Mutant Mass Gainer Review [Test 2023]

Overweeg jij om de Mutant Mass Weight Gainer van Mutant te kopen? Goed nieuws! In deze review ontdek je alles wat je moet weten over deze weight gainer. Dat de Mutant Mass shake ontzettend populair is onder veel krachtsporters hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Is dit echter terecht en maakt deze weight gainer zijn hoge verwachtingen waar? Je ontdekt het in deze review!

Wat is Mutant mass

Goed, laten we beginnen bij het begin: wat is Mutant Mass precies? Body&Fitshop omschrijft deze weight gainer als volgt:

Mutant Mass is het nieuwe massakanon en de meest geavanceerde weightgainer. Mutant Mass werd speciaal ontwikkeld voor die atleten met een snel metabolisme en of een slanke lichaamsbouw. Eén dagdosering bevat maar liefst 1060 calorieen! Mutant Mass is echter een verantwoorde caloriebom met allen maar de beste eiwitten, vetten, koolhydraten en voedingsvezels.

Zoals je kunt lezen is Mutant Mass dus een weight gain shake die gericht is op het opbouwen van spiermassa. Een dagdosering van de Mutant Mass weightgainer bevat maar liefst 1060 kcal. Dit is ontzettend veel, ideaal dus als jij graag wat extra kilo's spiermassa wil aanzetten.

Het merk Mutant

We weten inmiddels dat de Mutant Mass een weightgainer is, laten we nu eens kijken naar de producent van deze shake. Bij elke review die we doen kijken we namelijk naar de producent.

Dit doen we omdat we het belangrijk vinden om het bredere plaatje te schetsen. We vinden het belangrijk dat een merk te vertrouwen is en dat het gebruik maakt van de juiste kwaliteitseisen. Om die reden checken we bij elke review het merk even kort.

Ook hebben we dit bij het merk Mutant gedaan. Wat wel bijzonder is aan dit merk is dat zij de eerste waren die een weight gainer op de markt brachten.

Het merk is dan ook sinds 2006 ontzettend populair onder bodybuilders, powerlifters en fanatieke sporters. Het merk wordt in meer dan 85 landen.

Mutant dankt een groot deel van het succes aan de Mutant Mass Gainer. Dit product wordt namelijk ontzettend goed beoordeeld en wordt door menig sporter gebruikt.

Mutant Mass review: waar hebben we naar gekeken?

Je weet nu wat Mutant Mass precies is en welk merk deze shakes produceert. In deze recensie zullen we verder gaan kijken dan dat. Om een goede beoordeling voor deze weight gainer te maken zullen we deze beoordelen op de volgende factoren:

Waar hebben we naar gekeken bij deze review?

 • Voedingswaarden
 • Smaak
 • Prijs
 • Gebruiksgemak

Voedingswaarden Mutant Mass

Om te beginnen hebben we gekeken naar de voedingswaarden van deze shake. Het doel van een gainer is dat je er van gaat aankomen. Dit betekent dus dat hij zo veel mogelijk kcal moet bevatten.

Toch is het aantal kcal lang niet altijd leidend. Je moet namelijk ook goed kijken naar de macroverdeling van de shake. Bevat de shake bijvoorbeeld voldoende eiwitten, is hij rijk aan vetten of barst hij van de suikers?

De voedingswaarden van deze shake zijn hieronder in de tabel te zien:

Voedingswaarden 

Per dosering: 4 maatscheppen (280 gram)

Energie

1100 kcal

Eiwit

56 gram

Koolhydraten

192 gram

Vetten

12 gram

Zoals je kunt zien levert 1 dosering van 280 gram (4 maatscheppen) je maar liefst 1100 kcal op. Dit is ontzettend veel en staat gelijk aan een Bigmac, grote friet en cola van de McDonalds!

Heb jij moeite met het aankomen van gewicht? Dan gaat deze shake je zeker helpen!

De meeste weight gainers bestaan voor het grootste gedeelte uit koolhydraten, ook bij deze gainer is dat het geval. Een dosering levert je namelijk 192 gram koolhydraten op.

Waar je altijd goed op moet letten bij het kopen van een gainer is de hoeveelheid suikers. Deze gainer bevat slechts 18 gram suiker per dosering. Dit is niet veel als je het afzet tegen het volledige aantal koolhydraten van 192 gram.

Daarnaast bevat deze shake 56 gram eiwit per dosering, dit staat gelijk aan een flinke bak kwark van zo'n 500 gram.

Het aantal vetten is zeer laag, namelijk 12 gram per dosering!

Al met al zijn de voedingswaarden dus prima in orde van deze shake!

Smaak Mutant Mass

Als tweede onderdeel hebben we gekeken naar de smaak van deze gainer. De voedingswaarden kunnen nog zo goed zijn, als de smaak verschrikkelijk is zul je hem waarschijnlijk niet gaan drinken!

Deze shake is verkrijgbaar in de smaken:


 • Vanille Ice cream
 • Chocolate fudge brownie
 • Coconut Cream
 • Strawberry banana
 • Cookies Cream
 • Zelf hebben we alle smaken geprobeerd met water of melk. Wanneer je de shake met melk drinkt krijg je nog meer calorieën per shake binnen.

  De smaak van de shake is goed en we zouden je zeker aanraden om alle heerlijke smaken even te proberen. Onze favoriet? Strawberry banana!

  Mutant Mass kopen? Dit is de laagste prijs!

  Uiteraard hebben we ook gekeken naar de prijs van deze shake. De shake is namelijk bij verschillende webshops te krijgen echter hanteert elke winkel weer andere prijzen. Om er zeker van te zijn dat je de beste koop doet, kun je in de onderstaande tabel kijken waar de shake momenteel het goedkoopst is:

  Aanbieder

  Prijs

  Kopen

  Body&Fit

  2200 gram:  € 27,90

  Bol.com

  2200 gram:  € 27,90 

  Gebruiksgemak

  Dan hebben we als laatste punt gekeken naar het gebruiksgemak van deze shake. Hoe makkelijk is de weight gainer in gebruik?

  De shake wordt geleverd in een gigantische zak, de meegeleverde scoop is redelijk groot. Voor 1 portie moet je maar liefst 4 x scheppen, je hebt dus best een flinke beker nodig.

  Overigens zorgt de grote hoeveelheid niet voor problemen in de oplossing. De shake lost namelijk super goed op. Al met al scoort deze shake dus goed op het gebied van gebruiksgemak.

  Mutant mass ervaring

  In bovenstaande alinea's heb je onze ervaring kunnen lezen van deze shake. Om een eerlijk beeld te geven hebben we ook wat ervaringen en resultaten van andere in dit artikel verwerkt. Deze vind je hieronder:

  Al met al is er niks mis mee met de verpakking. Het voordeel van deze verpakking is dat je hem makkelijk op kan bergen dan bijvoorbeeld een pot.

  Conclusie

  Als jij op zoek bent naar een goede shake om aan te komen dan is deze shake perfect voor jou!

  Die massakanon van mutant levert je maar liefst 1060 calorieën per dagdosering, dit maakt het een super voedingssupplement voor mensen die graag willen aankomen.

  Bovendien bevat de shake maar liefst 52 gram eiwit, 192 gram koolhydraten en slechts 12 gram vetzuren.

  De smaak is super goed en bovendien lost deze shake super goed op.

  Mutant Mass - Mutant Eindbeoordeling

  Eind beoordeling: 4.5/5

  Voedingswaarden

  Smaak

  Prijs

  Gebruiksgemak  Over de auteur Leon

  Ik heb verschillende medische studies afgerond en ben mij hierna gaan focussen op de supplementen industrie. Denk hierbij aan vitaminen, medicijnen maar ook aan fitness supplementen zoals creatines.

  Andere bekeken ook:

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >