juli 16

0 Reacties

Sportkleding wassen

Sportkleding wassen? 6 Tips voor frisse sportkleding!

juli 16, 2019

Als jij meerdere keren per weekt sport is de kans groot dat je regelmatig aan het wassen bent. Of je nou aan krachttraining, hardlopen of een teamsport doet, je kleren zullen vies worden!

Sportkleding wassen is natuurlijk niet de leukste bijkomstigheid van het vele sporten aangezien dit best een tijdrovend klusje is. Doordat je vaak sport in dezelfde kleren komt het soms ook voor dat er een vieze zweetgeur aan je favoriete sportkleren blijft hangen.

In dit artikel gaan we kijken naar hoe je jouw sport kledij het beste kan reinigen zonder hierbij het materiaal te beschadigen!

Hoe je sportkleren wassen?

We zijn er inmiddels wel over uit dat sportkleren wassen niet de leukste taak is. Toch moet het gebeuren. Om deze taak wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder 5 handige tips voor je die je gaan helpen bij het wassen van je kleren. Hierdoor zal het (hopelijk) iets minder erg worden!

Gelijk wassen:

In het meest ideale scenario was je je sportkleding binnen een uur na het sporten. Dit is echter totaal niet realistisch aangezien je vaak was spaart waarna je alles in een keer tegelijk wast. Toch zouden we je aanraden om je sport kleren niet te lang in je wasmand te laten liggen. Wanneer je deze kleren namelijk langer dan een aantal dagen laat liggen zullen alle nare geurtjes zich in het texteel nestelen.

Sportkleding laten weken:

Heb je bepaalde sportkleren die je al ontzettend lang draagt? De kans is groot dat deze dan naar een oude zweetlucht raakt. Er is gelukkig een tip om deze geur te verminderen. Zo kan je kleding met een oude zweetlucht erin 15 tot 20 minuten laten weken in koud water met azijn. Hierdoor zal de ergste stink geur er af gaan.

Was binnenstebuiten:

Je wilt je sport kleding natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Je kan dit doen door je kleren eerste binnenstebuiten te keren voordat je deze in de wasmachine stopt. Hierdoor voorkom je dat de kleur of het design beschadigt.

Gebruik niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel:

Een fout die vaak gemaakt wordt is het gebruiken van te veel (vloeibaar) wasmiddel. Wanneer je namelijk teveel wasmiddel in je machine doet zal dit niet gebruikt worden. In de achtergebleven resten gaan vervolgens vaak bacteri├źn en schimmels zitten.

Direct Afvallen en je gezondheid verbeteren zonder hongergevoel?

Ontdek het Fit met Eiwit plan
(Tijdelijk met 70% korting)

Was op 30 graden:

Als je te heet gaat wassen is de kans groot dat je sportkleding gaat krimpen. Bovendien wordt het elastiek aangetast. Ook is het aan te raden om niet te kiezen voor de droger maar voor het droogrek.

Gebruik geen wasverzachter

Probeer geen wasverzachter te gaan gebruiken wanneer je sportkleren gaat wassen. Wasverzachter zorgt er namelijk voor dat de vezels in je kleding verstopt raken. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat het water je kleren niet goed kan schoonmaken waardoor de zweetgeur zal blijven hangen. Liever een schone was dan een zachte was!

Deload week: Hoe rust kan leiden tot meer kracht en massa!
Negatief trainen: 5 Verrassende voordelen van excentrisch trainen!

Team Fitcode

Over Fitcode.nl

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

GRATIS DOWNLOAD:

25 Eiwitrijke Snacks (Recepten)!

  • Eiwitrijk (inclusief voedingswaarden)
  • Onder de 550 calorie├źn
  • Goedkoop en makkelijk te bereiden
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
DIRECT TOEGANG
>