Team Fitcode

Iemand mee laten luisteren via een ander paar AirPods? Vanaf iOS 13/iPadOS 13 behoort dat tot de mogelijkheden! Super leuk als je bijvoorbeeld samen dezelfde muziek wilt luisteren, film wilt kijken of samen gaat sporten en ook dan graag naar dezelfde playlist luistert. Geen moeilijk gedoe meer met splitters, maar gewoon de audio niet met één maar twee paar AirPods delen. Je leest er meer over in dit artikel!

Hoe deel je de audio over de AirPods?

Niet iedereen kan zomaar haar of zijn audio verdelen over twee paar AirPods. Om dat te kunnen doen, zijn er een paar dingen vereist. Zo moet je beschikken over een iPhone met minimaal iOS 13 of een iPad met minimaal iPadOS 13. Hogere versies werken dus uiteraard ook, lagere versies alleen niet. Verder heb je behalve de juiste software op het betreffende device natuurlijk ook twee paar AirPods nodig. Beschik je over zowel de juiste gear als de juiste software? Dan kun je het volgende stappenplan volgen. We hebben namelijk een simpel stappenplan samengesteld die je kan volgen om het geluid te verspreiden over twee setjes AirPods.

Stappenplan:

  1. Verbindt één van de setjes AirPods met jouw iPhone of iPad.
  2. Klik op het AirPlay-symbool in het bedieningspaneel.
  3. Navigeer naar een streaming-applicatie waar je mee wilt luisteren of kijken.
  4. Klik vervolgens op “Deel audio…” om de audio te delen.
  5. Nu kan je het doosje van het tweede paar AirPods in de buurt van je toestel openen of je kan een toestel waar het tweede setje AirPods mee gekoppeld is in de buurt houden van het eerste toestel.

Verbinding gemaakt en luisteren maar! Vergeet echter als het zover is niet beide AirPods te beschermen tegen schade. Het zou immers zonde zijn als ze kapot gaan. Zeker wanneer je ze gebruikt tijdens het sporten, liggen ongelukjes op de loer. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om gebruik te maken van een AirPods hoesje of een AirPods Pro case

Hoe pas je het volume aan?

Nadat de twee setjes AirPods gekoppeld zijn aan een iPhone of iPad kun je in het bedieningspaneel eenvoudig het volume regelen. Je kunt hier het volume per setje AirPods regelen maar ook het volume in- en uitschakelen. Door middel van de onderste schuifknop kun je het geluid van beide AirPods ook tegelijkertijd aanpassen. De persoon die met het tweede setje AirPods luistert, kan zelf ook het volume aanpassen, echter zal dit alleen van werking zijn op het setje AirPods waar het volume wordt bijgesteld.

Stoppen met het delen van audio

Na het beluisteren van de muziek, film of wat dan ook kun je ook weer eenvoudig stoppen met het delen van de audio. Om dat te doen, klik je weer op het AirPlay-symbool in het bedieningspaneel. Vervolgens kun je op het vinkje klikken achter de koptelefoon waar je mee luistert om te stoppen met het delen van de audio. Als je jouw setje AirPods ontkoppelt verbreek je ook meteen de verbinding met het tweede setje AirPods.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>