Beste Trilplaat [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Best Geteste Trilplaat

Rockerz Fitness® - Trilplaat

Rockerz Fitness® - Trilplaat

De Rockerz Fitness® - Trilplaat is van een hoogwaardige kwaliteit dankzij de duurzame en stevige materialen. Met deze trilplaat verbeter je je balans, kracht en coördinatie. Ook werkt hij effectief bij het verstevigen en versoepelen van je spieren. De Rockerz Fitness® Trilplaat beschikt over vijf verschillende trainingsprogramma's, ingebouwde bluetooth speakers en kan bediend worden met de meegeleverde afstandsbediening.

Wat is de beste trilplaat? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen. Niet zo gek overigens, trilplaten worden namelijk steeds populairder. En dat is niet geheel zonder reden! Een trilplaat kan je namelijk helpen om snel in vorm te raken en om een fitter lichaam te krijgen.

We gaan je in dit artikel van alles vertellen over trilplaten en waar je op moet letten bij het kopen van dit handige apparaat. Ook geven we je een top 5 met de best geteste trilplaten van dit moment. Hierdoor hoef jij zelf niet meer het internet langs te struinen om alles te vergelijken! Lees gauw verder!

Top 5 Beste Trilplaten

Rockerz Fitness® - Trilplaat

Beste koop trilplaat
1. Rockerz Fitness® - Trilplaat

Rock N Fit - Trilplaat

Beste trilplaat om af te vallen

2. Rock N Fit - Trilplaat

BX Fitness® - Trilplaat

Beste goedkope trilplaat

3. BX Fitness® - Trilplaat

Vibro Shaper - fitness trilplaat

Beste trilplaat voor ouderen

4. Vibro Shaper - fitness trilplaat

VibroFit Fitness Trilplaat

Beste trilplaat voor thuis

5. VibroFit Fitness Trilplaat

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke trilplaat het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

15+ Producten vergeleken

30+  Ervaringen gecheckt

10+ uur onderzoek


Wat is de beste trilplaat van 2023?

Doordat trilplaten voor fitness steeds populairder worden, zijn er ook steeds meer aanbieders van dit product. Momenteel zijn er ontzettend veel verschillende soorten trilplaten te koop.

Dit zorgt ervoor dat het voor consumenten die overwegen een trilplaat te kopen lastig is om onderscheid te maken in het verschil tussen een goede trilplaat of een slechte trilplaat.

Om die reden ontdek je hieronder onze top vijf beste trilplaten van dit moment. Na tientallen trilplaten met elkaar vergeleken te hebben, weten we namelijk precies wat de beste trilplaten van dit moment zijn. Ontdek hieronder wat de beste trilplaten van dit moment zijn en welke trilplaat het beste bij jou past!

1. Rockerz Fitness® - Trilplaat

Rockerz Fitness® - Trilplaat
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Als jij op zoek bent naar de beste trilplaat van dit moment, dan is de Rockerz Fitness® - Trilplaat de beste optie voor jou! Deze trilplaat heeft op dit moment de beste prijs / kwaliteitsverhouding.

De Rockerz Fitness® - Trilplaat is ideaal als je fitter en gezonder wilt worden. De vibratietraining kan zowel helpen bij het verliezen van gewicht als het opbouwen van spiermassa dankzij de effectieve werking en meegeleverde weerstandsbanden.

Het voordeel van dit apparaat is dat hij geschikt is voor iedereen. Zo is het een geweldig apparaat voor atleten, maar kunnen ook beginners prima met het apparaat overweg. Ook is de Rockerz Fitness® - Trilplaat geschikt voor zowel jongere als oudere mensen.

De Rockerz Fitness® - Trilplaat beschikt over maar liefst 99 verschillende snelheden en 5 ingebouwde programma's. Een ander tof voordeel van dit apparaat is dat hij beschikt over ingebouwde bluetooth speakers. Hierdoor luister je dus altijd je favoriete muziek.

Als kers op de taart beschikt deze trilplaat ook over een handig display en wordt er bij levering een afstandsbediening meegeleverd.

Voordelen Rockerz Fitness® - Trilplaat

 • Beschikt over 99 verstelbare snelheid niveaus
 • Bij deze trilplaat worden verschillende accessoires meegeleverd zoals een afstandsbediening, weerstandsbanden en handleiding
 • De prijs-/kwaliteitsverhouding van deze trilplaat is enorm goed

Nadelen Rockerz Fitness® - Trilplaat

 • De handleiding is niet in het Nederlands

2. Rock N Fit - Trilplaat

Rock N Fit - Trilplaat
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

De tweede plaats is ingenomen door de Rock N Fit Trilplaat van het merk Wonder Core. Dit is momenteel de best geteste trilplaat voor thuis.

Het fitnessapparaat is voorzien van de bewezen wetenschappelijke vibratietechnologie. Rock N Fit genereert meer effectieve beweging dan iedere andere fitness trilplaat, met meer dan 500 aanspanningen per minuut.

De trillingen in combinatie met het onvrijwillig aanspannen van de spieren zorgen voor een optimaal trainingsresultaat, vetverbranding en verbetering van de bloedcirculatie.

Het mooie van dit apparaat is dat je het hele lichaam kunt trainen. Denk aan buikspieroefeningen, quats, planken, shouder- en armoefeningen.

Een ander groot voordel van dit apparaat is dat het voorzien is van elastische weerstandsbanden. Buiten alle bovenstaande voordelen om is het product ook makkelijk op te bergen en neemt het niet heel veel ruimte in beslag.

Voordelen Rock N Fit - Trilplaat

 • Beschikt over 5 trainingsprogramma's en 20 trainingsniveaus
 • Wordt geleverd inclusief trainingsstoel en weerstandsbanden
 • Meer dan 500 aanspanningen per minuut

Nadelen Rock N Fit - Trilplaat

 • Prijs is erg hoog

3. BX Fitness® - Trilplaat Fitness

BX Fitness® - Trilplaat
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Heb jij niet heel veel ruimte thuis, maar wil je toch graag gaan trainen met een trilplaat? Dan is de BX Fitness® - Trilplaat Fitness ideaal voor jou! 

Deze kleine, maar krachtige trilplaat is namelijk perfect geschikt voor kleine ruimtes. Je kunt dit apparaat ontzettend makkelijk opbergen zonder dat hij hierbij kracht en prestaties inlevert.

Met dit vibrerende platform kan je een intensieve cardio workout doen, vet verbranden, spieren trainen en ontspannen, step oefeningen en twisten!

Ook hebben we de BX Fitness® - Trilplaat Fitness verkozen tot beste goedkope trilplaat van dit moment dankzij de ontzettend lage prijs van dit model.

Voordelen BX Fitness® - Trilplaat Fitness

 • Wordt geleverd inclusief handige weerstandsbanden
 • Beschikt over 90 verschillende vibratie levels
 • Stavlak is voorzien van anti-slip zodat hij goed op zijn plek blijft staan

Nadelen BX Fitness® - Trilplaat Fitness

 • De gebruiksaanwijzing van de trilplaat is zeer beperkt

4. Vibro Shaper - fitness trilplaat

Vibro Shaper - fitness trilplaat
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Als vierde optie van deze lijst vind je beste trilplaat volgens de consumentenbond. Ook is dit gelijk de beste trilplaat voor ouderen dankzij de handige handvaten op het apparaat.

De VibroShaper is het ideale fitness apparaat, perfect om het hele lichaam mee te trainen, omdat het elke spiergroep in elke positie traint. Het is mogelijk om staand, zittend of liggend te trainen. 

De oscillatietechnologie dringt met multidimensionale trillingen tot diep in de spieren door en maakt maximaal 50 spiersamentrekkingen per seconde mogelijk. Dit versterkt de spieren, gaat vetafzettingen tegen en verstrakt de huid, terwijl de gewrichten, gewrichtsbanden en botten minimaal belast worden.

De trilplaat is geschikt voor jong en oud en biedt passende trainingsmogelijkheden voor elk fitnessniveau. Drie perfect op elkaar afgestemde, volledig automatische trainingsprogramma's, 99 snelheidsniveaus en een timer maken individuele afstemming mogelijk.

Voordelen Vibro Shaper - fitness trilplaat

 • Geschikt voor jong en oud
 • Je kunt elke spiergroep in verschillende posities trainen
 • De kwaliteit van deze trilplaat is uitstekend

Nadelen Vibro Shaper - fitness trilplaat

 • De prijs van dit gewichtsvest is erg hoog

5. VibroFit Fitness Trilplaat

VibroFit Fitness Trilplaat
Onze Score
9.0

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

De laatste plaats van onze top vijf is ingenomen door de VibroFit Fitness Trilplaat. Deze trilplaat is ideaal voor iedereen die wat meer te besteden heeft en de beste kwaliteit in huis wilt halen.

De VibroFit Fitness Trilplaat is namelijk zeer krachtig. Zo stuurt hij gemiddeld 3600 keer per minuut vibraties via je voetzolen naar de rest van je lichaam. Verder beschikt deze trilplaat uit 99 intensiteitsniveaus en ontvang je bij je bestelling een set elastische banden waarmee je je bovenlichaam kunt trainen.

De prijs van de VibroFit Fitness Trilplaat is dus wel wat hoger dan veel andere trilplaten. Hij beschikt daarom niet over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding van dit moment, maar is zeker een hele goede optie dankzij de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

Voordelen VibroFit Fitness Trilplaat

 • Beschikt over een zeer goede kwaliteit en gaat enorm lang mee
 • Één van de populairste trilplaten van dit moment
 • Deze trilplaat is ook erg geschikt voor ouderen

Nadelen VibroFit Fitness Trilplaat

 • Dankzij de hoge prijs is hij niet voor iedereen weggelegd

Waar moet je op letten bij het kopen van een trilplaat?

Hoe ontdek je wat de beste trilplaat voor jou is? Wij helpen je er graag bij. Hieronder hebben we namelijk de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een goede trilplaat voor je op een rijtje gezet.

Ben je dus benieuwd welke trilplaat het beste bij jou past? Dan kan het zeker helpen om onderstaande criteria goed door te lezen. Door rekening te houden met deze criteria voorkom je ook gemakkelijk een miskoop.

Intensiteitsniveaus

Trilplaten beschikken over verschillende intensiteitsniveaus. Hoe meer mogelijkheden je hebt, hoe fijner je de trilplaten kunt afstemmen op je doelstelling. Kijk daarom altijd naar een trilplaat die beschikt over een breed scala aan intensiteitsniveaus.

Je ontdekt het aantal verschillende vibraties vrijwel altijd in de productomschrijving van een trilplaat. Neem dus zeker even de tijd om de productomschrijving van een trilplaat goed door te lezen.

Prijs/kwaliteit

Het is ook heel belangrijk om rekening te houden met de prijs/kwaliteit van een trilplaat. Trilplaten zijn er namelijk in allerlei prijsklassen. Hierbij geldt niet altijd dat goedkoop duurkoop is en ook lang niet alle dure trilplaten beschikken ook over een goede kwaliteit. 

Vergelijken is daarom erg belangrijk. In onze top vijf beste trilplaten ontdek je trilplaten uit verschillende prijsklassen die allemaal over een goede kwaliteit beschikken.

Meegeleverde accessoires

Naast de trilplaat krijg je in veel gevallen ook andere accessoires meegeleverd. Het kan altijd handig zijn om hier rekening mee te houden.

Wil je bijvoorbeeld weerstandsbanden gebruiken op een trilplaat, maar worden die niet meegeleverd? Dan zul je die los nog moeten aanschaffen waardoor je uiteindelijk misschien wel meer geld kwijt bent dan een andere trilplaat die met weerstandsbanden geleverd wordt.

Ook worden sommige trilplaten geleverd met een afstandsbediening. Dit is ontzettend handig voor mensen die niet goed kunnen bukken en het apparaat vanaf een afstandje willen kunnen bedienen.


Veelgestelde vragen

Welke trilplaat is het beste?

Na het vergelijken van tientallen trilplaten, kunnen we concluderen dat de Rockerz Fitness® - Trilplaat de beste optie van dit moment is. Deze trilplaat beschikt namelijk over een zeer goede kwaliteit, meerdere programma's en vibraties en dat voor een scherpe prijs.


Hoe kies ik een goede trilplaat?

Wanneer je een goede trilplaat wilt aanschaffen, zijn er een aantal criteria waar je rekening mee moet houden. Zo kun je letten op prijs/kwaliteit, intensiteitsniveaus en duurzaamheid van de trilplaat. Waar je precies allemaal op moet letten ontdek je in dit artikel!

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>