Mag ik voedingssupplementen meenemen in het vliegtuig of niet?

Het is inmiddels hartje zomer en dat betekent dat vele sporters de zon op gaan zoeken. Je hebt het hele jaar hard gewerkt en het is nu tijd om even lekker te ontspannen en te genieten van je welverdiende rust.

Bovendien is een zonvakantie bij uitstek de gelegenheid om al je harde werk in de gym te showen. Je vetpercentage is wat lager en je sixpack is zichtbaar, ideaal voor op het stand dus!

Nu je eindelijk het lichaam hebt waar je zo hard voor hebt gewerkt wil je dit natuurlijk niet allemaal vergooien in een weekje. Om die reden zijn er zijn dan ook veel sporters die graag supplementen met zich mee brengen om dit te voorkomen.

Een vraag die we vaak voorbij zien komen is “kan ik supplementen of eiwitpoeder meenemen in het vliegtuig?”. Het antwoord vind je in dit artikel!

Waarom supplementen mee nemen op je vakantie?

Misschien denk je nu wel “Je gaat lekker op vakantie joh, maak je niet zo druk over die supplementen!”. In principe een prima gedachte aangezien vakantie juist een moment van rust moet zijn en je jezelf niet continu druk zou moeten maken om wat je gaat eten en of je spiermassa verliest.

Gedeeltelijk zijn we het zeker eens met deze stelling. Tijdens je vakantie moet je lekker genieten en je niet te druk maken om je voeding en het trainen. In een weekje zal je echt niet zo snel al je resultaat verliezen, daar hoef je echt niet bang voor te zijn.

Toch vinden we aan de andere kant dat het meebrengen van supplementen tijdens je vakantie ook zo zo’n voordelen kan hebben. Tijdens een vakantie is het namelijk ontzettend moeilijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Door simpelweg wat extra eiwitshakes mee te nemen kan je er op een makkelijke manier voor zorgen dat je toch voldoende eiwitten binnen krijgen.

Ook merken we vaak dat het mensen een bepaalde rust geeft wanneer ze dezelfde supplementen gebruiken als thuis. Zeker als jij je de hele dag druk maakt over het feit of je wel voldoende eiwitten binnenkrijgt kan het handig zijn een zakje eiwitpoeder mee te nemen.

Krijg ik supplementen langs de douane?

Zodra je op het vliegveld komt moet je natuurlijk langs de douane die zal controleren of je goederen bij je draagt die je niet mee mag nemen. Dit geldt dus ook voor voedingssupplementen.

Binnen Europa is het gewoon toegestaan om voedingssupplementen mee te nemen in het vliegtuig mits het voor eigen gebruik is. Ook moet het voedingssupplement dat je mee probeert te nemen legaal zijn in het land waar je naartoe gaat.

Eiwitsupplementen zijn bijna overal wel toegestaan maar dit geldt niet voor alle supplementen. Bepaalde pre-workouts bevatten bijvoorbeeld stoffen die in het ene land wel toegestaan zijn en in het andere land niet.

Lees tip: Pre-workout zonder cafeïne: de top 3!

Om te voorkomen dat je een nieuwe pot weg moet goeien is het dan ook altijd goed even te checken of alle bestands delen van het supplement dat je mee wilt nemen toegestaan zijn in het betreffende land. Voor medicijnen geldt overigens een andere regelgeving waarbij een doktersrecept verplicht is.

Hoe moet ik de supplementen verpakken?

We zouden je aan willen raden om supplementen zoveel mogelijk in de originele verpakking mee te nemen in je koffer. Door dit te doen zal de douane gelijk zien dat het om een voedingssupplement gaat en kunnen de ingrediënten gelijk gecheckt worden.

Lukt dit niet omdat de verpakking simpel weg te groot is of omdat je alleen handbagage mee neemt? Kies dan voor een doorzichtige zak (sealbag).

Zit er een limiet aan hoeveel ik mee mag nemen?

Er zit geen limiet aan het aantal supplementen dat je mee mag nemen. We zouden je wel aanraden om niet meer te nemen dan je echt nodig hebt aangezien er altijd gekeken wordt naar eigen gebruik. Als je te veel supplementen mee neemt kan het gezien worden als handel, dit is niet toegestaan. Uiteraard zit er natuurlijk ook een limiet aan het gewicht van je koffer!

Handige supplementen voor op vakantie:

Hieronder vind je 3 supplementen die wij altijd mee nemen op vakantie:

 WAAROM? 
1. Whey Perfection – Variety Box7 Verschillende eiwitshakes die makkelijk mee te nemen zijn!Bestellen
2. Whip ‘N Whey Bars 12 Eiwitrepen met maar liefst 15 gam eiwit per reep!Bestellen
3. Sports MultivitamineOp vakantie kan het nog wel eens lastig zijn om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen!Bestellen

Zelf een gezonde eiwitshake maken zonder eiwitpoeder! (5 Recepten)
Afvallen met eiwitshakes: Kan dat of is het niet gezond?
Team Fitcode
 

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>