Is spa rood gezond of ongezond? Het verrassende antwoord!

Ben jij dol op spa rood en drink je dit graag in plaats van suikerhoudende frisdranken? Join the team! Ook wij zij dol op spa rood echter ontstaat er nogal wat onduidelijkheid over water met prik.

Zo gaan er geruchten de ronde dat je er dik van zou kunnen worden en dat het niet goed is voor de spijsvertering. Is dit echter wel de waarheid? Kan je spa rood beter vermijden omdat het niet goed is voor je gezondheid?

In deze blog gaan we dieper in en vind je een antwoord op de vraag hoe gezond spa rood daadwerkelijk is!

Het verschil tussen water met prik en water zonder prik

Laten we beginnen bij het begin: waarom is spa rood eigenlijk anders dan spa blauw? Het verschil is best simpel: bij water met prik is er koolzuur toegevoegd en bij water niet.

Lees tip: Hoeveel liter water per dag heb je eigenlijk nodig?

Er zijn echter mensen die beweren dat spa rood hele andere eigenschappen heeft dan regulier water. Zo zou koolzuurhoudend water veel minder goed hydrateren dan de variant zonder koolzuur.

Gelukkig is dit slechts een fabeltje. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan, al deze onderzoeken tonen aan dat er geen verschil is tussen water met prik en water zonder prik. Wel is het zo dat er in koolzuurhoudend water vaak wat meer mineralen zitten, dit kan ervoor zorgen dat je wat meer zout binnen krijgt.

Spa rood slecht voor je tanden?

Spa rood is slecht voor je tanden! Althans, dat is wat sommige mensen suggereren. Misschien niet eens een hele gekke gedacht, spa rood bevat namelijk koolzuur. Dit betekent dat het een zuur is en zuur is slecht voor je tanden toch?! Dat klopt, zuren hebben inderdaad geen heel goed effect op het tandglazuur. Zo kan te veel zuur ervoor zorgen dat je een hoger risico op gaatjes en ontstekingen loopt.

Bij spa rood blijkt dit gelukkig mee te vallen. Als jij geen liters spa rood per dag weg tikt is er in principe niets aan de hand. Drink je wel veel spa rood dan kan het helpen om dit met een rietje te drinken. Hierdoor minimaliseer je de werking van het zuur op je tandglazuur.

Maagzuur door spa rood

Een andere claim over spa rood is dat het zou kunnen zorgen voor maagzuur. Dit zou komen door het effect van prikwater op je maag en darmen. In de praktijk blijkt dit gelukkig mee te vallen.

Wanneer jij van je zelf al regelmatig last hebt van brandend maagzuur kan spa rood of water met prik deze klachten wel versterken. Heb je echter nergens last van? Dan zal spa rood niet direct voor problemen gaan zorgen. Wat overigens wel kan gebeuren is het zogenaamde opgeblazen gevoel. Dit komt door de bubbels gas die in je maag en darmen terecht komen. Dit kan verschillen per persoon.

Word je dik van spa rood?

Word je dik van spa rood? Deze vraag zien we vaak voorbij komen en daarom willen we je graag een antwoord geven. Het kortste antwoord op deze vraag is nee. Spa rood bevat namelijk net als water geen calorie├źn. Om dik te worden of aan te komen heb je een overschot aan calorie├źn nodig, spa rood draagt hier niet aan bij, je zal dus niet perse dik worden van spa rood.

Is spa rood gezond?

Spa rood is in onze zeker gezond. Tuurlijk heeft een aantal kleine nadeeltjes ten opzichte van water zonder prik, zo kan het een opgeblazen gevoel veroorzaken en is het niet altijd even goed voor je tanden. Spa rood is echter nog steeds stukken gezonder dan frisdrank. Zo bevat het geen kcal, suikers of wat dan ook. Wat ons betreft een prima keuze dus!

7 Simpele tips om je kwark lekker en gezond te maken!
Welke noten hebben de meeste eiwitten? De Top 5 beste opties!
Team Fitcode
 

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>