Vibroshaper Review en Ervaringen: een eerlijke test

Vibroshaper Trilplaat [Test 2023]

Eind beoordeling: 4/5

Prijs

Kwaliteit

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


De VibroShaper trilplaat is een fitnessapparaat dat regelmatig te zien is in verkoopdemonstraties op tv en in reclames. Je kent het wel: een sportief uitziende man of vrouw – compleet met onweerstaanbare tandpastaglimlach – prijst het apparaat aan alsof het om het nieuwste wereldwonder gaat. “Snel kilo’s kwijtraken? Met een VibroShaper werkt het echt, het is fantastisch!”, jubelt de reclame.

Jij wilt nu eindelijk eens gaan afvallen of je conditie verbeteren en je overweegt de aanschaf van dit apparaat, maar kloppen de positieve VibroShaper ervaringen uit de reclame wel? We zoeken het voor je uit en nemen je mee in de sportieve wereld van een uitgebreide VibroShaper test en beoordeling. We nemen dit trillende fitnessapparaat onder de loep om te zien of de jubelende beweringen uit de reclame kloppen en of je wel waar voor je geld krijgt.

Naast technische informatie krijg je in deze VibroShaper review ook een duidelijk overzicht van de plus- en minpunten zodat jij een afgewogen keus kunt maken. We hebben ook oog voor eventuele goede alternatieven, want naast de VibroShaper trilplaat zijn er soortgelijke artikelen van andere merken verkrijgbaar.

Voordelen VibroShaper

Het eerste pluspunt dat in deze VibroShaper review meteen in het oog springt is de veelzijdigheid van het apparaat. Het is niet gemaakt voor een beperkte doelgroep zoals jonge of ervaren sporters, maar kan echt door iedereen gebruikt worden. De veelzijdigheid blijkt ook uit de vele gebruiksmogelijkheden: je kunt er staand, zittend of liggend oefeningen mee doen. Met uitgekiende trainingsprogramma’s kun je elke gewenste spiergroep onder handen nemen en zo een heel persoonlijke reeks oefeningen voor jezelf samenstellen.

Uit onze VibroShaper ervaringen kwam nog een positief punt naar voren: de bediening van de beste trilplaat is heel slim ontworpen. Daar is echt over nagedacht. Steeds bukken om iets in te stellen hoeft niet, want met de bijgeleverde afstandsbediening kies je eenvoudig en comfortabel de programma’s en intensiteitsniveaus. De verlichte display op het apparaat geeft altijd duidelijk aan welke stand of programma je hebt ingesteld.

Wat we erg op prijs stellen is dat de fabrikant duidelijk laat merken dat een goede conditie van meer afhankelijk is dan alleen hard trainen. Alle positieve VibroShaper ervaringen om afvallen te bevorderen zijn maar een deel van het verhaal. Je voeding is minstens zo belangrijk. In de verpakking tref je daarom ook een voedingsschema aan, een waardevolle aanvulling die beslist zal helpen in de strijd tegen overtollige kilo’s.

Bij deze VibroShaper test moeten we het natuurlijk ook hebben over de kosten. Nog een pluspunt, want die vallen erg mee. Vergelijk de aanschafprijs, de kwaliteit en de mogelijkheden van dit apparaat met die van concurrerende merken en je ziet meteen dat je met een VibroShaper trilplaat heel veel waar voor je geld krijgt.

Voordelen
  • Veel gebruiksmogelijkheden zo kun je staand, zittend of liggend oefeningen doen
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Uitstekende prijs / kwaliteitverhouding

Nadelen VibroShaper

Bij een eerlijke test hoort natuurlijk ook een opsomming van zaken die niet goed zijn of beter kunnen. We hebben bij deze VibroShaper review goed moeten zoeken en uiteindelijk twee kleine minpunten gevonden die we hier met je delen zodat je ze mee kunt nemen bij het maken van je keus. Op de kwaliteit, werking en bediening van het apparaat hebben we niets aan te merken, maar wel op twee bijzaken.

Als we de verpakking openmaken en alles eruit halen blijkt dat de afstandsbediening geleverd wordt zonder batterijen. Weliswaar een kleinigheid, maar een klant die een product koopt wil er meteen mee aan de slag. Maak het apparaat desnoods een euro duurder, maar lever het wel compleet af, dus met batterijen!

Reclame is altijd een moeilijk onderwerp om kritiek op te hebben. Een beetje overdrijven hoort er nu eenmaal bij en consumenten hebben door de jaren heen wel geleerd daar kritisch naar te kijken, maar kopers van je product verkeerd voorlichten is gewoon niet goed. De overdreven reclames van VibroShaper vliegen echt uit de bocht door onrealistische resultaten te beloven. Nergens voor nodig, dit uitstekende apparaat kan echt wel zonder al die onzin.

Nadelen
  • Afstandsbediening wordt zonder batterijen geleverd
  • Reclame schetst onrealistisch beeld

Conclusie: VibroShaper de moeite waard?

In deze VibroShaper review zijn we nu toegekomen aan de belangrijke vraag: werkt het en zo ja, hoe? Het apparaat werkt met de zogeheten oscillatietechnologie en bouwt je spieren op door middel van trillingen. Ook wordt de bloedcirculatie verbeterd en werkt de techniek ontspannend op je spieren en gewrichten. Bovendien wordt vetafzetting tegengegaan.

Slechts 10 minuten per dag trainen met de VibroShaper is al voldoende om je conditie te verbeteren en overtollige kilo’s kwijt te raken. Het meegeleverde voedingsplan helpt nog eens extra om tot een gezondere levensstijl te komen. Je wilt je conditie verbeteren en afvallen? Met de VibroShaper werkt het dus echt. Uit onze VibroShaper ervaringen blijkt dat het apparaat doet wat het belooft. Wel blijft het belangrijk om daarnaast dagelijks voldoende te bewegen.

Het apparaat is gemakkelijk te hanteren en op te bergen. Het weegt 14 kg en de afmetingen zijn 63 x 39 x 12 cm (l x b x h). De maximale belasting is 120 kg. De VibroShaper wordt geleverd met een uitgebreide handleiding, een afstandsbediening, twee elastische trainingsbanden en een handig voedingsschema. Het apparaat beschikt over een ingebouwde computer met tijdregistratie, 99 verschillende snelheden en meerdere goed doordachte trainingsprogramma’s.

Naast de uitstekend werkende en fraai vormgegeven VibroShaper zijn er ook andere trilplaten te koop van concurrerende merken. Bij Fitcode hebben we ook die apparaten onder de loep genomen en kun je er alles over lezen. Met al deze informatie kun je dan een verantwoorde keus maken en precies die trilplaat aanschaffen die helemaal bij jou past.

Vibroshaper Trilplaat [Test 2023]

Eind beoordeling: 4/5

Prijs

Kwaliteit

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


Over de auteur Remco Hazenwerf

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>