Beste Voetbal [Test 2023]

Laatste update: november 2023

Best Geteste Voetbal

Derbystar Eredivisie Classic Light Voetbal Maat 5 2023-2024 Wit Groen Blauw

Derbystar Classic TT Voetbal

Met de Derbystar Eredivisie Classic Light voetbal haal je de beste voetbal van 2023 in huis. Zo is deze voetbal geĆÆnspireerd op de wedstrijdbal waarmee Eredivisieclubs hun wedstrijden zullen afwerken in het seizoen 2023-2024. Deze voetbal is bovendien gemaakt van duurzaam materiaal waardoor hij langer mee gaat dan de meeste voetballen. Verder is de bal geschikt voor zowel echt gras als kunstgras. Kortom, een absolute aanrader!

Wat is nu eigenlijk de beste voetbal van 2023? Laten we eerlijk zijn: met welke voetbal je speelt, heeft gigantisch veel invloed op je spel. Met een slechte voetbal spelen is simpelweg verschrikkelijk.

Het kopen van een goede voetbal is echter moeilijker dan je zou denken. Zo is het aanbod tegenwoordig ontzettend groot, zijn er veel verschillende soorten voetballen en zijn er ontzettend veel webshops die de voetballen verkopen.

Om je op weg te helpen zijn wij op onderzoek gedaan. In een uitgebreid onderzoek hebben we alle populaire voetballen van dit moment op een rijtje gezet.

Vervolgens hebben we deze vergeleken op meerdere criteria. Denk hierbij aan de prijs / kwaliteit, het materiaal en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten.

De resultaten van dit onderzoek? Die zijn verrassend! De 5 voetballen die als beste uit de test zijn gekomen vind je hieronder.

Top 5 Beste Voetbal

Derbystar Eredivisie Classic Light Voetbal Maat 5 2023-2024 Wit Groen Blauw

Beste Koop Voetbal
1. Derbystar Eredivisie Classic Light

Derbystar Classic TT Voetbal Kunstgras

Beste Kunstgras Voetbal

2. Derbystar Classic TT Voetbal Kunstgras

Adidas UEFA Champions League Voetbal

Beste Replica Voetbal

3. Adidas UEFA Champions League Voetbal

Derbystar Futsal Basic Pro TT Zaalvoetbal

Beste Zaal Voetbal

4. Derbystar Futsal Basic Pro TT Zaalvoetbal

Derbystar Straatvoetbal

Beste Straat Voetbal

5. Derbystar Straatvoetbal

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke voetbal het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Voetbal?

Hoe kunnen wij de vraag "Wat is de beste voetbal?" beantwoorden? Dat hebben wij van Fitcode gedaan door te kijken naar een groot aanbod aan voetballen.

Vanuit hier hebben wij gekeken naar bepaalde eigenschappen en hoe goed de voetbal presteert op het veld. Om de beste voetbal te kiezen hebben wij gekeken naar verschillende kenmerken:

 • Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?
 • Van welk materiaal is de bal gemaakt?
 • Voor welk type ondergrond is de bal geschikt?
 • Is het een wedstrijd of trainingsbal?

Vanuit deze punten hebben wij de beste voetbal kunnen selecteren. Benieuwd welke bal het beste is voor jou of voor je team? Lees dan snel wat de beste voetbal is!

1. Derbystar Eredivisie Classic Light Voetbal 2023-2024 

Derbystar Eredivisie Classic Light Voetbal Maat 5 2023-2024 Wit Groen Blauw
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

Duurzaamheid

We trappen deze lijst af met de Derbystar Eredivisie Classic Light Voetbal: dit is voor de meeste voetballers en sporters de beste koop van dit moment. 

Deze Derbystar Eredivisie Classic Light voetbal is geĆÆnspireerd op de wedstrijdbal waarmee Eredivisieclubs hun wedstrijden zullen afwerken in het seizoen 2023-2024

Daarnaast is Derbystar natuurlijk al jarenlang een van de grootste en bekendste merken in Nederland op het gebied van voetballen. Ook met deze klassieke Derbystar weet je dat je kwaliteit in huis haalt.

Zo is dit een wedstrijdbal die geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen, is de bal in verschillende kleuren te krijgen en kun je hem zowel op natuurgras als kunstgras gebruiken.

Verder is deze voetbal gemaakt van duurzame PU-materialen, deze zorgen ervoor dat de bal langer mee gaat dan de meeste voetballen en dat hij ook nog eens goed is voor het milieu. 

Kortom, wat ons betreft veruit de beste koop op het gebied van voetballen. Wat is de beste voetbal? Wat ons betreft deze Derbystar Eredivisie Classic Light. 

Voordelen Derbystar Eredivisie Classic Light

 • OfficiĆ«le bal voor de Eredivisie in het seizoen 2023-2024
 • Duurzame PU-materialen waardoor hij langer mee gaat
 • Geschikt voor zowel natuurgras al kunstgras
 • Kan als training en wedstrijdbal gebruikt worden

Nadelen Derbystar Eredivisie Classic Light

 • Geen

2. Derbystar Classic TT Voetbal Kunstgras

Derbystar Classic TT Voetbal Kunstgras
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

De stijlvolle Derbystar Classic TT Voetbal Kunstgras is perfect voor een kunstgras veld. Iedere voetballer weet dat kunstgras en normaal gras enorm verschillen van elkaar. Het loopt en speelt heel anders. Daarom is er ook een andere bal nodig voor beide soorten velden. 

Een van de kenmerken van kunstgras is dat het spullen sneller laat slijten. Daarom moet een kunstgras voetbal van een andere kwaliteit zijn dan een gras voetbal. De Derbystar Classic TT Voetbal Kunstgras is gemaakt van een slijtvast en duurzaam materiaal. De bal gaat hierdoor langere mee en kan jij langer genieten van een potje voetbal.

De voetbal is handgeschikt wat noodzakelijk is voor de keeper. Hij kan de bal vast houden en weg gooien naar zijn medespeler. Met een gewicht van 435 is dat makkelijk te doen. 

Doordat de voetbal gemaakt is voor kunstgras is hij niet echt geschikt voor een ander soort veld. Dit beperkt het aantal speelvelden. Alleen heeft tegenwoordig bijna elke voetbalclub een kunstgras veld.

Voordelen Derbystar Classic TT Voetbal Kunstgras

 • Geschikt voor kunstgras
 • Gemaakt van slijtvast en duurzaam materiaal
 • De bal is handgeschikt
 • Gewicht van 435 gram

Nadelen Derbystar Classic TT Voetbal Kunstgras

 • Alleen voor kunstgras

3. Adidas UEFA Champions League Voetbal

Adidas UEFA Champions League Voetbal
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Wil je net als een profvoetballer voelen? Met de Adidas UEFA Champions League Voetbal haal jij een voetbal is huis met het Champions league design van het jaar 2022/2023. Deze bal wordt gebruikt door super sterren zoals Messi, Benzema, Haaland en nog veel meer voetballers. Jij kan daar ook een van zijn!

De voetbal is ontworpen door Adidas. Zei zorgen voor alle ballen tijdens alle belangrijke voetbal evenementen zoals het WK voetbal. De ballen moet daarom van een goede kwaliteit zijn. Ze worden gekeurd door de FIFA en als ze voldoen krijgen ze de FIFA quality label.

Een voetbal bestaat een binnenbal en de buitenkant. De binnenbal zorgt ervoor dat de luchtdruk en de vorm goed blijft. Butyl is daar een uitstekend materiaal voor. De buitenkant wordt vastgemaakt door losse stukjes TPU. Dit moet aan elkaar vastgemaakt. Bij de Adidas UEFA Champions League Voetbal is er gebruikt gemaakt van een naadloze TSBE-constructie. Hierdoor gaat de bal minder snel kapot.

De Champions league is elke jaar. Voor elk nieuw seizoen wordt een nieuwe bal met een nieuw design gemaakt. Hierdoor heb je na 1 jaar niet de nieuwste bal meer. 

Voordelen Adidas UEFA Champions League Voetbal

 • De bal heeft een naadloze TSBE-constructie
 • Binnenbal gemaakt van butyl
 • Beschikt over het FIFA Quality label
 • Het materiaal is 100% TPU

Nadelen Adidas UEFA Champions League Voetbal

 • Elk jaar een ander design

4. Derbystar Futsal Basic Pro TT Zaalvoetbal

Derbystar Futsal Basic Pro TT Zaalvoetbal
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Zaalvoetbal is een compleet andere sport dan veldvoetbal. De bal is daarom ook compleet anders dan een normale voetbal. Met de Derbystar Futsal Basic Pro TT Zaalvoetbal haal je de beste zaalvoetbal in huis. 

Het spelletje voetbal gaat compleet anders in de zaal. Alles is heel technisch en je hebt veel de bal aan de voet. Hierdoor moet de bal goed aan je voetballen blijven zitten. Dit gebeurt door het materiaal PU. PU-materiaal zorgt ervoor dat de bal waterafstotend is en er geen vuil binnenkomt. Door de gladde laag krijg je ook extra grip. Dat is ideaal voor in de zaal!

Het veld van een zaal is veel kleiner en er zit een dak boven je hoofd. Bij een normale voetbal stuiter de bal enorm. Dit kan echter niet in de zaal vanwege het dak. Hierdoor beschikt de zaalvoetbal over een latex blaas waardoor hij minder goed stuitert en het dak niet raakt.

Voordelen Derbystar Futsal Basic Pro TT Zaalvoetbal

 • Gemaakt van een glanzend PU materiaal
 • Gemaakt voor de zaal
 • Stuitert minder goed
 • Beschikt over een latex blaas

Nadelen Derbystar Futsal Basic Pro TT Zaalvoetbal

 • Alleen voor de zaal geschikt

5. Derbystar Straatvoetbal

Derbystar Straatvoetbal
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Ben jij elke dag op straat te vinden met een bal aan je voeten? Dan is de Derbystar Straatvoetbal perfect voor jou. Deze bal is gemaakt voor de harde ondergronden. Je kunt hierdoor lang genieten van je bal en iedereen panna's blijven geven met je skills.

Met straatvoetbal gaat het vooral om de techniek en skills. Je wilt opvallen van de andere jongens of meiden. Met deze Derbystrar val jij niet alleen op maar ook de bal. Het design is lekker fel zodat je de bal nooit uit het oog verliest. Want je wilt tenslotte geen panna krijgen. 

De voetbal is beschikbaar in een maat 5. Dat is de grootte van een normale voetbal die je gebruikt op veldvoetbal. Bij straatvoetbal kun je ook kleinere formaten ballen gebruiken, maar maat 5 wordt het meeste gebruikt. Je kunt hierdoor alle skills die je op straat leert meenemen naar het voetbalveld. 

Omdat op straat veel troep ligt en ruwer materiaal is moet de bal lekker stevig zijn. De Derbystar Straatvoetbal is gemaakt van PVC-materiaal dit zorgt ervoor dat het goed beschermd is en minder snel slijt. Je kunt lekker lang genieten van je voetbal zonder zorgen te maken dat hij lek gaat.

De bal kan niet gebruikt worden tijdens officiƫle wedstrijden zoals veld en zaalvoetbal. De bal is meer voor thuisgebruik.

Voordelen Derbystar Straatvoetbal

 • Design wat opvalt
 • Ideaal voor de straat
 • Is een maat 5 bal
 • Gemaakt van PVC-materiaal

Nadelen Derbystar Straatvoetbal

 • Niet voor officiĆ«le wedstrijden

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetbal?

Omdat er zo'n groot aanbod aan verschillende voetballen zijn is het lastig om te weten wat de beste is. Om de beste voetbal te kiezen moet je natuurlijk naar verschillende dingen kijken. Maar waar moet je nu opletten bij een voetbal. De enige functie van een bal is toch dat hij rolt? Dat is niet helemaal het geval.

Wij van Fitcode willen jou als lezer helpen om de beste voetbal te vinden voor jouw situatie. We hebben daarom een lijstje met criteria opgesteld waar je op moet letten bij het kopen van een voetbal. 

Neem de onderstaande punten goed door om niet de bal mis te schieten!

Materiaal

Bij het aanschaffen van een voetbal moet er zeker gekeken worden naar het materiaal. Dit komt omdat materiaal de bal helemaal kan veranderen. Als de buitenkant van een ander materiaal is dan je gewend bent lijkt het net of je voor het eerst voetbalt. De buitenkant is een belangrijke factor hoe de bal aanvoelt.

De binnenkant van de bal zorgt ervoor hoe de luchtdruk is en hoe de bal door de lucht beweegt. Je wilt als keeper een bal die niet zwabbert zodat je precies weet waar hij gaat komen. Maar de binnenkant zorgt er ook voor hoe erg de bal stuitert.

Prijs

Dit is natuurlijk een belangrijk punt voor ons Nederlanders. Wij willen de beste bal voor de laagste prijs. Met een voetbal is dit nog meer het geval.

Dit komt bij een voetbalteam heb je meer dan 1 bal nodig. Het is ook niet heel vreemd als er na de voetbaltraining opeens een bal magisch verdwenen is. Deze moet dan weer vervangen worden en dat kost een hoop geld als het dure ballen zijn. 

Kijk daarom goed naar de prijs als je veel ballen nodig hebt en je verwacht dat je ze af en toe kwijt raakt of kapot raken. 

Type 

Over het algemeen zijn er 4 soorten voetbal dat gespeeld wordt met een voetbal. Je hebt veldvoetbal, zaalvoetbal, straatvoetbal en zandvoetbal. Dit is allemaal voetbal maar toch compleet anders.

Je hebt voor elk soort voetbal een ander soort bal nodig. Want in de zaal mag de bal niet te hoog want er is een dak. Daarom stuiter de bal daar minder terwijl bij veldvoetbal de bal niet te veel moet zwabberen.

Er zijn daarnaast ook nog wedstrijdballen en trainingsballen. Dit maakt het extra belangrijk om te kijken wat voor type bal je nodig hebt. Het kan een groot verschil maken. 


Hoeveel kost een goede voetbal?

Voetballen kunnen heel duur zijn, maar dat hoeft helemaal niet. De duurste voetballen worden gebruikt in het professionele voetbal. Dit zijn natuurlijk top kwaliteit ballen, maar je hebt ook goedkopere voetballen die bijna even goed zijn


Wat is het beste materiaal voor een voetbal?

Er is niet een materiaal wat nu echt het beste is. Een bal moet wat zwaarder des te ouder je wordt omdat je er dan meer kracht achter kan zetten. Het materiaal verschilt ook per type bal. Een zaalvoetbal heeft natuurlijk een ander materiaal dan een veldvoetbal omdat ze iets anders moeten doen.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>