wij van Fitcode hebben deze protein kwark getest en vergeleken met tientallen andere proteïne kwarken. Hierbij hebben we geconcludeerd dat de Lidl High protein kwark erg lekker is en ook over prima voedingswaarden beschikt. We kunnen deze protein kwark daarom zeker aanraden, echter zijn er wel gezondere opties om je eiwitten binnen te krijgen.


Onlangs deden wij een proteïne test waarin we meer dan 20 eiwitshakes hebben vergeleken. Klik op de knop hieronder voor de beste opties!

Lidl staat bekend om haar betaalbare voedingsmiddelen. Nu Lidl ook verschillende proteïne voedingsmiddelen aanbiedt, zijn deze daarom ook erg populair onder de sporters die voor weinig geld hun proteïne willen binnenkrijgen. 

Maar is de Lidl High protein kwark daadwerkelijk het geld waard of kun je beter kiezen voor andere protein kwarkjes. In onze Lidl protein kwark review ontdek je of deze protein kwark iets voor jou is of niet. Lees dus gauw verder om te ontdekken of de Lidl High protein kwark wordt aangeraden of niet.

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de protein kwark van de Lidl is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Lidl protein kwark review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies van onze Lidl protein kwark review:

Voordelen Lidl protein kwark

  • Hoog in proteïne, namelijk 25 gram per bakje kwark
  • Prima voedingswaarden vergeleken met andere 'supermarkt' protein kwarken
  • Verkozen tot huismerk product van het jaar (januari 2022) door Poynetherlands.com
  • In vier verschillende smaken te verkrijgen

Nadelen Lidl protein kwark

  • Beschikt over het algemeen over een hogere prijs-/eiwitverhouding dan andere eiwitrijke producten
  • Erg hoog in zouten 

Welke protein kwark heeft de Lidl?

De protein kwarkjes van Lidl zijn van het merk Milbona. Dit merk is erg bekend en verkoopt vele verschillende zuivelproducten. De high protein producten van Milbona worden zeer gewaardeerd dankzij de goede verhouding tussen prijs en voedingswaarden. Om deze reden zijn de producten van Milbona populaire producten die vaak verkocht worden.

Maar is deze protein kwark ook iets voor jou? Om dit te bepalen is het belangrijk dat je een goed overzicht krijgt van de ingrediënten en voedingswaarden van de kwark. Hieronder hebben we daarom de belangrijkste ingrediënten en voedingswaarden voor je uitgeschreven. Hierdoor krijg je een goed beeld van de kwaliteit van deze Milbona protein kwark.


Ingrediënten en voedingswaarden van de Lidl protein kwark

Dus wat zijn precies de ingrediënten en voedingswaarden van de Lidl Protein kwark? We beginnen gelijk met het belangrijkste aspect, namelijk hoeveel eiwitten er in deze protein kwark zitten. De Milbona High Protein kwark bevat per portie 25 gram proteïne. 

De Lidl protein kwark is daarmee een van de beste protein kwark opties op het gebied van eiwitpercentage. Verder zijn ook de overige voedingswaarden van deze protein kwark erg goed. 

Zo bevat de Lidl protein kwark slechts 140 kcal per portie wat ook vergeleken met andere protein kwarkjes een vrij laag aantal is. Verder bevat deze protein kwark 1 gram vetten waarvan 0,8 gram verzadigde vetten. Deze protein kwark wordt daarom ook verkocht als high protein kwark met een laag vetgehalte.

Voedingswaarde

Per 100ML

Per portie (200ML)

Energie (Kcal)

70 kcal

140 kcal

Koolhydraten

3,6 gram

7,2 gram

Suikers

3,2 gram

6,4 gram

Vetten

0,5 gram

1 gram

Vezels

- gram

- gram

Proteïne

12,5 gram

25 gram

Zout

0,14 gram

0,28 gram

Maar hoe zit het dan precies met het aantal koolhydraten en suikers? Ook in koolhydraten en suikers is de Milbona High Portein kwark een zeer goede optie. Deze protein kwark beschikt namelijk over 7,2 gram koolhydraten per portie van 200ML. 

Vergeleken met veel andere gefermenteerde melkdesserts met vruchten is dit bijna 70% minder. Hetzelfde geldt voor het aantal suikers in deze protein kwark. Per portie bevat de Lidl protein kwark namelijk slechts 6,4 gram suikers, wat lager is dan vele andere protein kwarkjes.

Het nadeel van de Lidl protein kwark is het hoge zoutgehalte waarover hij beschikt, namelijk 0,28 gram per portie. Dit is ongeveer 25% hoger dan vele andere gefermenteerde melkdesserts.


Hoe is de smaak van de Lidl protein kwark?

Ook hebben we de Lidl protein kwark zelf getest om te kijken of de smaak net zo goed is als de voedingswaarden. Je kunt de Lidl High protein kwark in vier verschillende smaken aanschaffen, namelijk:

Lidl Protein Kwark smaken:

  • Vanille
  • Strawberry
  • Raspberry
  • Peach-passion fruit

Uiteraard hebben we alle vier de smaken getest om een goed beeld te krijgen van de verschillende Lidl protein kwark smaken. Allereerst hebben we de favorieten Vanille en Strawberry getest. Deze smaken waren zeer lekker en hebben, tegen onze verwachting in, ook totaal geen weeïge smaak.

De smaken van aardbei en vanille kunnen we daarom ook zeker aanraden. Verder vonden wij ook de smaak Raspberry erg lekker, hierbij moet je (net als bij de smaak aardbei) wel van zoet houden. 

De enige smaak die wij wat minder lekker vonden was de smaak Peach-passion fruit, maar uiteindelijk is smaak een persoonsgebonden factor en zal dit voor iedereen anders zijn. Probeer ze daarom alle vier uit om er achter te komen welke smaak je het allerlekkerst vindt.

Dankzij de lage prijs is dit namelijk een handige manier om er achter te komen welke protein kwark je het lekkerst vindt.


Prijs van de Lidl protein kwark

De Lidl protein kwark is zeker niet een van de duurdere protein kwarkjes. Met een prijs van € 1,29 is de Milbona protein kwark een van de goedkoopste protein kwarkjes wanneer er puur gelet wordt op prijs-/kwaliteitsverhouding. Het hoge eiwitgehalte en de lage prijs waarvoor je deze protein kwark kunt aanschaffen, maken deze protein kwark een van de beste opties van dit moment.


Gebruiksgemak van de Lidl protein kwark

De Lidl protein kwark is een protein kwark die heel gemakkelijk te gebruiken is. De verpakking van deze protein kwark is namelijk zeer stevig waardoor je hem ook gemakkelijk mee kunt nemen naar je werk of naar school.

Ook kun je de Lidl protein kwark heel makkelijk in huis halen. Je kunt deze protein kwark namelijk in iedere Lidl verkrijgen waardoor je niet hoeft te wachten tot deze thuis wordt geleverd. Een Lidl heb je namelijk in vrijwel iedere grote stad/dorp in de buurt.

Helaas is het niet mogelijk om de kwark thuis te laten bezorgen. Wil je de Lidl protein kwark in huis halen? Dan zul je deze dus bij één van de vele Lidl-filialen moeten aanschaffen.


Lidl protein kwark review: Conclusie

Onze Score
6.5

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

We sluiten onze Lidl protein kwark review af met een conclusie: Is de Lidl protein kwark het geld waard of niet?

Wij van Fitcode vinden de protein kwark van de Lidl zeker het geld waard. Deze protein kwark beschikt namelijk over uitstekende voedingswaarden en een prima prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo bevat iedere portie van deze protein kwark 25 gram eiwitten wat een vrij hoog gehalte is.

Verder beschikt de protein kwark van de Lidl over een laag calorie- en koolhydraatgehalte. Iedere portie bevat namelijk slechts 140 calorieën en 7,2 gram koolhydraten. Ook deze voedingswaarden zijn vergeleken met vele andere protein kwarkjes erg laag.

Verder bevat iedere portie van de Lidl high protein kwark ongeveer 6,4 gram suikers. Dit is 70% minder dan vele andere protein eiwit kwarkjes. Ook de smaken van deze protein kwark zijn, naar onze mening, erg lekker en hebben geen weeïge smaak.

Het enige nadeel van de Lidl high protein kwark is het hoge zoutgehalte waarover hij beschikt. Hij beschikt namelijk over een zoutgehalte van 0,28 gram zout per portie wat 25% hoger is dan vele andere protein kwarkjes.


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>