Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Voetbal is geen sport, het is een levensstijl!

Voetbal is enorm veelzijdig. ‘Hoe is het veelzijdig dan, je kunt toch alleen maar een balletje trappen?’ zul je misschien denken. Niet geheel onterecht, maar voetbal is zoveel meer dan alleen met je voet tegen een ronde, rubberen bal aan te trappen. Wat je allemaal met voetbal kunt, lees je hier. 

Voetballen

Oké, deze is een beetje oneerlijk. We zagen het net al in de inleiding, maar je kunt dus gewoon naar buiten gaan en een balletje trappen. Voetballen is voor jong en oud, professioneel en amateur, weer of geen weer, kunstgras of een echte grasmat; het kan allemaal. Daarnaast is voetbal een enorm gezonde sport. Tuurlijk, je kunt blessures oplopen, maar dat kan met elke sport gebeuren. Je bouwt zowel conditie als spieren op, je bent sociaal bezig en leert samenwerken. Tevens stelt het je in staat om te reflecteren (de capaciteit om op je eigen prestaties te kunnen reflecteren is een hele belangrijke eigenschap); dit komt ten goede aan je toekomstige prestaties. 

Wedden op voetbal

Voetbalwedden is enorm populair geworden de afgelopen jaren, maar toch zijn veel mensen zich nog niet bewust van de mogelijkheden en het plezier. Je kunt er enorm veel mee, en wat dat precies is zullen we je uitleggen. Een weddenschap op de uitslag van een sportevenement wordt sportweddenschap genoemd. De uitkomst kan eenvoudig zijn, zoals voorspellen welk team de wedstrijd zal winnen, of moeilijker, zoals voorspellen met hoeveel punten een team zal winnen of wedden op een speler die een doelpunt maakt. Om sportweddenschappen te plaatsen, heb je een derde partij nodig die je de kansen geeft en je weddenschappen aanneemt. Wanneer je een weddenschap plaatst, wordt deze vergrendeld en pas vrijgegeven wanneer een team wint of aan een andere voorwaarde is voldaan, waardoor de markt wordt afgewikkeld en winsten worden toegekend of je geld wordt gehouden als je het mis hebt. 

Bijna elk platform dat het mogelijk maakt om te wedden op voetbalwedstrijden zal je een kleine vergoeding in rekening brengen die direct van je ingezette bedrag zal worden afgetrokken, dit verschilt per platform. Een weddenschap op een team is het meest eenvoudige voorbeeld. Daarna kun je kiezen of team A wint, gelijk speelt of verliest tegen team B. Als team A beduidend beter is dan team B, zijn de ‘odds’ team A laag, omdat de kans dat team A wint groot is. Omdat deze kansen minimaal zijn, zijn de ‘odds’ voor een gelijkspel en voor verlies van team A vrij hoog. De ‘odds’ zijn de getallen die je inzet verhogen als je op het juiste team wedt. Als je € 30.00 inzet op team A om te verliezen en de kansen voor een overwinning, gelijkspel en verlies voor team A zijn respectievelijk 1.3, 2.75, en 6.5, dan krijg je € 195.00 als team A verliest. Als je verkeerd wedt, verlies je je geld, terwijl het platform het geld houdt.

Voetbal kijken

Voetbal kijken is ook enorm leuk. Bij voorkeur doe je dit in het stadion. De sfeer is ongeëvenaard en zorgt voor een euforisch gevoel indien je favoriete team wint.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>