Best Geteste Weegschaal

Medisana BS444 Connect

Medisana BS444 Connect

Met de Medisana BS444 Connect haal je een absolute top weegschaal in huis. Zo is deze weegschaal ontzettend betrouwbaar en nauwkeurig, heeft hij een goede prijs / kwaliteit en werkt hij met een app waardoor je gemakkelijk en snel meetwaarden kunt inzien en onthouden. Deze weegschaal heeft ook een automatische herkenning tot 8 gebruikers en kan extra zaken zoals BMI, vocht & spier en vetpercentage meten.


Wat is de beste weegschaal? Waar moet je op letten bij het kopen van een weegschaal? Het zijn zomaar twee vragen die we vaak voorbij zien komen. Om die reden zijn we dit artikel gaan schrijven.

Een goede personenweegschaal is ontzettend handig voor je gezondheid. Zo kun je gemakkelijk je gewicht meten en eventuele veranderingen in je gewicht monitoren. Het kopen van een goede weegschaal is echter lastiger dan de meeste mensen denken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende weegschalen op de markt en elke weegschaal heeft weer andere voor- en nadelen.

In dit artikel leggen we je precies uit waar je op moet letten bij een goede weegschaal kopen. Ook laten we je de top 5 beste weegschalen van dit moment zien in een handige top 5.

Top 5 Beste Weegschalen

Medisana BS444 Connect

Beste Koop Weegschaal
1. Medisana BS444 Connect

O'dor® Bluetooth Personenweegschaal

Beste weegschaal met lichaamsanalyse

2. O'dor® Bluetooth Personenweegschaal

Beepower personenweegschaal

Beste weegschaal met vetpercentage

3. Beepower personenweegschaal

Medisana PSD - Analoge - Personenweegschaal

Beste personenweegschaal analoog

4. Medisana PSD - Analoge - Personenweegschaal

Silvergear® Bluetooth Personenweegschaal

Beste weegschaal met app

5. Silvergear® Bluetooth Personenweegschaal

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke weegschalen het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste weegschaal van 2023?

Wil je een weegschaal kopen, dan maken we het graag makkelijk voor je. Hieronder hebben we namelijk de vijf beste opties van dit moment voor je op een rijtje gezet. Bij het opstellen van deze top vijf hebben we ook rekening gehouden met verschillende soorten weegschalen.

Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een geschikte optie tussen. Of je nou op zoek bent naar de beste weegschaal met lichaamsanalyse of beste weegschaal met app. Voor iedere categorie vind je hieronder een winnaar!

Lees dus gauw verder en ontdek welke weegschaal het beste bij jou past!

1. Medisana BS444 Connect

Medisana BS444 Connect
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

De Medisana BS 444 Connect is een digitale personenweegschaal en in onze ogen momenteel de beste weegschaal die je kunt kopen. De weegschaal meet namelijk veel meer dan alleen je gewicht.

Zo kan deze weegschaal je vet- en vochtpercentage meten, je BMI en je spier- en botmassa. Het kan zelfs je ideale dagelijkse caloriebehoefte berekenen. Niet voor niets is deze weegschaal ook volgens de consumentenbond verkozen tot beste weegschaal van 2023.

De Medisana biedt enorm veel opties voor een zeer voordelige prijs. De Medisana connect begeleidt je naar een efficiënter gezondheidsplan. Een goede keus voor mensen die veel mogelijkheden willen hebben voor een betaalbaar bedrag.

Voordelen Medisana BS444 Connect

 • Een app zorgt voor het makkelijk inzien van meetwaarden.
 • Weegt tot 180 kg
 • De weegschaal heeft een geheugen voor 8 gebruikers
 • Meet lichaamsgewicht, vetpercentage, BMI, vochtgehalte & spier- en botmassa

Nadelen Medisana BS444 Connect

 • Het lukt niet altijd om met de app te synchroniseren

2. O'dor® Bluetooth Personenweegschaal

O'dor® Bluetooth Personenweegschaal
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Een digitale weegschaal die zeer nauwkeurig je gewicht en de samenstelling van je lichaam meet. Naast het lichaamsgewicht meet het je vetpercentage, je spiermassa, het vochtgehalte, de botmassa, de BMR en de BMI.

Via bluetooth kun je de weegschaal verbinden met je smartphone of tablet. De O’dor weegschaal is een zeer stijlvolle weegschaal die geschikt is voor meer dan 8 gebruikers. Daarom is deze weegschaal heel geschikt voor het hele gezin. 

Kortom, eengoede weegschaal die zeker thuis hoort in deze lijst. 

Voordelen O'dor® Bluetooth Personenweegschaal

 • Een van de betere digitale weegschalen Via bluetooth te koppelen aan een mobiele app
 • Onthoudt gegevens van meer dan 8 gebruikers

Nadelen O'dor® Bluetooth Personenweegschaal

 • Deze weegschaal is niet geschikt voor mensen met een medisch implantaat

3. Beepower personenweegschaal

Beepower personenweegschaal
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Voor de beste personenweegschaal van Beepower heb je geen batterijen nodig. De digitale weegschaal werkt namelijk op kinetische energie. Een druk met de voet op de knop zorgt ervoor dat de weegschaal voldoende energie heeft om te kunnen gebruiken.

Verder beschikt de weegschaal over alle lichaamsanalyse functies die andere merken ook bieden. Het meet natuurlijk niet alleen je gewicht, maar verder ook het BMI, de spiermassa, het vetpercentage en het vochtgehalte.

Het heeft een geheugenfunctie voor 4 personen. De bodem is voorzien van antslip. Bovendien is het kinetische systeem zeer milieubewust.

Voordelen Beepower personenweegschaal

 • Geen batterij nodig
 • Mooi design
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen Beepower personenweegschaal

 • De gegevens komen erg snel voorbij, een beetje te snel

4. Medisana PSD - Analoge - Personenweegschaal

Medisana PSD - Analoge - Personenweegschaal
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Heb je geen apps, opties, of digitaal gedoe nodig? Dan is de analoge personenweegschaal van Medisana de keus voor jou. Ouderwets gebruikersgemak in een retro maar modern jasje. Het gewicht meten doe je eenvoudig op het grote display.

Deze analoge weegschaal is geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met medische implantaten en mensen die houden van eenvoud.

Voordelen Medisana PSD - Analoge - Personenweegschaal

 • Het display is groot en goed leesbaar
 • De weegschaal is analoog, dus geen batterij nodig
 • Het is voorzien van een antisliplaag voor het veilig op- en afstappen
 • Het is geschikt voor mensen tot een gewicht meten van 150 kg (maximaal weegvermogen)

Nadelen Medisana PSD - Analoge - Personenweegschaal

 • Geen lichaamsanalyse voor vetpercentage, BMI (body mass index), spiermassa etc

5. Silvergear® Bluetooth Personenweegschaal

Silvergear® Bluetooth Personenweegschaal
Onze Score
9.0

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

De Silvergear personenweegschaal is een weegschaal die een volledige lichaamsanalyse biedt. Deze weegschaal is enorm uitgebreid. Het kan zelfs de lichaamsleeftijd aangeven. Verder meet het gewicht, het vetpercentage, de spiermassa, de botmassa, het BMI, het visceraal vet en het buikvet.

Voor sporters is het handig om te weten wat de caloriebehoeften in rust en actief zijn. Deze weegschaal geeft dat aan. Het heeft een geheugen voor 5 personen. De bodem is voorzien van antislip.

Via bluetooth legt de weegschaal contact met een app die compatable is met IOS en Android. Via twee sensoren onder je voeten wordt een lichaamsanalyse uitgevoerd. Een app slaat de gegevens op in een handig overzicht. 

Voordelen Silvergear® Bluetooth Personenweegschaal

 • Het voert een lichaamsanalyse uit via bluetooth en een app
 • De LCD-scherm heeft achtergrondverlichting
 • Hij is zeer nauwkeurig tot op de gram!

Nadelen Silvergear® Bluetooth Personenweegschaal

 • Niet geschikt voor zwangere vrouwen

Waar moet je op letten bij het kopen van een weegschaal?

Wat is een goede weegschaal? Het is een vraag die vaak voorbij zien komen. Als je bewust met je gezondheid wilt omgaan, dan is een personen weegschaal eigenlijk onmisbaar in je huishouden. Toch kan een weegschaal confronterend zijn als je te zwaar bent. Dan wil je de weegschaal het liefst verstoppen in de kast. Maar als je aan het afvallen bent dan is het dalende getal op een weegschaal weer een ware beloning.

Soort weegschaal

Als je een goede weegschaal wilt kopen, dan zijn er een hoop keuzes die je moet doen. Een weegschaal kan tegenwoordig namelijk veel meer dan alleen maar wegen.

Moderne weegschalen zijn globaal onder te verdelen in drie soorten. Als eerste zijn er de analoge weegschalen, het ouderwetse systeem die we allemaal kennen. Dan is er de moderne digitale weegschaal, en de sinds enige jaren bestaat er ook de smart weegschaal.

Deze analoge personenweegschalen zijn het oude mechanische systeem van vroeger. Het is een eenvoudig systeem die alleen het gewicht van een persoon meet. Deze weegschalen hebben een iets grotere afwijking dan de digitale versies. Vind je het niet nodig om je gewicht tot op de ons te weten? Of heb je geen behoefte aan nog meer informatie, zoals bijvoorbeeld je BMI? Dan zijn analoge personenweegschalen een juiste keus voor jou.

Via een LCD-display lees je veel informatie op een digitale weegschaal. Zo weet je zeer nauwkeurig je gewicht, maar ook je BMI, je spiermassa en vetpercentage. Digitale weegschalen zijn de meest gebruikte weegschalen op dit moment. Elk merk heeft zijn eigen functies, voordelen en nadelen. Een digitale weegschaal beschikt vaak over een geheugenfunctie, dit zorgt ervoor dat het informatie van meerdere personen kan bijhouden. Wat heel handig kan zijn voor een groot gezin.

Met of zonder app?

De laatste trend op dit gebied zijn de smart personenweegschalen. Dit is een digitaal product dat verbinding maakt via een app naar je smartphone of tablet. Dit geeft je nog meer inzichten, informatie en mogelijkheden. Dit is de één van de beste weegschalen voor mensen die heel serieus bezig zijn met zijn of haar gewicht en gezondheid.

Let op het soort weegschalen!

In veel gebruiksaanwijzingen van smart weegschalen wordt het gebruik afgeraden voor zwangere vrouwen, voor hartpatiënten en voor mensen met medische implantaten. Dit komt omdat de smart weegschalen gebruik maken van elektrische stroom om gegevens uit het lichaam te halen. In deze gevallen kun je beter kiezen voor een analoge weegschaal of een reguliere digitale weegschaal.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste digitale weegschaal?

Uit onze uitgebreide vergelijking is gebleken dat de Medisana BS444 Connect de beste optie van dit moment is. Deze weegschaal is namelijk digitaal en beschikt over handige functies zoals een automatische herkenning voor 8 gebruikers, lichaamsgewicht meter, vetpercentage meter etc. Om die reden hebben we hem verkozen tot beste digitale weegschaal.


Wat is beter een analoge of digitale weegschaal?

Het is volledig persoonsgebonden wat voor soort weegschaal het beste is. Ben je op zoek naar een weegschaal die naast het gewicht ook extra gegevens kan berekenen? Dan ben je op zoek naar een digitale weegschaal en is dat de beste optie voor jou. Wil je alleen je gewicht weten? Dan kun je ook prima overweg met een analoge weegschaal.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>