Voor dit gezonde recept gaan we naar terug naar Amerika. De Philadelphia Cheesesteak sandwich komt oorspronkelijk namelijk uit Pennsylvania in de Verenigde staten. Deze sandwich is gemaakt van dunne plakjes biefstuk en gesmolten kaas.
Helaas is het zo dat de meeste Philly Cheesesteak recepten ontzettend rijk aan calorieën en vetten zijn. Dit komt vooral door de grote hoeveelheid kaas die over de biefstuk wordt gegoten.
Dat kan toch anders dachten wij! We gingen op zoek naar een manier om dit heerlijke Amerikaanse recept te transformeren in een gezonde maaltijd.
Hieronder vind je onze versie van de ‘gezonde’ philly cheese steak sandwich. Deze sandwich heb je binnen 20 minuten op tafel staan en bevat slecht’s 459 calorieën. Bovendien bevat de sandwich maar liefst 30 gram eiwitten waardoor het ook nog eens een ontzettend eiwitrijke snack is.
Hoe je dit recept maakt lees je hieronder!
Voedingswaarde
Voedingswaarde per sandwich: | |
Calorieën | 459 Kcal |
Koolhydraten | 33 Gram |
Eiwitten | 30 Gram |
Vetten | 3 Gram |
BereidingswijzeS
- Bak de pistolet volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
- Snijd de paprika en ui in ringen. Bak de paprika- en uienringen vervolgens met zout op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin.
- Snijd de rosbief in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
- Bak de knoflook 30 sec. en voeg dan de rosbief toe. Bak op hoog vuur 3 min.
- Snijd de broodjes open en verdeel het vlees, de paprika- en uienringen erover.
- Leg op elk broodje een plak kaas. Leg de broodjes op een bakplaat en zet deze 3 min. in de oven.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 witte afbak pistolets
- 1 el olijfolie
- ½ groene paprika
- ½ ui
- 75 gram gesneden rosbief
- Klein teentje knoflook
- 1 Plak 30+ Kaas