Proteïne Shake Jumbo Review [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Onze beoordeling

Jumbo Proteïneshake

Jumbo Proteïneshake

Is de Proteïne shake Jumbo het geld waard? Wij van Fitcode hebben het uitgezocht voor je. Na het vergelijken van tientallen proteïneshakes kunnen we concluderen dat de proteïne shake Jumbo goed is, maar zeker niet de beste optie is. De voedingswaarden en prijs van de proteïne shake Jumbo zijn namelijk aanzienlijk minder dan de meest favoriete eiwitshakes.


Onlangs deden wij een proteïne test waarin we meer dan 20 eiwitshakes hebben vergeleken. Klik op de knop hieronder voor de beste opties!

Misschien heb je hem al eens geprobeerd of wil je hem binnenkort gaan proberen, de proteïne shake Jumbo. In dit artikel ontdek je van alles over deze proteïne shake. Wij van Fitcode hebben namelijk een uitgebreide proteïne shake Jumbo review geschreven.

In onze proteïne shake Jumbo review ontdek je van alles over deze proteïne shake. Zo vertellen we je van alles over de ingrediënten en voedingswaarden van deze proteïne shake en ontdek je onze ervaring met de Jumbo proteïne shake smaken. Benieuwd? Lees dan gauw verder en ontdek of deze proteïne shake iets voor jou is!

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de Jumbo proteïne shake is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Proteïne shake Jumbo review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies van onze proteïne shake Jumbo review:

Voordelen proteïne shake Jumbo 

  • Beschikt over maar liefst 20 gram proteïne per proteïne shake
  • Ideaal formaat om mee te nemen naar bijvoorbeeld de sportschool
  • De smaak van de Jumbo proteïne shake is erg lekker

Nadelen proteïne shake Jumbo 

  • Erg hoog in voedingswaarden als calorieën, koolhydraten en suikers
  • Niet de goedkoopste eiwitshake die er te verkrijgen is

Welke proteïne shake heeft de Jumbo?

De proteïne shakes van de Jumbo zijn van het merk Melkunie. Dit merk staat bekend om haar kwalitatief goede zuivelproducten waaronder ook de proteïne supplementen. Melkunie verkoopt namelijk hoogwaardige eiwitrijke dranken en kwarken bij onder andere de Jumbo en Albert Heijn. Deze producten zijn erg gelieft onder de sporters die voor een betaalbare prijs eiwitrijke voedingsmiddelen in huis willen halen.

Jumbo Proteïneshake

Of de Jumbo proteïne shake ook iets voor jou is, hangt af van je wensen en voorkeuren. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het geld dat je uit wilt geven aan eiwitshakes, de voedingswaarden waarnaar je op zoek bent en de smaken die je lekker vindt. Lees daarom gauw verder om te ontdekken of de Melkunie proteïne shake iets voor jou is.


Ingrediënten en voedingswaarden van de proteïne shake 

Jumbo 

Laten we eens de ingrediënten en voedingswaarden van Jumbo's proteïne shake bekijken. We beginnen met de belangrijke vraag: hoeveel eiwitten zitten er in deze proteïne shake? Per portie levert proteïne shake Jumbo precies 20 gram aan proteïne.

Dit maakt de proteïne shake Jumbo niet bepaald tot een van de beste keuzes als het gaat om eiwitgehalte. Bovendien kunnen we ook naar de andere voedingswaarden van deze proteïne shake kijken, hoewel die niet erg indrukwekkend zijn.

De proteïne shake Jumbo heeft een nogal teleurstellend aantal calorieën per portie, namelijk 171 calorieën wat relatief hoog is in vergelijking met andere proteïneshakes. Daarnaast bevat deze proteïne shake vrij veel vet, namelijk 3,6 gram vet, waarvan 2,25 gram verzadigd vet is. 

Voedingswaarde

Per 100ML

Per portie (225ML)

Energie (Kcal)

76 kcal

171 kcal

Koolhydraten

6,5 gram

14,6 gram

Suikers

6,4 gram

14,4 gram

Vetten

1,6 gram

3,6 gram

Vezels

1 gram

2,25 gram

Proteïne

9 gram

20 gram

Zout

0,11 gram

0,25 gram

Maar hoe zit het dan precies met het aantal koolhydraten en suikers? Helaas is de Melkunie proteïne shake geen goede optie als het gaat om koolhydraten en suikers. Deze proteïne shake bevat namelijk een aanzienlijke hoeveelheid van 14,6 gram koolhydraten per portie van 225ML.

Hetzelfde geldt voor het aantal suikers in deze proteïne shake. Per portie bevat de Jumbo proteïne shake namelijk een aanzienlijke hoeveelheid van 14,4 gram suikers, wat hoger is dan vele andere proteïne shakes.

Een ander nadeel van de Jumbo proteïne shakeis het hoge zoutgehalte waarover hij beschikt, namelijk 0,25 gram per portie. De voedingswaarden zijn daarom niet fantastisch vergeleken met vele andere proteïne shakes die er op de markt te verkrijgen zijn.


Hoe is de smaak van de proteïne shake Jumbo?

Ook hebben we de proteïne shake Jumbo zelf getest om te kijken of de smaak net zo goed is als de voedingswaarden. Je kunt de Jumbo proteïne shake in vijf verschillende smaken aanschaffen, namelijk:

Proteïne shake Jumbo smaken:

  • Raspberry & Strawberry
  • Chocolate
  • Coffee Cafe Latte
  • Coffee Chocolate Mocha
  • Coffee Hazelnut Caramel

Zelf hebben we alle smaken getest om een goed beeld te krijgen van de Melkunie proteïne shakes. Gelukkig waren deze allemaal te verkrijgen bij de plaatselijke Jumbo en konden wij ze daarom tegelijk uitproberen.

Om een goede conclusie te kunnen trekken hebben we alle drie iedere dag een smaak uitgetest om te kijken of deze smaken ons bevielen of niet. Na het testen van alle smaken kunnen we concluderen dat de Raspberry & Strawberry, Chocolate en Coffee Hazelnut Caramel echhte favorieten zijn.

Alle drie hebben we deze smaak als zeer lekker ervaren en hadden wij hier weinig op aan te merken. De smaken Coffee Cafe Latte en Coffee Chocolate Mocha werden ook positief beoordeeld, alleen kreeg deze over het algemeen een wat lagere beoordeling.

Deze smaken beschikten namelijk over een iets minder lekkere smaak volgens het testpanel, echter blijft smaak een subjectief aspect en raden we daarom zeker aan de proteïne shake smaken zelf uit te proberen.


Prijs van de proteïne shake Jumbo 

Maar wat is de prijs van de Jumbo proteïne shake? Nou, voor deze proteïne shake betaal je voor de Chocolate en Strawberry smaak € 1,57 en voor de overige smaken € 2,17 wat, in vergelijking met vele andere proteïne shakes, erg veel is. Zo betaal je voor de Lidl-eiwitshake en ALDI-eiwitshake een stuk minder en ben je nog goedkoper uit als je voor een poedervormige eiwitshake kiest.

Met de proteïne shake Jumbo haal je dus absoluut geen goedkope proteïne shake in huis. Weten welke proteïne shakes over een betere prijs-/kwaliteitsverhouding beschikt? Dat ontdek je in onze beste eiwitshake vergelijking!


Gebruiksgemak van de proteïne shake Jumbo

De verpakking van de proteïne shake Jumbo is erg stevig. Hierdoor kun je deze proteïne shake gemakkelijk overal mee naar toe nemen zonder bang te hoeven zijn dat het flesje lekt of kapotgaat. De draaiknop is namelijk zeer stevig en kan goed vastgedraaid worden waardoor hij zeer goed afsluit.

Ook kun je de Jumbo proteïne shake heel makkelijk in huis halen, omdat je deze bij iedere Jumbo kunt aanschaffen. Rij daarom gemakkelijk naar het dichtstbijzijnde Jumbo-filiaal om de proteïne shake Jumbo uit te proberen.


Proteïne shake Jumbo review: Conclusie

Jumbo Proteïneshake
Onze Score
6.5

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Moet je de proteïne shake Jumbo nou wel of niet aanschaffen? Wij vinden de Jumbo proteïne shake niet de moeite waard. Dit komt door de combinatie van matige voedingswaarden en de hoge prijs waarvoor je de proteïne shake aanschaft. Er zijn namelijk vele betere alternatieven.

Met een koolhydraatgehalte van 6,5 gram, vetgehalte van 1,6 gram en suikergehalte van 6,4 gram per 100ML, is de proteïne shake Jumbo een niet zo gezonde eiwitshake die je slechts 20 gram eiwitten per portie oplevert. 

Waar andere eiwitshakes dus over vele lagere hoeveelheden koolhydraten, vetten en suikers beschikken, is de Jumbo proteïne shake een minder gezonde optie. Dit terwijl je per flesje maar liefst € 1,57 voor de smaken Chocolate en Strawberry en € 2,17 voor de overige 3 smaken betaald.

Wij raden je daarom niet aan om deze proteïne shake aan te schaffen. Wil je nou op een gemakkelijke manier extra eiwitten binnenkrijgen en maakt de prijs en voedingswaarden je verder niks uit? Dan is de proteïne shake Jumbo wel een goede keuze.


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>