Het beste sporthorloge van 2023?!

Sporten…veel mensen vinden het heerlijk om te doen. Na een lange werkdag of een dag studeren. Veel mensen weten echter niet hoe intensief ze nu écht bezig zijn.

Hoeveel calorieën ze bijvoorbeeld verbranden of hoe hoog hun hartslag is. Door het dragen van een sporthorloge tijdens het sporten kan je jouw bewegingen opmeten waardoor je hier inzicht over krijgt.

Maar welk ‘sporthorloge’ moet ik dan nemen? Als ik naar de winkel ga, dan is er zo ontzettend veel keus! Geen paniek, de beste twee sporthorloges heb ik voor jou al gevonden!

De Garmin Forerunner 245

Het sporthorloge Garmin Forerunner 245 is erg populair onder sporters die graag hun activiteiten en bewegingen overzichtelijk op hun telefoon willen hebben.

Het sporthorloge is rond de €300 (een beetje afhankelijk van de winkel waar je het horloge koopt). Het sporthorloge kan je hartslag meten door middel van groene en rode LED’s en meters. Deze zitten op de achterzijde van het horloge en zitten dus direct tegen je pols aan.

Het sporthorloge kan echter niet alleen je hartslag meten, maar heeft ook een VO2 en SPO2 meter. Het horloge kan je bewegingen, calorieën, afstand, snelheid, temperatuur, stappen, traptreden en slaap meten.

Door het horloge te koppelen aan je telefoon kan je snel en overzichtelijk alle gegevens zien in de app. Ook is er de mogelijkheid om te betalen via het horloge. Wil je onderweg bijvoorbeeld even een flesje water halen?

Dan kan je betalen met je horloge indien je je bankpas aan je telefoon hebt gekoppeld (en het horloge aan je telefoon). Je hebt dit horloge in twee modellen. Bovenstaande functies zitten in het basismodel. Wil je muziek kunnen luisteren vanaf je horloge door middel van bluetooth? Dan kan je kiezen voor het ‘Music’ model.

Het horloge is 38,5 gram zwaar en het kastje heeft een diameter van 42mm. De band is gemaakt van siliconen. De batterij van het horloge kan 7 dagen meegaan. Gebruik je de GPS? Dan verbruik je natuurlijk meer energie. Dan kan de batterij 24 uur meegaan. Het besturingssysteem van het horloge kan zowel met iOS als Android.

Polar Vantage V

Het Polar Vantage horloge staat bekend om de nauwkeurige hartslagmeter. Zo heeft dit horloge de meest betrouwbare hartslagmeter.

Het sporthorloge meet de hartslag door middel van maar liefst 6 LED’s. Niet alleen kunnen deze LED’s de hartslag meten, ook kunnen ze coachingfuncties meten, zoals Training Load ProTM en Recovery ProTM. Ook zit er in het horloge een stappenteller, een caloriemeter, een snelheidsmeter, een temperatuurmeter en trappenmeter en een slaapmeter.

Bovendien heeft het horloge een GPS, waarmee de afstand en route kan bijhouden. Het horloge is rond de €400 (een beetje afhankelijk van de winkel waar je het horloge koopt). Mocht je een nóg nauwkeurigere hartslagmeting willen, dan kan je eventueel de Polar H10 borstband erbij kopen, die je tegen de borst draagt. Deze borstband kan je aansluiten op het horloge, waardoor je een nóg preciezere meting hebt. Deze borstband is rond de €75.

De kast van het horloge heeft een diameter van 46mm en is gemaakt van roestvrijstaal. Het horlogebandje is gemaakt van siliconen en is leverbaar in verschillende kleuren. Het besturingssysteem van het horloge kan zowel met iOS als Android. Het horloge heeft een gewicht van 66 gram. De batterij van het horloge kan tot 40 uur meegaan indien je het horloge in de trainingsmodus zet, dit betekent dat je de GPS en de hartslagmeter aanzet. Zonder deze trainingsmodus kan de batterij 7 dagen meegaan.

Kortom: een sporthorloge is super handig tijdens het sporten! Zo krijg je meer inzicht in je activiteiten, waardoor jij doelbewuster kan sporten. Tevens wordt het sporten zo veel leuker, omdat je je vooruitgang kan bijhouden. Ook kan je door middel van het horloge doelen stellen voor jezelf, zo kan je bijvoorbeeld als doel stellen dat je de eerste week 2km moet hardlopen en de week daarna bijvoorbeeld 3km. Door middel van een sporthorloge kan je de afstand ook echt daadwerkelijk bijhouden.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>