Afvallen en toch naar een all you can eat? Het kan!

Bij veel mensen staat een bezoekje aan een all you can eat restaurant gelijk aan jezelf helemaal vol stoppen tot je geen pap meer kan zeggen. Dit om vervolgens een schuldgevoel te hebben en te balen van je eigen gedrag. Maar dat is toch niet meer hoe het tegenwoordig hoeft. Veel all you can eat restaurants hebben hun concept tegenwoordig daarom omgetoverd tot een all you may eat of all you want to eat. Dit klinkt natuurlijk al veel gezonder. Maar nog is de verleiding misschien groot om te veel te eten. Hoe je een bezoekje aan een all you can eat concept combineert met je dieet? Lees snel verder.

Kies het concept

Het ene all you can eat concept is natuurlijk het andere niet. Er zit niet alleen verschil in kwaliteit, maar óók in concept. Zo zijn er all you can eat concepten die niet één keuken maar een wereldkeuken concept hanteren. Dit resulteert in een aanbod van pizza’s tot hamburgers, en van sushi tot heel veel toetjes. Door deze ruime combinatie van smaken is de verleiding dan groot om veel te eten omdat je alles wil proeven. 

Kies dan ook liever voor één keuken, vaak zijn deze restaurants ook van hogere kwaliteit. Daarnaast heb je het verschil tussen de buffetrestaurants en de restaurants met bediening. Deze laatste is qua afvallen en de kans op overeten veel beter. Vaak is er een maximum wat je mag bestellen per ronde en ook een maximale tijd. Hierdoor zit er een natuurlijke pauze tussen de gangen en schep je je bord niet in één keer te vol. Voor bijvoorbeeld sushi in Eindhoven zijn daar hele goede concepten op de markt. 

Drink lekker door

Om het gezond te houden is het aan te raden om ook veel te drinken, hier bedoelen we dan geen alcohol mee maar water. Water vult namelijk de maag en zorgt er ook voor dat het eten goed verteerd wordt. Wanneer je lekker gaat eten en de alcohol skipt, zul je zien dat je al heel veel calorieën skipt. 

De laatste ronde

Het venijn zit hem bij all you can eat vaak in de staart. Want al zit je nog zo vol, ruimte voor een toetje is er eigenlijk altijd wél. Hier wordt dan ook handig op ingespeeld met een ruime keuze aan taart, ijs en slagroom. Probeer deze valkuil te omzeilen en kies voor een alternatieve zoete finale. Denk aan vers fruit of sorbetijs. Een heerlijk zoete traktatie maar wel de gezonde variant!

Kortom, all you can eat kan zeker gecombineerd worden met een gezonde levensstijl. Er komt wellicht een beetje discipline bij kijken, maar het zit ‘m vooral in slimme keuzes aan de voorkant maken. Wanneer je dit doet zul je zien dat je volop kunt genieten zonder met een té vol gevoel naar huis te gaan. 

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>