februari 2021

0 reacties

Trampoline kopen? Dit zijn de beste merken en maten [Koopgids 2020]

9 februari, 2021


Een trampoline in de tuin is hartstikke leuk voor jezelf of je kinderen. Er zijn tal van verschillende trampoline merken en modellen op de markt en het vinden van de beste trampoline is dan ook een lastige klus.


Lees de onderstaande tekst en kom alles te weten over de verschillende specificaties, de afmetingen, bekende trampoline merken, welke trampoline kopen, en de beste modellen van dit moment.

Welke trampoline kopen en welke specificaties zijn er zoal?

Wanneer je een trampoline gaat kopen wil je uiteraard weten welke mogelijkheden er zoal zijn. Zo zijn er vele verschillende merken beschikbaar en tal van specificaties.


Zo zijn er diverse trampoline maten, modellen en kleuren beschikbaar binnen verschillende budgetten en kwaliteitsstandaarden. De grootste verschillen tussen de modellen zijn vaak de trampoline maten, de verschillende vormen en het verschil in de hoogte.

Trampoline hoogte

Een lage trampoline wordt meestal gebruikt om in te graven. Dit zijn trampolines zonder poten. Hierdoor blijf je laag bij de grond en verhoog je de veiligheid bij het gebruik. Wanneer je kiest voor een hoge trampoline met poten die je niet hoeft in te graven wordt er vaak gekozen om gebruik te maken van een omheining. Doormiddel van een flink net kun je veilig springen zonder de angst om van de trampoline te vallen.

Trampoline afmetingen

Er zijn diverse trampoline afmetingen waaruit je kunt kiezen. De grote van de trampoline is afhankelijk van je beschikbare ruimte en het doel waarvoor je de trampoline wilt gebruiken. Over het algemeen is een grote trampoline vaak veiliger in gebruik en biedt het meer springcomfort. De kleinere modellen zijn vaak geschikt voor kleine kinderen of voor balans oefeningen.

Verschillende vormen

Naast de hoogte en afmetingen kun je ook letten op de vorm. Zo zijn er bijvoorbeeld vierkante modellen en ronde modellen. Een rechthoekige of vierkante trampoline is vaak efficiƫnter te plaatsen en neemt daardoor minder ruimte in beslag. Een rond model neemt daar en tegen meer ruimte in beslag maar biedt over het algemeen een betere gelijkmatige spanning van de veren waardoor je niet snel daar een bepaalde hoek wordt getrokken.

Wat zijn de verschillende trampoline afmetingen

Trampolines zijn verkrijgbaar in tal van afmetingen. Zo zijn er de mini trampolines voor binnen en de grote exemplaren voor een ultiem springcomfort. Voor welke afmeting je kiest is dus erg afhankelijk voor welk doeleinde je de trampolines wilt gebruiken.

Met kleine trampolines kun je werken aan fitnessoefeningen en stabiliteit. Met de kleine trampolines blijf je dichter bij de grond en kun je veilig springen in kleine ruimtes, zoals binnen of in kleine tuinen.

Wanneer je beschikt over een redelijk grote tuin, kun je kiezen voor een groter exemplaar trampoline. Een grotere trampoline biedt een beter springcomfort en is vaak veiliger in gebruik.

Wat zijn bekende trampoline merken?

Wanneer je een trampoline gaat kopen wil je vaak weten welk merk trampoline kopen verstandig is. Er zijn diverse trampoline merken die bekend staan om een goede prijs-kwaliteitsverhouding, zoals bijvoorbeeld het merk Berg Toys, Etan, Salta en 12Springs. De merken bieden elk een brede greep aan trampoline modellen en elk type heeft zo zijn voor- en nadelen. Bekijk de verschillende merken en ontdek welke het beste bij jouw voorkeuren past.


Berg Toys

Een bekend trampoline merk is het merk Berg Toys. Berg Toys biedt al sinds 1985 trampolines en het merk is dan ook een waar begrip in de trampolinewereld. Berg Toys biedt 4 soorten kwaliteitsklasse trampolines en heeft voor elk budget de geschikte trampoline. Het merk heeft zowel inbouw als opbouw modellen met of zonder net.


Etan

Etan is de absolute specialist in de Europese trampoline markt. Het merk staat bekend vanwege zijn duurzame materialen en hoogwaardige afwerking. Etan biedt drie soorten modellen, namelijk Silver, Gold en Platinum trampolines in verschillende afmetingen en vormen. Hierdoor vind je bij Etan ongetwijfeld een model dat bij jouw voorkeuren past.


Salta

Het merk Salta heeft een ruime productielijn met tal van verschillende soorten trampolines. Het merk is zeer populair en staat bekend vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit. Veiligheid en kwaliteit staat centraal bij het merk en de trampolines zijn dan ook uitgerust met de laatste veiligheids-, kwaliteits-en duurzaamheidsnormen.


12 Springs

Ten slotte is het merk 12Springs een bekend trampoline merk in Nederland. Het merk begon rond de jaren 90 met het produceren van een van de allereerste tuintrampolines. Het merk groeide al snel uit tot een waar begrip op het gebied van trampolines. Tegenwoordig heeft het merk zowel ronde als rechthoekige trampolines met of zonder net in vele verschillende afmetingen.

Wat zijn goede trampolines om op te trainen?

Nu je weet wat de voordelen zijn en hoe effectief trampolinespringen workouts kunnen zijn ben je wellicht gaan overwegen om ook een trampoline aan te schaffen.


Dit zijn momenteel de 3 best geteste trampolines. We hebben uitgebreid research gedaan naar de kwaliteit en prijs

Trampoline - Salta Combo - 153 x 214 cm - Zwart

Trampoline - Senz Sports J5000 Series - 244 cm - Zwart

Trampoline - Salta First Class - 305 cm - Zwart

Nog niet gevonden wat je zocht? Dit zijn momenteel de 3 best geteste trampolines. We hebben uitgebreid research gedaan naar de kwaliteit en prijs


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>