PRAZ Review

PRAZ Review

PRAZ

PRAZ is de nieuwe naam van het wel bekende Muscle Meals. Met de rebranding hoopt het merk een bredere doelgroep aan te trekken. PRAZ biedt een enorm assortiment aan maaltijden aan, welke los of in pakketvorm aan te schaffen zijn. Deze kant-en-klaar maaltijden worden thuisbezorgd en beschikken over een verse ingrediënten en uitstekende voedingswaarden. Naast maaltijden biedt het merk ook verschillende sportsupplementen aan. Meer over PRAZ ontdek je in onze PRAZ review en via de onderstaande blauwe knop!

PRAZ is de rebranding van het welbekende Musle Meals concept. Met het nieuwe merk richt PRAZ zich op een bredere doelgroep, van topsporter tot familiemens en van carrière klimmer tot allrounder. PRAZ heeft voor iedere lifestyle het geschikte aanbod aan maaltijden en supplementen.

Maar is PRAZ daadwerkelijk zo goed? Wij van Fitcode hebben het voor je uitgezocht. In dit artikel ontdek je onze uitgebreide PRAZ review waarbij we verschillende testen hebben uitgevoerd. Zo ontdek je meer over het assortiment van PRAZ, delen we onze eigen ervaringen met PRAZ en sluiten we af met een duidelijke conclusie.


PRAZ review in het kort:

Geen tijd om zin om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies van onze PRAZ review!

Voordelen PRAZ

  • Ruim assortiment aan maaltijden, maaltijdpakketten en supplementen
  • Beschikt over een goede prijs-/kwaliteitsverhouding
  • Direct ingevroren op -35 graden voor maximaal behoud van voedingswaarde en smaak
  • Maaltijden voor elke lifestyle: Vlees, vis, vegan, halal etc.

Nadelen PRAZ

  • Supplementen van PRAZ zijn, vergeleken met andere supplementenmerken, vrij duur

Wat is PRAZ?

Zoals we al aangegeven hebben is PRAZ de rebranding van het bekende Muscle Meals. Het merk Muscle Meals is in de afgelopen jaren zo hard gegroeid, dat ze het tijd vonden voor de volgende stap. Deze stap was een volledig nieuwe branding.

Het nieuwe merk PRAZ richt zich op een bredere doelgroep dan dat het merk Muscle Meals deed. PRAZ biedt namelijk maaltijden aan voor ieder type lifestyle, denk aan mensen die koolhydraat arm willen eten, willen afvallen, in spiermassa willen aankomen of veganisten. Hierdoor is PRAZ geschikt voor iedereen, van topsporter tot familiemens. 

PRAZ heeft als missie om zo veel mogelijk mensen te voorzien van een gezonde, smaakvolle en gevarieerde maaltijden welke zijn samengesteld door een groot team aan sporters, diëtisten en chef-koks.

FEED YOUR LIFESTYLE 

''Met gemak stel jij een box samen bestaande uit maaltijden die jij lekker vindt en passen bij jouw lifestyle. Maaltijden die binnen één werkdag ijskoud worden bezorgd en binnen enkele minuten zijn opgewarmd. Laat voeding een duwtje in de rug zijn en geen blok aan je been. Met PRAZ is jouw optimale lifestyle altijd binnen handbereik.''

PRAZ


Hoe is het aanbod van PRAZ?

PRAZ heeft een enorm assortiment aan verschillende maaltijden en supplementen. Hierbij maken zij onderscheidt tussen verschillende doelen zoals spiermassa opbouwen, droogtrainen, afvallen, conditie verbeteren etc. Ook bieden zij maaltijden geschikt voor verschillende lifestyles zoals koolhydraatarm, veganistisch, halal etc.

Naast deze maaltijden gericht op doelen en lifestyles, kun je ook kiezen uit specifieke maaltijden zoals kip, beef, vis, rijst, pasta of zoete aardappel. Om voor variatie te zorgen kun je deze verschillende maaltijden natuurlijk ook combineren. In totaal heb je keuze uit bijna 100 verschillende maaltijden.

Hoe is het aanbod van PrepTheFood?

Liever geen losse maaltijden bestellen? Dan maakt PRAZ het ook mogelijk om maaltijdpakketten aan te schaffen. Hierbij krijg je wederom de keuze uit verschillende doelen en lifestyles zodat de voedingswaarden hierop zijn aangepast.

Deze maaltijdpakketten bevatten verschillende hoeveelheden en variaties. Hierbij worden er verschillende keuzes aangeboden zoals een twee weken pakket met 14 verschillende smaken of 8 maaltijden waarvan 4 variaties etc.

Hieronder is een voorbeeld weergegeven van de mogelijkheden die worden aangeboden. In totaal kun je kiezen uit meer dan 75 verschillende maaltijdpakket opties.

PRAZ maaltijdpakketten

Verder verkoopt PRAZ nog vele verschillende soorten supplementen, van complete 30 dagen durende groeipakketten tot losse vitamines en mineralen. Voor ieder type sporter heeft PRAZ de juiste voedingssupplementen. Het nadeel is wel dat de prijs van deze voedingssupplementen wat hoger is dan bij veel andere supplementenmerken.


Hoe goed zijn de producten van PRAZ?

De maaltijden en voedingssupplementen van PRAZ beschikken over een prima kwaliteit. PRAZ werkt namelijk samen met verschillende sporters, diëtisten en chef-koks om de kwaliteit van hun producten te garanderen. 

De PRAZ-maaltijden worden gemaakt van verse ingrediënten. Nadat de gerechten bereidt zijn worden deze direct ingevroren om de kwaliteit van de voedingswaarden en smaak te behouden.

Zoals we al aangegeven hebben is het grote voordeel van PRAZ het uitgebreide assortiment. Bij al deze maaltijden worden de ingrediënten en voedingswaarden zeer duidelijk aangegeven. Deze transparantie laat duidelijk zien dat PRAZ tevreden is over haar producten en hier met de volle 100% achter staat.

Ook is PRAZ constant bezig met het verbeteren van hun maaltijden om er voor te zorgen dat de kwaliteit steeds maar beter wordt.


Klantenservice PRAZ

De klantenservice van PRAZ verloopt via de mail en whatsapp. Helaas is het dus niet mogelijk om de klantenservice van PRAZ direct te bellen. Wel kun je ze dus gemakkelijk een mail of whatsapp bericht sturen wanneer je klachten hebt.

Bij Muscle Meals was de klantenservice goed geregeld. Aangezien de klantenservice nog steeds hetzelfde is, gaan we er vanuit dat de klantenservice van PRAZ goed geregeld is. 

Consumenten zijn online ook zeer tevreden over de klantenservice. Uiteraard worden er zo nu en dan slechts reviews geschreven over de klantenservice, echter krijgt PRAZ gemiddeld een 4,5 op een schaal van 5. 

Er kan dus geconcludeerd worden dat de klantenservice van PRAZ oké is, alleen is het wel jammer dat zij geen telefoonnummer beschikbaar hebben waardoor je niet direct een medewerker kunt spreken. Dat is toch echt wel een nadeel.


Onze ervaringen met de producten van PRAZ

Om onze PRAZ review nog beter te kunnen onderbouwen hebben we de producten van PRAZ natuurlijk zelf ook uitgeprobeerd. Bij het uitproberen van de PRAZ-producten hebben we er voor gekozen om de Droog trainen - Pasta Beef - Paprika Bolognese en Spiermassa - Chili con carne uit te proberen. Daarnaast hebben we zowel de clear whey als whey concentrate uitgeprobeerd.

De levering van de producten verliep erg snel aangezien we deze de volgende dag al binnenkregen. Hierdoor konden we de producten direct uittesten. Zelf vonden we zowel de Droog trainen - Pasta Beef - Paprika Bolognese als Spiermassa - Chili con carne erg lekker. Wel was de biefstuk wat aan de droge kant.

De supplementen hadden we eigenlijk niks op aan te merken. Beide whey supplementen losten goed op met water en waren qua smaak eigenlijk prima te drinken. Het grote nadeel vinden wij de hogere prijs van deze supplementen in vergelijking met de supplementen van XXL Nutrition of MyProtein.

Zowel de maaltijden als de supplementen van PRAZ zijn naar onze mening prima. Ook verliep de levering erg goed en kwamen de verpakkingen netjes binnen. Wel zijn wij positiever over de maaltijden van PRAZ dan over de supplementen dankzij het verschil in prijs-/kwaliteitsverhouding.


PRAZ ervaringen van andere consumenten

Naast onze eigen ervaringen, delen we ook wat ervaringen van andere consumenten met je. Op deze manier krijg je een nog beter beeld bij hoe goed de producten en diensten van PRAZ daadwerkelijk zijn. Hieronder hebben de deze ervaringen van andere consumenten voor je op een rijtje gezet:

''Heerlijke maaltijden, genoeg variatie en zeer goed verpakt! Zelfs met +30 graden gewoon nog bevroren!''

''Erg smaakvolle maaltijden!
Alle afval varianten en allemaal heerlijk. Had mijn twijfels vooraf maar boven verwachting. Ik ga zeker vaker bestellen. Eet ze als lunch / afvallen.''

''Snel contact bij een bestelling wat verkeerd was gegaan. Het werd direct opgelost zonder gedoe. Daarnaast een goeie afwisseling in maaltijden''


PRAZ review: Conclusie

PRAZ Review
Onze Score
9.1

Aanbod

Producten

Klantenservice

Dat was hem dan! Onze PRAZ review (voorheen Muscle Meals). Hopelijk heb je met deze review een beter beeld gekregen van dit bedrijf. Als jij op zoek bent naar een goede meal-prep maaltijd bezorger dan is PRAZ zeker een aanrader. 

Zo kun je hier terecht voor een ruim assortiment aan verschillende maaltijden, pakketten en zelfs supplementen. Het mooie is dat je bij PRAZ terecht kunt voor veel verschillende soorten maaltijden.

Of je nu Vegan, Halal, Vlees of Vis zoekt: bij Praz kan het allemaal. Zelf zijn we iets minder te spreken over de supplementen, die zijn namelijk ontzettend duur in vergelijking met de reguliere supplementen bedrijven in Nederland. Voor de kant-en-klare maaltijden is PRAZ zeker wel de moeite waard.


Veelgestelde vragen

Wat is PRAZ?

PRAZ is een maaltijdbezorgservice waarbij je verschillende kant-en-klare maaltijden kunt aanschaffen. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan maaltijden die geschikt zijn voor sporters en andere consumenten. Hierbij bieden zij maaltijden aan die aangepast zijn aan verschillende lifestyles en doelen. 


Is PRAZ goed?

PRAZ is de rebranding van Muscle Meals, een bekend merk dat bekend stond om haar goede kwaliteit prep meals. De maaltijden en supplementen van PRAZ zijn daarom erg goed. Ook de levering en klantenservice van PRAZ zijn prima in vergelijking met sommige andere maaltijdaanbieders.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>