Wat is een plaswekker?

Voor veel ouders is het ongetwijfeld een herkenbare situatie: een kind dat ’s nachts in bed plast, omdat het zijn of haar plas nog niet goed op kan houden. Omdat je kind bijvoorbeeld heel diep slaapt en nog niet goed uit zichzelf voelt dat zijn of haar blaas vol zit. Vervelend, maar er is er een heel praktisch en handig hulpmiddel voor dat je kunt gebruiken voor je kind: de plaswekker.

Alarm gaat af

Een plaswekker is een speciaal broekje dat een alarm heeft. Zodra er plas gemeten wordt, gaat dit alarm af en zo wordt je kind wakker. Het kan dan opstaan om naar het toilet te gaan om te proberen of hij of zij nog moet plassen. Of je kunt als ouder je kind helpen – het alarm zal jou ook wekken en dat is vaak maar goed ook, voor wat hulp. Er is dan wel in bed geplast, maar het is de bedoeling dat je kind steeds wat eerder wakker wordt, nog voor de plaswekker afgaat. Zo leert je kind vanzelf om in de slaap te voelen dat er een plasje aankomt en dus een toiletbezoekje gewenst is. Een plaswekker is dus een ideaal hulpmiddel om de nacht droog door te komen.

Beter gereguleerd

Fijn voor jou en zeker ook voor je kleintje, want zo kunnen ze gewoon doorslapen zonder in bed te plassen. De aandrang is namelijk beter gereguleerd met een plaswekker. Je zult merken dat je kind pas in de ochtend naar het toilet moet, als de plas opgespaard is van de hele nacht. 

Tijd nodig

Natuurlijk kost het wel wat tijd voor je kind en in het bijzonder de blaas van je kind gewend is aan de plaswekker en de werking ervan. De ervaring leert dat het wel een paar weken of zelfs nog wat langer kan duren voor de plaswekker echt goed werkt. Tegen de tijd dat de wekker zijn voordelen laat zien, kan je kind niet alleen de plas ophouden, maar slaapt het ook beter. Hij of zij wordt namelijk niet meer steeds wakker van een natte broek en eventueel een nat geworden bed. Een win-win situatie voor het hele gezin dus. 

Niet drinken voor het naar bed gaan

De plaswekker werkt extra goed wanneer je kind net voor het naar bed gaan niet al teveel meer drinkt. En nog een keertje plassen voor het naar bed gaan helpt natuurlijk ook!

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>