Het bieden van een aangename, leuke en gezonde werkomgeving is net zo belangrijk voor de motivatie van werknemers als salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden. Of het nu gaat om de fysieke aspecten van architectuur en design, of om de kenmerken van de organisatiecultuur, vitaliteit op de werkvloer is een onmisbare factor voor de optimalisering van de productiviteit van een onderneming.


Vitaliteit op het werk?

Je hebt vast wel eens iemand door extreme stress, druk, eisen en devaluatie zien gaan en ziek zien worden. Naast de dagen van onthouding worden ook het humeur, de tevredenheid en de vitaliteit van de medewerker geschaad. Een toxische werkplek is een bedreiging voor de gezondheid van de werknemer en de organisatie.

Maar het goede nieuws is dat het bieden van een positieve werkomgeving een eenvoudige en zeer aangename taak kan zijn. Bekijk de belangrijkste tips om het welzijn op de werkplek te vergroten:

- Flexibiliteit in werktijden;
- Privileges programma's;
- Gezondere maaltijden
- Cultuur van wederzijds respect;
- Aangename fysieke omgeving.

Bedrijven die investeren in het comfort, de tevredenheid en de fysieke en mentale gezondheid van hun werknemers, hebben meer kans om te bloeien. Daarom besteden steeds meer werkgevers geld uit aan een goed vitaliteitsbeleid.

vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op kantoor is veel meer dan enkel het bieden van flexibele werktijden en een jaarlijks bedrijfsuitje. 


Samen met een vitaliteitsexpert vrijblijvend kijken naar hoe het bij jouw bedrijf beter kan?


Waarom is welzijn op het werk belangrijk?

De berekening is eenvoudig: gelukkige werknemers leveren meer veelbelovende resultaten op. s Werelds meest toonaangevende bedrijven, zoals Google, Facebook, Starbucks en Twitter, investeren serieus in welzijn op de werkplek. Geen wonder dat zij de meest begeerde bedrijven zijn door professionals van alle gebieden.

Factoren zoals een ontspannen en kleurrijke fysieke ruimte zijn belangrijk, maar de bijzonderheden van de organisatiecultuur zijn differentieel. Managers hebben zich beziggehouden met de tevredenheid van de werknemers, zodat zaken als organisatieklimaat, flexibiliteit, privilege programma's, vitale initiatieven zijn voor succesvol management.

Een gezonde en adequate werkomgeving stelt werknemers in staat hun prestaties te optimaliseren en zich te ontwikkelen zonder hun gezondheid te verwaarlozen. Een van de belangrijkste redenen waarom werknemers ontslag nemen, is uitputting. Meer dan structurele verbeteringen bieden, is investeren in vitaliteit voor organisaties een strategische beheersmaatregel.

Wat zijn de belangrijkste problemen van een giftige werkplek?

Stress

Stress is, zonder twijfel, de belangrijkste boosdoener. Of het nu gaat om druk, concurrentie, de kans op fouten bij de uitvoering van taken, uitputtende werktijden, gebrek aan rust, onverenigbaarheid van teams of zelfs de kantooromgeving, stress heeft een directe invloed op het welzijn van de beroepsbeoefenaar en beïnvloedt bijgevolg zijn hele werk.

Deze gevaarlijke geestelijke gezondheidstoestand kan de prestaties van de werknemer en van het team schaden, leiden tot verspilling van middelen, het verloop doen toenemen, enzovoort.

Geluid

Sommige mensen raken gewend aan harde en constante geluiden, maar dit betekent niet dat het organisme er goed op reageert. Enkele van de symptomen die wijzen op ongemak door overmatig lawaai zijn:

- Irriteerbaarheid;
- Gebrek aan concentratie;
- Hoofdpijn.

Werkomgevingen zonder organisatie en orde, hoe leuk en kleurrijk ze ook zijn, kunnen de gezondheid en de productiviteit in gevaar brengen.

Ergonomie

Een ander probleem van onvoorbereide werkomgevingen is de ergonomie. Ongemakkelijke stoelen, bureaus met onverenigbare hoogtes, trage computers, onjuiste verlichting, enz. kunnen ongemak veroorzaken.

Om een aangename en functionele houding te vinden, is ergonomie onontbeerlijk.

Luchtkwaliteit

Een adequate ventilatie van de omgeving is een essentiële factor voor het welzijn op de werkplek en, vooral, voor de gezondheid van de werknemers. Het hoge gehalte aan stofmijt en stof kan mensen met allergieën treffen, de temperatuur van de airconditioning kan mensen treffen die gevoeliger zijn voor kou, naast vele andere gevallen.

Als er niet voor wordt gezorgd, kan de kwaliteit van de lucht de efficiëntie van de werknemers in gevaar brengen.

Hoe zorg je voor welzijn op de werkplek?

Een organisatie die in haar werknemers investeert, investeert in haar eigen success. Daarom is het van essentieel belang de omstandigheden te bevorderen die het welzijn op de werkplek bevorderen. Hier volgen enkele tips over hoe je deze zorg kunt bieden en de prestaties van het bedrijf kunt optimaliseren.

1.

Flexibiliteit in de werkdag

Een groot differentieel voor het welzijn op de werkplek is de flexibiliteit ten opzichte van de persoonlijke problemen en verplichtingen van de werknemers.

Flexibele werktijden bieden de werknemer de mogelijkheid om eerder te komen of te vertrekken wegens persoonlijke verplichtingen, en deze resterende uren op een ander tijdstip te betalen. Sommige bedrijven bieden zelfs het voordeel dat een deel van het werk thuis kan worden gedaan, waarbij comfort en faciliteiten worden geboden die in hun tevredenheid tot uiting komen.

2.

Bevoorrechte programma's

Het aanbieden van wellness programma's is een andere cruciale strategie om het welzijn op de werkplek te verbeteren. Of het nu gaat om het voorstellen van fysieke activiteiten of om beroepsopleidingen, de onderneming kan de motivatie, de belangstelling en de eenheid van haar personeel stimuleren.

Enkele voorbeelden van stimulansen die de gezondheid bevorderen zijn;
- Workplace gymnastiek voor het werk;
- Yoga lessen tijdens de lunch;
- joggen en wandelen na het werk
- Campagnes tegen roken
- Campagnes tegen zwaarlijvigheid;
- Massagestoelen.

Voorbeelden van stimulansen die de beroepskwalificatie bevorderen zijn;
- Engelse cursussen of een andere belangrijke taal voor het gebied;
- Essentiële software cursussen;
- Eerste hulp opleiding;
- Essentiële leiderschapstraining en NLP (Neurolinguïstisch Programmeren);
- Coachen;
- Voorlichtingscampagnes over leeftijdsverschillen.

3.

Gezonde(re) maaltijden

Veel bedrijven bieden voedsel aan in hun eigen cafetaria's, en de invoering van gezondere opties kan interessant zijn om deze zorg bij de werknemers te stimuleren.

Zelfs degenen die het niet aanbieden, hebben waarschijnlijk automaten, die ook producten kunnen brengen die gunstiger zijn voor de gezondheid.

4.

Cultuur van wederzijds respect 

Een andere factor is de organisatiecultuur. Het ontwikkelen van een cultuur van wederzijds respect speelt een fundamentele rol in het welzijn van de werknemers. Meer dan het opstellen van houding codes, gaat deze taak over voorbeelden. Daarom is de medewerking van de leiding onontbeerlijk.

Een respectvolle werkplek stimuleert de activiteiten, verbetert het organisatieklimaat, moedigt samenwerking aan en versterkt de relatie tussen werknemers.

5.

Aangename (fysieke) omgeving

Daarnaast moet de fysieke omgeving deze veranderingen weerspiegelen. Een ontspannen en vrolijke plek kan de stemming van de werknemers beïnvloeden. Daarom is het ook belangrijk veranderingen in de infrastructuur te bevorderen.

Al deze veranderingen vergen een financiële investering, maar het is niet nodig ze allemaal in één keer door te voeren. Verzamel de sector Human Resources en de leiders, maak een goede planning en voer de verbeteringen gefaseerd door.

Samen met een vitaliteitsexpert vrijblijvend kijken naar hoe het bij jouw bedrijf beter kan?

0 of 350

>