Beste Creatine [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Creatine

Creatine Creapure - Body&Fit

Creatine Creapure - Body&Fit

Als jij op zoek bent naar de beste creatine van dit moment dan is de Creatine van Body&Fit zeker een aanrader. Omgerekend betaal je zo'n €0,20 eurocent per dosering van 5 gram wat het de goedkoopste creatine maakt van dit moment. De Creapure creatine is goedkoop, doet wat het moet doen en heeft een goede oplossing. Beter dan de Creapure creatine gaat het waarschijnlijk niet worden.

Creatine is het meest onderzochte supplement ter wereld. Inmiddels zijn er tientallen onderzoeken die aantonen dat het gebruik van creatine verschillende voordelen met zich mee brengt.

Maar wat is nu eigenlijk de beste creatine die je kunt kopen? Waar moet je op letten bij het kopen van goede creatine?

Om antwoord op deze vraag te geven hebben wij een uitgebreide creatine test gedaan. Hierbij hebben we de meest bekende en populaire creatines op een rijtje gezet en vergeleken op prijs /  kwaliteit, oplosbaarheid, vorm en ervaringen van andere consumenten.

De resultaten van deze test vind je hieronder. Kortom, lees gauw verder en ontdek welke creatine supplementen momenteel de beste keuze zijn.

Top 5 Beste Creatines

Creatine Creapure - Body&Fit

Beste Koop Creatine
1. Creatine Creapure - Body&Fit

Beste Creatine met smaakje

2.  Creatine Monohydraat Poeder MyProtein

Creatine Monohydraat van XXL Nutrition

Beste runner-up

3. Creatine Monohydraat van XXL Nutrition

 

Beste gemicroniseerde creatine

4. Creatine (Micronized) - Optimum Nutrition

Beste Creatine pillen

5. Creatine Caps (XXL Nutrition)

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke plantaardige eiwitshake het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste creatine?

Het kopen van creatine kan een flinke uitdaging zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende merken, soorten en de prijzen lopen flink uiteen.

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan.

We hebben de meest populaire creatine supplementen van dit moment op een rijtje gezet. Vervolgens hebben we gekeken naar:

 • Hoe is de prijs? Welke creatine is het goedkoopste?

 • Is het product onafhankelijk getest en kloppen de waardes op het label?

 • Hoe is de oplosbaarheid?

 • Hoer zijn de reviews en ervaringen van andere consumenten

Op basis hiervan hebben we de 5 beste opties op een rijtje gezet. Kortom, door te kiezen voor een van deze creatines weet je zeker dat je goed zit.

1. Creatine Creapure - Body&Fit

Creatine Creapure - Body&Fit
Onze Score
9.7

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Op de nummer één van onze lijst vind je een product van het huismerk van Body&fit terug. De reden dat deze creatine soort zo hoog staat op ons lijstje met beste creatine soorten komt door het feit dat we enorm te spreken zijn over de prijs/kwaliteit van deze creatine.

Zo betaal je omgerekend zo'n €0,20 eurocent per dosering en zit je met een potje van 1000 gram maar liefst 200 dagen onder de pannen (1 dosering is 5 gram). Een ander voordeel van dit product is de smaak, zo wil het nog wel eens zo zijn dat een creatine een beetje zuur smaakt.

Gelukkig is dat bij deze niet het geval en is de smaak neutraal. Ook lost het poeder prima op waardoor hij geen klontjes achterlaat in je glas. Top!

In onze ogen is de Creapure creatine momenteel de beste op de markt. Waarom? De Creapure creatine is goedkoop, doet wat het moet doen en heeft een goede oplossing. Beter dan de Creapure creatine gaat het waarschijnlijk niet worden.

Zelf heeft Body&fit dit product dan ook bestempeld als beste creatine supplement. Hoe dan ook is Creapure creatine een ontzettend goed supplement is op de Nederlandse markt. 

Voordelen Creatine Creapure - Body&Fit

 • Beste creatine monohydraat op het gebied van prijs en kwaliteit
 • Meest zuivere Creatine wereldwijd
 • Elke batch wordt Creapure® creatine getest op zuiverheid en kwaliteit
 • Lost goed op

Nadelen Creatine Creapure - Body&Fit

 • Geen

2. Creatine Monohydraat Poeder MyProtein

Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer twee van deze lijst vinden we de 'Creapure' van MyProtein terug. Voor de oplettende lezer: deze creatine heeft dezelfde naam als de creapure creatine van body&fit.

We zijn zelf best wel fan van MyProtein omdat we het een top merk vinden met veel goede producten. Om die reden een plekje voor dit product in deze lijst.

Het mooie van dit product is dat hij in verschillende smaken verkrijgbaar is. Waar de meeste poeders een beetje neutraal smaken kan je bij MyProtein gewoon een creatine bestellen met een smaakje.

Zo kan je kiezen uit de smaken Berry Bust, Tropical, Blue Raspberry en Neutral. Voor ieder wat wils dus! We hebben zelf de berry bust en blue raspberry getest en vonden deze prima smaken. De smaak van deze creatine supplementen is dus top!

Enige puntje van kritiek voor deze creatine was de oplossing. Zo duurde het best even voordat al het poeder opgelost was. De prijs van het product ligt overigens iets hoger dan die van Body&fit shop, zo betaal je per dosering omgerekend zo'n €0,22 cent.

Al met al is de Creapure creatine in onze ogen zeker de moeite waard. Als je op zoek bent naar een degelijk supplement dan is het gebruiken van de creatine creapure zeker het overwegen waard.

Voordelen Creatine Monohydraat Poeder MyProtein

 • Verkrijgbaar in meerdere smaken
 • Goede vorm van monohydraat creatine
 • €0,22 cent per dosering wat een prima prijs is
 • Zuivere creatine en een van de beste creatine supplementen van het moment

Nadelen Creatine Monohydraat Poeder MyProtein

 • Oplossing is iets minder goed

3. Creatine Monohydraat van XXL Nutrition

Creatine Monohydraat van XXL Nutrition
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Na de creatines van Body&Fit en MyProtein kan de creatine monohydraat van XXL nutrition natuurlijk ook niet ontbreken.

Het leuke van het creatine supplement is dat er in het product zelf heel weinig verschil zit. Hoogstens lost de ene creatine iets beter op dan de andere.

Om deze reden kun je creatines heel goed vergelijken op de prijs. Zo hebben we dat ook gedaan in deze top-5 met beste creatine supplementen.

Voor de XXL nutrition creatine monohydraat betaal je omgerekend zo'n €0,29 cent per dosering van 5 gram. Hiermee is hij dus iets duurder dan de opties 1 en 2.

Toch is dit nog steeds een van de betere creatine supplementen en mag hij wat ons betreft zeker niet ontbreken in deze top-5 met zuivere creatine supplementen.

Wanneer je bij XXL Nutrition besteld ontvang je de supplementen vaak de volgende dag al in huis. Bovendien is de klantenservice ook goed. Zeker de moeite waard om te bestellen dus!

Voordelen Creatine Monohydraat van XXL Nutrition

 • Met een prijs van €0,29 cent per dosering van 5 gram een zeer goed te betalen creatine
 • Verkrijgbaar in verschillende smaken
 • Lost goed op

Nadelen Creatine Monohydraat van XXL Nutrition

 • Geen

4. Creatine (Micronized) - Optimum Nutrition

Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op de nummer vier van onze lijst vind je de 'Micronised Creatine' van het merk Optimum Nutrition. Deze creatine is vooral geschikt voor sporters die een iets groter budget hebben. 

Zo betaal je voor deze creatine omgerekend ongeveer €0,31 cent per dosering van 5 gram. Hiermee is het de duurste uit deze lijst. We vinden het echter wel het geld waard aangezien dit gemicroniseerd poeder is.

Je zal merken dat deze creatine een iets andere structuur heeft dan de reguliere creatine, hierdoor lost hij beter op.

Op de website geeft optimum aan dat de smaak neutraal is, hier zijn we het niet helemaal mee eens want we krijgen een beetje een zure nasmaak met deze creatine.

Al met al een prima product als je wat meer geld te besteden hebt en in onze ogen hoort deze zeker thuis in deze lijst. 

Voordelen Creatine (Micronized) - Optimum Nutrition

 • Gemicroniseerde creatine lost beter op dan verschillende soorten creatine van andere merken
 • Goede vorm van monohydraat creatine
 • Meer kracht bij explosieve krachtsinspanningen

Nadelen Creatine (Micronized) - Optimum Nutrition

 • Prijs van 0,31 cent per dosering is aan de hoge kant

5. Creatine Caps (XXL Nutrition)

Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Ben jij op zoek naar de beste creatine capsules? Dan zouden wij zelf kiezen voor de creatine caps van XXL nutrition.Dit zijn de beste creatine pillen als je het ons vraagt. 

Kwa opname van de creatine monohydraat zit er niet heel veel verschil in een pilvorm of een poedervorm.

Toch zijn er veel mensen die kiezen voor creatine capsules. De hoofdreden hiervoor is vaak gemak. Wanneer je al andere vitamines slikt, kun je de creatine tabletten er natuurlijk heel makkelijk bij doen.

Dit in onze favoriete creatine capsule omdat hij 1250mg per tablet bevat, de meeste concurrenten hebben slechts 1000 mg.

Wanneer je kiest voor creatine pillen in plaats van poeder betaal je overigens wel meer. Per dag moet je 3 tot 5 tabletten nemen (wat best veel is) en je betaalt ongeveer €0,13 tot €0,15 cent per tablet.

Dit maakt het gebruik van creatine tabletten dus een stuk duurder.

Voordelen Creatine Caps (XXL Nutrition)

 • Gemakkelijk in te nemen
 • Hoogste creatine hoeveelheid per tablet
 • Geen nare nasmaak

Nadelen Creatine Caps (XXL Nutrition)

 • Prijs van tabletten ligt een stuk hoger dan poeder

Wat is creatine?

Creatine is een lichaamseigen stof die van nature te vinden is in de spiercellen van ons lichaam. Het helpt je spieren om tijdens krachttraining of hoge inspanningen extra energie te produceren.

Deze stof komt tot stand in de alvleesklier, lever en nieren, en wordt gevormd door drie aminozuren: arginine, glycine en methionine. Creatine speelt een belangrijke rol bij het opslaan, transporteren en bufferen van energie.

Wat is creatine

Ongeveer 95% van de totale creatine van ons lichaam is opgeslagen in de spieren als phosphocreatine . De andere 5 % is opgeslagen in onze hersenen, lever en nieren. (bron)

Een gemiddelde volwassene heeft zo’n 80 tot 130 gram creatine in zijn of haar lichaam. Hiervan wordt iedere dag zo’n 1 tot 2 % afgebroken en uitgescheiden. Dit verschil moet worden aangevuld via voeding. Dit is echter best lastig aangezien de meeste voeding van zichzelf creatine bevat.


Waar moet je op letten bij het kopen van creatine?

Het kopen van de beste creatine is wellicht lastiger dan je zou denken. Zo zijn er veel verschillende soorten en zie je soms door het bomen het bos niet meer.

Om op je op weg te helpen vind je hieronder de belangrijkste criteria die je mee kunt nemen bij het kopen van de beste creatine voor jouw situatie.

Welke creatine past bij mij?

Het kopen van de beste creatine begint wat ons betreft bij jezelf. Ieder persoon is natuurlijk anders en heeft verschillende doelstellingen.

De beste creatine voor spiergroei is wellicht anders dan de beste creatine voor afvallen. Het is daarom goed om te bepalen wat voor type sporter jij bent en met wat voor doel je creatine wilt gaan nemen.

Er is niet zoiets als de 'beste creatine'. Voor elke situatie is er waarschijnlijk een beste optie. Dit is goed om je achterhoofd te houden bij het kiezen van een goed creatine supplement.

Welke soort creatine moet je kopen?

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende creatine soorten op de markt. Dit maakt het als beginner soms lastig. Veel voorkomende vormen zijn:

 • Creatine monohydraat
 • Creatine Ethyl ester
 • Creatine Kre-alkalyn
 • Creatine-a-ketoglutaraat (AKG)

In veel gevallen kun je altijd het beste kiezen voor een creatine supplement als creatine monohydraat. Dit is meest onderzochte vorm en bovendien veruit het goedkoopste.

Door te kiezen voor creatine monohydrate weet je dus zeker dat je goed zit en bespaar je ook nog eens. Kortom, er zijn veel soorten creatine maar creatine monohydraat blijft de koning.

Prijs van creatine

Goed, je kunt dus het beste kiezen voor een creatine monohydrate versie. Dit is het goedkoopste creatine supplement en bovndien het meest onderzocht.

Bij het kopen van een goed creatine supplement wil je vervolgens kijken naar de prijs. Omdat het product altijd hetzelfde is betaal je in veel gevallen dus alleen voor het merk.

Om deze reden kiezen wij zelf altijd voor een huismerk omdat dit vaak precies dezelfde creatine monohydraat is, terwijl je veel minder betaalt voor deze supplementen.

Creatine poeder of creatine pillen?

Creatine suppletie of creatine gebruiken kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een creatine poeder of een creatine tablet.

Het voordeel van creatine capsules? Ze zijn over het algemeen iets makkelijk in te nemen. Door deze capsules kun je creatine gebruiken bij bijvoorbeeld je dagelijkse vitamines. Nadeel van deze capsules is echter dat ze vaak een stuk duurder zijn dan de poedervorm.

De poedervorm is een namelijk een stuk goedkoper dan de capsulevorm. Als prijs belangrijk is voor jou dan zouden we dus altijd kiezen voor een poedervorm. 


Waarom creatine nemen?

Het nemen van creatine als supplement is onder vele atleten en bodybuilders die graag spiergroei willen realiseren, sterker willen worden of hun sportieve prestaties verbeteren enorm populair.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de creatine waarden in je lichaam. Denk hierbij aan de hoeveelheid vlees een persoon eet, hoeveelheid spiermassa en de waarden van verschillende hormonen in het lichaam als Testosteron.

Wanneer je creatine als supplement gebruikt verhoogt het de hoeveelheden Phosphocreatine. Dit is een vorm van energie die opgeslagen is in de cellen, die helpen bij het produceren van het ATP.

Het zit zo dat alle cellen in ons lichaam een aanvoer van energie nodig hebben om te kunnen functioneren. Deze energie wordt aangebracht door de voeding die we eten.

ATP kan gezien worden als de brandstof die het lichaam en de spieren nodig heeft om goed te kunnen presteren. Wanneer je meer ATP in je lichaam hebt kan je beter presteren tijdens trainingen.

Voordelen van Creatine

 • Meer Volume:  Creatine kan ervoor zorgen dat je meer setjes en herhalingen kan doen tijdens oefeningen en fitness/training. Dit komt doordat de spiercellen worden voorzien van extra energie waardoor je net iets langer door kan gaan.
 • Verbetert fysieke prestaties: Creatine heeft een positief effect op explosieve krachtsinspanningen en draagt bij aan de vetvrije spiermassa.
 • Verhoogt Anabolische Hormonen (uithoudingsvermogen): Onderzoeken tonen aan dat creatine zorgt voor een flinke toenamen in hormonen als IGF-1 en Testosteron.
 • Je Spieren houden meer vocht vast: Creatine staat erom bekend meer vocht op te slaan in de spieren. Hierdoor zullen je spieren veel ‘voller’ lijken. Daarnaast speelt het ook een rol in de toename van spiermassa.
 • Minder spierafbraak: Creatine kan de mate waarin je lichaam spieren afbreekt dusdanig verminderen. Dit zal uiteindelijk zorgen voor meer vetvrije massa.
 • Helpt Beschadigde cellen te herstellen: Wanneer je heb getraind zijn je spiercellen beschadigd. Deze dienen uiteraard

Wat is de beste creatine voor vrouwen?

Wat ons betreft zit er geen verschil in creatine voor vrouwen en voor mannen. Er zijn verschillende supplement bedrijven die hier slim op in spelen door een speciale 'creatine voor vrouwen' te ontwikkelen.

Vaak zijn deze echter te duur en betaal je meer voor de marketing dan voor de creatine zelf. Creatine is een simpel product dat voor iedereen werkt, ongeacht of je man of vrouw bent.

De beste creatine voor vrouwen is dus dezelfde creatine die je in dit artikel terug ziet komen.


Hoeveel creatine per dag moet ik nemen?

Wie voor het eerst dit supplement gaat gebruiken heeft waarschijnlijk veel vragen over hoeveelheden. Hoeveel creatine moet je per dag eigenlijk nemen om te profiteren van de gezondheidsvoordelen? Deze vraag zien we regelmatig terug komen.

Er zijn verschillende mensen die ervoor kiezen om te starten met aan zogenaamde ‘laadfase’ wanneer ze beginnen met creatine.

Dit doen ze door de eerste week meer creatine per dag te nemen dan normaal. Tijdens deze week wordt er dagelijks 20 gram creatine genomen, zo’n 5 tot 7 dagen achter elkaar. Deze 20 gram moet verdeeld worden over 5 gram per keer.

Of deze laadfase daadwerkelijk nut heeft valt in twijfel te trekken. Er zijn namelijk nooit echt representatieve onderzoeken geweest die aantonen dat dit van toegevoegd waarde kan zijn.

Het wordt dan ook vaak benadrukt als een slimme marketing truc waardoor je creatine pot simpelweg een stuk sneller leeg is.

Wij zouden je dan ook adviseren om gewoon bij de ‘basics’ te blijven. Neem elke dag 3 tot 5 gram creatine. Je hoeft niet te stoppen tussentijds, je kan creatine namelijk voor een langere periode gebruiken.

Doordat creatine ervoor zorgt dat je meer water vasthoudt raden we je wel aan om ervoor te zorgen dat je genoeg water drinkt gedurende dag om uitdroging te voorkomen.


Welke creatine is het beste?

Wat de beste creatine is, verschilt per persoon. Ieder persoon is anders en heeft weer andere doelen. Om die reden is er niet zo iets als de beste creatine. Benieuwd welke vegan shake het beste past bij jouw situatie? Lees dan gauw het artikel!


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste creatine van dit moment is hebben we meer dan 20 verschillende creatines vergeleken op meerdere criteria. In onze creatine test hebben we meer dan 20 verschillende creatine vergeleken op prijs/kwaliteit, smaak, voedingswaarden en ervaringen van andere consumenten. Welke creatine het beste is ontdek je in onze top 5.


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>