Beste Eiwitshake [Test 2023]

Laatste update: januari 2024

Best Geteste Eiwitshake

Whey Perfection Body & Fit

Whey Perfection van Body & Fit


Met de Whey Perfection van Body & Fit haal je een ontzettend goede eiwitshake in huis. Zo betaal je omgerekend slechts 0,80 euro per eiwitshake waarmee het een van de goedkoopste eiwitshakes van Nederland is. Daarnaast is de smaak goed en kun je kiezen uit maar liefst 30 verschillende smaken. Per shake krijg je zo'n 22 gram hoogwaardige proteïnes binnen. Dit is tevens een caloriearme eiwitshake met 103 kcal per shake en amper suikers. Dit maakt de eiwitshake ook geschikt voor mensen die willen afvallen.

Ben jij op zoek naar de beste eiwitshake van 2023? Goed nieuws, in dit artikel ontdek je alles over eiwit shakes en leer je precies welke eiwitten op dit moment het beste zijn.

Zelf drinken we eigenlijk iedere dag wel een eiwitshake. Als krachtsporter is het namelijk ontzettend belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Dit komt door het feit dat eiwit de bouwsteen is voor je spieren. Zonder voldoende eiwitten in je systeem kunnen je spieren simpelweg niet groeien en herstellen.

Toch kan het soms best lastig zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen, dit probleem kun je oplossen door af en toe een eiwitshake te drinken. Hiermee krijg je op een gemakkelijke manier flink wat eiwit binnen.

Er zijn echter zo veel shakes tegenwoordig dat het nog wel eens moeilijk kan zijn om de beste proteïne shake uit te zoeken. In dit artikel ontdek je de Top 5 Beste Eiwitshakes van 2023!

Top 5 Beste Eiwitshakes

Whey Perfection Body & Fit

Beste Koop Eiwitshake
1. Whey Perfection - Body & Fit

Whey Isolaat XXL Nutrition

Beste Whey Isolaat Eiwitshake 

2.  Whey Isolaat - XXL Nutrition

Impact Whey Protein

Beste goedkope Eiwitshake

3. Impact Whey Protein - MyProtein

 

MyProtein Vegan Blend

Beste Vegan Eiwitshake

4. Vegan Blend - MyProtein

100% Caseïne Time Release Proteïne

Beste Caseïne Eiwitshake

5. 100% Caseïne Time Release Proteïne - Optimum Nutrition

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke eiwitshake het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Eiwitshakes?

Wat ons betreft, is er niet zoiets als een "beste Eiwitshake" voor iedereen. Welke eiwitshake het beste is, kan per persoon namelijk enorm verschillen. Om deze reden hebben we onze eiwitshake test gecategoriseerd in meerdere gebruikssituaties zodat we voor iedereen de perfecte eiwitshake kunnen aanbevelen.

Het kiezen van de beste eiwitshake was een flinke klus. We hebben namelijk alle bekende proteïne poeders op een rijtje gezet en vervolgens vergeleken op de volgende criteria:

 • Zitten er veel toegevoegde suikers in de proteïne shakes?
 • Hoeveel eiwitten zit er in de shake?
 • Hoeveel calorieën heeft de shake?
 • Wat is de prijs per shake?
 • Hoeveel smaken zijn er?

Op basis hiervan hebben we vervolgens een top-5 samengesteld waarin alleen de beste eiwitshakes terug te vinden zijn.

Kortom, door te kiezen voor een van onderstaande opties weet jij zeker dat je een goede eiwitshake in huis haalt.

1. Whey Perfection - Body & Fit

Whey Perfection Body & Fit
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

We trappen deze lijst af met de Whey Perfection van Body & Fit. Dit is voor de meeste sporters de beste eiwitshake van dit moment.

Zo is dit een eiwitshake die al jarenlang door ontzettend veel sporters gebruikt wordt. Met maar liefst 7.000+ reviews van 5 sterren zijn wij niet de enige die deze Whey Perfection zo goed vinden.

Per eiwitshake bevat deze whey maar liefst 22 gram eiwit. Daarnaast is dit een relatief caloriearme eiwitshake want hij bevat maar 103 kcal per shake. Ook zijn er bijna geen suikers toegevoegd aan deze eiwitshake.

Gemiddeld betaal je voor de proteïne shake namelijk maar 0,80 euro. Dit is ontzettend weinig en er is geen enkele eiwitshake die zo goedkoop is op het moment als deze.

Met de whey perfection kun je kiezen uit meer dan 30 verschillende smaken. Ook mengt hij goed met water en melk en kun je hem bijvoorbeeld ook goed door je kwark doen.

Kortom, wat ons betreft, is de Whey Perfection van Body&Fit voor de meeste sporters een absolute aanrader.

Voordelen WHEY PERFECTION 

 • Goedkoopste eiwitshake van Nederland met gemiddeld 0,80 euro per shake
 • Uitstekende voedingswaarden met 22 gram eiwit per shake)
 • Verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende smaken
 • Smaak is goed

Nadelen WHEY PERFECTION

 • Geen

2. Whey Isolaat - XXL Nutrition

Whey Isolaat XXL Nutrition
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer 2 vinden we de Whey Isolaat van XXL Nutrition. Als jij op zoek bent naar de beste whey isolaat van het moment dan is deze shake van XXL nutrition zeker de moeite waard.

Een Isolaat eiwitshake kent verschillende voordelen. Zo bevatten deze vaak minder calorieën en is er minder lactose verwerkt in de eiwitshake. Dit maakt deze shake perfect voor mensen die willen afvallen of een lactose intolerantie hebben.

Wij hebben alle whey isolaat eiwitpoeders van dit moment op een rijtje gezet en de whey isolaat van XXL nutrition kwam als beste uit de bus.

Deze shake bevat aanzienlijk minder kcal dan andere eiwitshakes. Een blik op de voedingswaarden vertelt ons dat 100 gram slechts 366 kcal oplevert, dit is soms wel tot 10% minder dan andere populaire eiwitshakes.

Naast het feit dat deze shake dus minder kcal bevat is het ook een shake die ontzettend veel eiwitten bevat, namelijk 89 gram eiwitten per 100 gram. Daarnaast is de Whey Isolaat van XXL ook laag in koolhydraten en vetten.

Voordelen WHEY ISOLAAT

 • Hoge hoeveelheid eiwitten met 89 gram eiwitten per 100 gram
 • Slechts 0,8% lactose gemeten in een laboanalyse
 • Eiwitpoeder lost enorm goed op
 • Weinig calorieën

Nadelen WHEY ISOLAAT

 • Prijs ligt iets hoger dan een whey proteïne shake

3. Impact Whey Protein - MyProtein

Impact Whey Protein
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

In deze top 5 met beste proteïne shakes vinden we op nummer 3 de Impact Whey Protein. Als jij op zoek bent naar een goedkope whey eiwitshake dan is dit een aanrader.

Het merk MyProtein heeft de afgelopen jaren aardige stappen gemaakt binnen de supplementen wereld in Nederland.

Met de Impact Whey Protein haal je een betaalbare proteïne shake in huis die voldoet aan alle voorwaarden van een goede eiwitshake.

Zo zijn de voedingswaarden goed (bevat 22 gram eiwit per shake en is suikerarm), zijn er maar liefst 40 verschillende smaken te krijgen en mengt de shake enorm goed met zowel water als melk.

Kortom, deze whey protein van MyProtein bestaat voornamelijk uit hoogwaardige wei eiwit en is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een goedkope proteïne shake.

Voordelen IMPACT WHEY PROTEIN

 • Ontzettend goedkoop in vergelijking met andere eiwitshakes
 • Meer dan 40 verschillende smaken
 • Bevat amper suikers

Nadelen IMPACT WHEY PROTEIN

 • Bestellen duurt vaak wat langer doordat het bedrijf in Engeland zit

4. Vegan Blend - MyProtein

MyProtein Vegan Blend
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op zoek naar de beste plantaardige eiwitshakes? Dan is de Myprotein Vegan Protein Blend een aanrader.

Na meerdere plantaardige eiwitshakes op een rijtje te hebben gezet kwam deze proteïne shake als beste uit de test.

Zo is dit een plantaardige eiwitshake die gemaakt is van erwten- en boneneiwitten. Het nadeel van de meeste plantaardige eiwitshakes is dat ze totaal niet lekker zijn.

Gelukkig is dat bij deze shake wel anders. Deze plantaardige proteïne shake is namelijk onlangs verbeterd op het gebied van smaak en textuur. Dit is zeker terug te proeven in de eiwitshake. In alle eerlijkheid zijn wij niet eerder een plantaardige shake tegengekomen die zo lekker is als deze.

Dit proteïne poeder geeft je zo'n 22 gram eiwitten per shake tegenover 110 kcal. Voor een plantaardige eiwitshake is dit zeker een prima aantal.

Ook is de prijs relatief laag in vergelijking met andere eiwitshakes op basis van plantaardige eiwitten. Kortom, een absolute aanrader!

Voordelen VEGAN BLEND

 • Ontzettend goede smaak voor een plantaardige eiwitshake
 • Verkrijgbaar in meer dan 10 verschillende smaken
 • 22 gram eiwitten per shake

Nadelen VEGAN BLEND

 • Verpakking is niet heel makkelijk te bewaren

5. 100% Caseïne Time Release Proteïne - Optimum Nutrition

100% Caseïne Time Release Proteïne
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Ben jij op zoek naar de beste caseïne eiwitshake van 2023? Dan is de 100% Caseïne van Optimum Nutrition een must-have.

Waar een whey isolaat of whey proteïne ontzettend snel opgenomen wordt door je lichaam is dat bij een caseïne eiwitshake juist niet zo. Dit type eiwit is moeilijker te verwerken door ons lichaam waardoor het langer duurt voor alle eiwitten verteerd zijn.

De 100% Caseïne van Optimum Nutrition is ideaal om te nemen voor het slapen gaan. Door de langzame eiwitten die dit product bevat zullen je spieren gedurende nacht voorzien zijn van eiwitten.

Deze caseïne shake is wel wat aan de dure kant overigens. Dit komt voornamelijk door het merk Optimum nutrition. Deze partij staat namelijk bekend om de hoge kwaliteit van zijn producten. Hier staat natuurlijk wel een prijsje tegenover.

Voordelen 100% CASEÏNE TIME RELEASE PROTEÏNE

 • Beste proteïne shake voor het slapen gaan
 • Bevat voornamelijk langzame eiwitten
 • Weinig calorieën

Nadelen 100% CASEÏNE TIME RELEASE PROTEÏNE

 • Relatief duur

Waar moet je op letten bij het kopen van een eiwitshake?

Het kopen van de beste eiwitshake is moeilijker dan je zou denken. Tegenwoordig zijn er namelijk ontzettend veel verschillende soorten eiwitshakes waardoor het soms lastig is een goede keuze te maken. Wat is bijvoorbeeld de beste eiwitshake volgens de consumentenbond?

Om jou op weg te helpen bij het vinden van de beste eiwitshakes vind je hieronder een aantal criteria, die je in het achterhoofd kunt houden bij het kopen van een eiwitshake.

Welke eiwitshake past bij mij?

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen: de beste eiwitshake bestaat niet. Welke eiwitshake het beste is, hangt af van jou persoonlijke situatie, doelen en nog veel meer variabelen.

Wat voor de ene persoon een goede eiwitshake is, kan voor de andere persoon juist een dramatische eiwitshake zijn.

Om deze reden is het goed om te zoeken naar een eiwitshake die past bij jouw persoonlijke doelen en je lichaam.

Vragen die je kunt stellen om hier achter te komen zijn:

 • Met welk doel neem ik een eiwitshake? Afvallen, spiermassa opbouwen etc.
 • Heb ik last van allergieën?
 • Wanneer neem ik de eiwitshake? En hoe? Met water of juist met melk?

Voedingswaarden

Bij het kopen van een goede eiwitshake kijk je natuurlijk naar de voedingswaarden. De beste eiwitshakes bevatten natuurlijk het liefst zo veel mogelijk eiwitten en zo weinig mogelijk suikers en calorieën.

Gemiddeld gezien bevat een proteïne shake tussen de 20 en 25 gram eiwitten per dosering. Een shake die hier onder zit kun je het beste vermijden.

Daarnaast neem je een eiwitshake natuurlijk voor de eiwitten. Het liefste heb je zo min mogelijk koolhydraten en vetten in de shake. Dit om wat kcal te besparen.

In dit artikel hebben we alle verschillende whey protein shakes van dit moment al op een rijtje gezet zodat je zeker weet dat dit de beste proteïne shakes zijn op het gebied van

Soort eiwitshake

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten eiwitshakes. Elke eiwitshake heeft weer zijn eigen voor-en nadelen. Om deze reden is het goed jezelf in te lezen in de verschillende eiwitshakes welke shake het beste bij jou past.

Hieronder bespreken we de verschillende soorten eiwitshakes:

Whey Protein:
Whey eiwitten worden ook wel wei eiwit genoemd en zijn afkomstig uit koemelk. Dit maakt het dus een zuivel product.

Wanneer we spreken over whey is het belangrijk te onthouden dat er verschillende soorten zijn. Het grootste verschil zit hem in de manier waarop ze zijn verwerkt.

Hieronder vind je een beknopt overzicht met de verschillende soorten whey en de hoeveelheid in % eiwit die ze bevatten:

 • Whey Concentraat: ongeveer 70-80% eiwit; bevat wat lactose (melksuiker) en vet en heeft de beste smaak.
 • Whey Isolaat: 90% eiwit of hoger; bevat minder lactose en vet en mist veel van de heilzame voedingsstoffen die we vinden in wei-eiwitconcentraat.
 • Whey Hydrolisaat: ook bekend als gehydrolyseerde wei, dit type is voorverteerd zodat het sneller wordt opgenomen.

Het voordeel van whey of wei eiwit? Deze vorm van eiwitpoeder is gemaakt op basis van wei eiwit waardoor het barst van de essentiële aminozuren.

Plantaardige eiwitten
Naast pure whey eiwitten kan een eiwitshake ook gemaakt zijn van plantaardige eiwitten. Dit is een ontwikkeling die de laatste jaren steeds groter is geworden.

Een plantaardige eiwitshake is vaak gemaakt van verschillende eiwitbronnen, denk hierbij aan rijst, soya of erwten.

Over het algemeen worden deze eiwitpoeders als "lagere" kwaliteit gezien doordat ze geen essentiële aminozuren bevatten. Ook is de smaak vaak anders bij vegan eiwitshakes in vergelijking met bijvoorbeeld een whey hydrolisaat of whey proteïne.

Ei-Eiwit
Als laatste heb je eiwitshakes die gemaakt zijn met ei eiwit, dit is ideaal voor mensen met een melk allergie. Het voordeel van shakes op basis van ei eiwit?

Ze zijn vaak goedkoper dan whey eiwit of een andere vorm van wei eiwit, bevatten amper een gram suiker en zijn ontzettend zuiver.

Nadeel van deze shakes is dat de smaak vaak een stuk minder is dan bij een reguliere whey eiwitshake.

Smaak eiwitshake

Uiteraard let je bij het kopen van goede proteïne shakes ook op de smaak. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende smaken te koop.

In alle eerlijkheid zal een eiwitshake nooit echt lekker worden. Toch wordt de smaak van de beste proteïne shakes steeds beter.

De smaak van je eiwitshake heeft uiteraard een grote invloed op hoe vaak jij een eiwitshake gaat nemen.

We zouden je altijd aanraden om te beginnen met verschillende smaken zodat je niet met een gigantische pot eiwitpoeder zit met een smaak die je niet lekker vindt.


Wat is een eiwitshake?

Een eiwitshake is - zoals de naam al doet vermoeden - een shake die je kunt drinken met een hoge dosis eiwitten. Gemiddeld bevat een eiwitshake tussen de 20 en 25 gram eiwitten. Een eiwitshake maak je door eiwitpoeder te mengen met water of melk.

Eiwitshakes worden over het algemeen gebruikt door mensen die vaak sporten. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen voor de spieren en zorgen ervoor dat je lichaam goed kan herstellen van de sportieve activiteiten.


Waarom een eiwitshake nemen?

Het nemen van een eiwitshake kent verschillende voordelen. Een eiwitshake bevat gemiddeld zo'n 20 tot 25 gram eiwit. Ideaal voor krachtsporters die hun spieren willen laten herstellen.

Maar waarom zou je nu eigenlijk een eiwitshake nemen? Om antwoord op deze vraag te geven vind je hieronder een ovezicht van enkele belangrijke voordelen van eiwitshakes.

Voordelen van eiwitshakes

 • Gemakkelijke manier om een flinke dosis eiwitten binnen te krijgen
 • Relatief goedkope vorm van eiwitten
 • Makkelijk voor onderweg
 • Tegenwoordig ontzettend veel verschillende smaken verkrijgbaar
 • Pure vorm van eiwitten (eiwitshakes bestaan voor grootste gedeelte uit eiwitten waardoor je bijna geen koolhydraten, kcal en vetten binnen krijgt)

Zijn eiwitshakes noodzakelijk?

Laten we voorop stellen dat er niks magisch is aan eiwitshakes. Zo moet je whey protein of whey concentraat gewoon zien als een vorm van eiwitten net als kip bijvoorbeeld.

Eiwitshakes zijn dan ook niet noodzakelijk. Ook zonder eiwitshakes kan jij prima resultaat boeken. Als beginnende sporter kan jij makkelijk voldoende eiwitten halen uit voeding.

In onze ogen is het allergrootste voordeel van een eiwitshake gemak. Zo kan je de whey protein makkelijk meenemen en heb je in principe alleen maar een beetje water of melk nodig. Als je dit vergelijkt met een portie kipfilet dan is het natuurlijk altijd een stuk makkelijk om een Whey Perfection of whey concentraat mee te nemen.

Bovendien is een eiwitshake relatief best goedkoop. Als je bijvoorbeeld kijkt naar portie kipfilet van zo’n 150 gram dan betaal je hier al gauw 2-3 euro voor. Bij een eiwitshake betaal je gemiddeld slechts 70 cent voor dezelfde hoeveelheid proteïne. Ideaal dus als jij niet te veel te besteden hebt.


Helpen eiwitshakes bij het afvallen?

Als jij wilt afvallen dan kan een eiwitshake hier zeker bij helpen. Een eiwitshake bestaat voor zo'n 90% uit eiwitten.

Eiwitten zijn voor het lichaam moeilijker te verteren dan bijvoorbeeld koolhydraten of vetten. Hierdoor zul je langer een 'verzadigd' gevoel over houden aan de eiwitten.

Bovendien is het zo dat eiwitten ervoor zorgen dat je spieren goed kunnen herstellen na bijvoorbeeld krachttraining of sport.

Helemaal als jij gewicht gaat verliezen dan is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, doe je dit namelijk niet dan is er een kans dat je je spiermassa kwijt raakt.

Als jij een eiwitshake zoekt die je helpt bij het afvallen dan zouden we je aanraden om te kiezen voor een eiwitshake met weinig calorieën.

Over het algemeen is een whey eiwit isolaat eiwitshake dan de beste keuze, deze bevatten namelijk vaak de minste hoeveelheid kcal.


Hoeveel eiwitshakes per dag drinken?

Inprincipe kun je zoveel eiwitshakes per dag drinken als je wilt. De aanbevolen hoeveelheid eiwitshakes is echter 1 tot 3 eiwitshakes per dag.

Hoeveel eiwitshakes je per dag kunt drinken is ook afhankelijk van je eigen lichaam. Krachtsporters hebben over het algemeen tussen de 1.8 en 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig.

We zouden je aanraden om op basis hiervan uit te rekenen hoeveel eiwitten je nodig hebt. Bekijk vervolgens hoeveel gram eiwit je uit voeding haalt en vul de rest uit met proteïne poeder.

Bijwerkingen van eiwitshakes

Helaas kunnen sommige personen ook bijwerkingen krijgen van eiwitshakes. Voorkomende bijwerkingen zijn:

 • winderigheid
 • een opgeblazen gevoel
 • buikkramp
 • vermoeidheid
 • hoofdpijn en prikkelbaarheid

Mocht je hier echter extreem veel last van hebben schakel dan altijd een dokter in. Misschien heb je een bepaalde allergie waardoor je lichaam eiwitshakes niet goed aan kan.


Wanneer kun je het beste een eiwitshakes drinken?

Wanneer kan je eigenlijk het beste je eiwitshake nemen? Voor het sporten of na het sporten? Omtrent deze vraag zien we vaak veel onduidelijkheid. Zo zijn er veel sporters die claimen dat je het beste gelijk na je training een eiwitshake kan nemen.

Een term die van belang is als we het over het eiwit inname na een training hebben is de zogeheten ‘anabolic window.’ De anabolic window is de periode na je training, in deze periode zou je lichaam voedingsstoffen – vooral eiwitten en koolhydraten- extra goed opnemen, hierdoor herstelt je lichaam sneller en beter van de training.

Deze claim wordt echter niet helemaal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Zo zegt een onderzoek uit 2013 het volgende over dit onderwerp:

Ingesting protein immediately post-workout doesn’t seem to be very important if you’ve already had a pre-workout meal with sufficient protein.

Daarnaast tonen verschillende andere onderzoeken aan dat er alleen sprake is van deze zogenaamde ‘anabolic window’ als jij op nuchtere maag hebt gesport. Het is dus absoluut niet noodzakelijk om direct na je training een eiwitshake te nemen als je gewoon hebt gegeten voor een training.

Daarentegen is het zelfs zo dat wanneer jij geen eiwitten hebt gegeten voor je training je er beter voor kan kiezen om voor je training een shake te nemen in plaats van na je training.

In dit onderzoek bijvoorbeeld ontdekte de onderzoekers dat wanneer proefpersonen in een nuchtere toestand vóór hun training eiwitten innamen, zij een significant hogere spiereiwit-synthese hadden in vergelijking met proefpersonen die hun proteïne direct na hun training innamen!

Hieronder even een kleine opsomming van de verschillende mogelijkheden:

 • Je hebt eiwitten binnengekregen voor je training
  In dit geval is het niet noodzakelijk om direct na je training een whey shake te nemen. Je kan zelf kiezen wanneer je de shake wil nemen. De eiwitshake kan je inzetten om je algehele eiwitinname te verhogen.
 • Je hebt geen eiwitten binnengekregen voor je training
  In dit geval is het beter om een eiwitshake voor je training te nemen. Onderzoek toont aan dat dit kan leiden tot verhoogde spiereiwitsynthese.
 • Je gaat trainen op nuchtere maag (vasten)
  In dit geval kan je het beste zo snel mogelijk na je training een eiwitshake namen.

Eiwitshake mengen met water of melk?

Om antwoord te geven op deze vraag verwijzen we graag naar verschillende onderzoeken:

Although co-ingesting protein powder with additional carbs and/or fat does slow down digestion, it does not increase nor decrease muscle protein synthesis rates.

Kort gezegd komt het er op neer dat het niet zoveel uitmaakt met wat je de eiwitshake drinkt. Melk, water of iets anders lijkt geen toegevoegde waarde te hebben.

Wel zouden we je aan willen raden om je doelstelling in je achterhoofd te houden. Ben je bijvoorbeeld aan het afvallen? Dan is het wellicht slimmer om de shake met water te nemen aangezien melk je extra calorieën oplevert.


Welke eiwitshake is het beste?

Wat de beste eiwitshake is, verschilt per persoon. Ieder persoon is anders en heeft weer andere doelen. Om die reden is er niet zo iets als de beste eiwitshake. Benieuwd welke eiwitshake het beste past bij jouw situatie? Lees dan gauw het artikel!


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste whey eiwit shake van dit moment is hebben we meer dan 20 verschillende proteïne shakes vergeleken op meerdere criteria. In onze eiwitshake test hebben we meer dan 20 verschillende eiwitshakes vergeleken op prijs kwaliteit, smaak, voedingswaarden en ervaringen van andere consumenten. Welke eiwitshake het beste is ontdek je in onze top 5.


Wat is beter whey of isolaat?

Een isolaat eiwitshake bevat over het algemeen iets minder kcal en is beter geschikt voor mensen die last hebben een lactose intolerantie. Ook is een whey isolaat eiwitshake iets beter voor mensen die willen afvallen. Een pure whey eiwitshake is vaak iets goedkoper en bevat iets meer kcal. Pure whey verschilt maar weinig met whey isolaat dus de verschillen zijn minimaal.


Wat is de beste shake voor spiergroep?

Als spiermassa opbouwen jouw doelstelling is dan wil je het liefst een whey concentraat shake hebben met veel kcal. Om spiermassa op te bouwen heb je namelijk meer kcal nodig dan je verbrandt. Kies daarom het liefst voor een shake met veel eiwitten en veel kcal.


Kan je een proteïne shake nemen zonder te sporten?

Het nemen van een proteïne shake zonder dat je sport kan prima. Hierdoor krijg je extra eiwitten binnen waardoor je spiermassa minder snel zal verdwijnen, ook als je niet sport. Zeker als je normaal wel sport is het aan te raden om voldoende eiwitten binnen te krijgen, zelfs als je niet sport. Deze essentiële aminozuren zorgen er namelijk voor dat je spiermassa niet voor de zon zal verdwijnen.


Is elke dag een eiwitshake gezond?

Het nemen van een eiwitshake elke dag is in principe geen probleem. Zolang je het supplement als aanvulling ziet op je voedingspatroon is het prima. Je wilt voorkomen dat je op een geven moment alleen maar eiwitshakes gaat drinken in plaats van normale voeding.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

 • Hi Lieke,

  Bedankt voor je reactie! Uiteraard zal het uiteindelijk altijd uitkomen op persoonlijke voorkeuren. Gelukkig zijn de verschillen minimaal en zijn er tegenwoordig niet echt “slechte eiwitshakes”.

 • Hi Luuk! Thanks voor je reactie! We hebben hierbij vooral gekeken naar caseïne eiwitshakes, hiervan hebben we er natuurlijk meerdere geprobeerd en zelf zijn eigenlijk altijd het meest gecharmeerd geweest van die van Optimum. Welk alternatief zou jij liever zien?

 • Myprotein whey altijd goed, wel soms duur maar ja die korting is altijd ziek.

 • Mooi artikel, alleen de nummer 5 begrijp ik nog niet helemaal. Ik neem aan dat andere bekende merken wel een betere whey hebben als die van optimus.

 • Vind de Myprotein whey zelf wel beter, en die van ESN ook. Komt misschien, omdat ik die van XXL nog nooit heb geprobeerd.

 • Hi Michael,

  Thanks voor je reactie! Zelf zijn we idd ook fan van beide whey eiwitpoeders. Vaak is het zeker de moeite waard om een aanbieding af te wachten, veel supplementen bedrijven leveren namelijk flinke kortingen.

  Groet,

  Sam

 • Myprotein whey en XXL whey geprobeert en over beide tevreden. Als mijn whey op is kijk ik welke op dat moment het goedkoopst is en dan koop ik die. Scheelt soms wat geld en vind beide goed. Myprotein is vaak wel goedkoper maar beide het proberen waard.

 • Naar aanleiding van het lezen van dit artikel heb ik de MyProtein Whey besteld. Ik ben zeer tevreden over het product en de prijs, kwaliteit verhouding. (Tip: Let op wanneer er korting is) Myprotein heeft namelijk elke week meerdere kortingen.

 • Sinds kort de Whey van body en fit gekocht wegens dit artikel. Ik ben zeer tevreden en raad het zeker aan. Thanks voor het artikel.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >