Beste weegschaal kopen? Top 5 best getest [2023]

Best Geteste Weegschaal [Test 2023]

Medisana BS 444 Connect lichaamsanalyseweegschaal

1. Medisana BS 444 Connect

De Lichaamsanalyse weegschaal BS 444 meet meer dan alleen uw lichaamsgewicht. Naast het lichaamsgewicht meet de BS 444 ook je vetpercentage, vochtpercentage, en je spier- en botmassa. Samen met de BMI-berekening en vaststelling van de dagelijkse caloriebehoefte vormt de BS 444 Connect een belangrijke begeleiding naar een efficiënter gezondheidsschema.

Wat is de beste weegschaal? Waar moet je op letten bij het kopen van een weegschaal? Het zijn zomaar twee vragen die we vaak voorbij zien komen. Om die reden zijn we dit artikel gaan schrijven.

Een goede personenweegschaal is ontzettend handig voor je gezondheid. Zo kun je gemakkelijk je gewicht meten en eventuele veranderingen in je gewicht monitoren. Het kopen van een goede weegschaal is echter lastiger dan de meeste mensen denken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende weegschalen op de markt en elke weegschaal heeft weer andere voor- en nadelen.

In dit artikel leggen we je precies uit waar je op moet letten bij een goede weegschaal kopen. Ook laten we je de top 5 beste weegschalen van dit moment zien in een handige top 5.

Wat is een goede weegschaal? Het is een vraag die vaak voorbij zien komen. Als je bewust met je gezondheid wilt omgaan, dan is een personen weegschaal eigenlijk onmisbaar in je huishouden. Toch kan een weegschaal confronterend zijn als je te zwaar bent. Dan wil je de weegschaal het liefst verstoppen in de kast. Maar als je aan het afvallen bent dan is het dalende getal op een weegschaal weer een ware beloning.

Als je een goede weegschaal wilt kopen, dan zijn er een hoop keuzes die je moet doen. Een weegschaal kan tegenwoordig namelijk veel meer dan alleen maar wegen.

Moderne weegschalen zijn globaal onder te verdelen in drie soorten. Als eerste zijn er de analoge weegschalen, het ouderwetse systeem die we allemaal kennen. Dan is er de moderne digitale weegschaal, en de sinds enige jaren bestaat er ook de smart weegschaal.

Deze analoge personenweegschalen zijn het oude mechanische systeem van vroeger. Het is een eenvoudig systeem die alleen het gewicht van een persoon meet. Deze weegschalen hebben een iets grotere afwijking dan de digitale versies. Vind je het niet nodig om je gewicht tot op de ons te weten? Of heb je geen behoefte aan nog meer informatie, zoals bijvoorbeeld je BMI? Dan zijn analoge personenweegschalen een juiste keus voor jou.

Via een LCD-display lees je veel informatie op een digitale weegschaal. Zo weet je zeer nauwkeurig je gewicht, maar ook je BMI, je spiermassa en vetpercentage. Digitale weegschalen zijn de meest gebruikte weegschalen op dit moment. Elk merk heeft zijn eigen functies, voordelen en nadelen. Een digitale weegschaal beschikt vaak over een geheugenfunctie, dit zorgt ervoor dat het informatie van meerdere personen kan bijhouden. Wat heel handig kan zijn voor een groot gezin.

De laatste trend op dit gebied zijn de smart personenweegschalen. Dit is een digitaal product dat verbinding maakt via een app naar je smartphone of tablet. Dit geeft je nog meer inzichten, informatie en mogelijkheden. Dit is de één van de beste weegschalen voor mensen die heel serieus bezig zijn met zijn of haar gewicht en gezondheid.

In veel gebruiksaanwijzingen van smart weegschalen wordt het gebruik afgeraden voor zwangere vrouwen, voor hartpatiënten en voor mensen met medische implantaten. Dit komt omdat de smart weegschalen gebruik maken van elektrische stroom om gegevens uit het lichaam te halen. In deze gevallen kun je beter kiezen voor een analoge weegschaal of een reguliere digitale weegschaal.

Wil je een nieuwe weegschaal kopen? Misschien heeft dit je geholpen om een juiste keus voor jezelf te maken. Wat is de beste personenweegschaal? Dit kun je nog een stapje verder op weg helpen.

Top 10 weegschalen

Wil je direct weten hoe de top 10 weegschalen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Top 5 Beste weegschalen 2023

Hieronder vind een overzicht met de 5 best geteste personenweegschalen van dit moment. De individuele reviews per weegschaal vind je door naar beneden te scrollen.


 1. Beste personenweegschaal 2023
 2. Beste personenweegschaal met lichaamsanalyse
 3. Beste weegschaal zonder batterijen
 4. Beste analoge personenweegschaal
 5. Beste prijs / kwaliteit weegschaal

1. Medisana BS 444 Connect 

Medisana BS 444 Connect lichaamsanalyseweegschaal

De Medisana BS 444 Connect is een digitale personenweegschaal en in onze ogen momenteel de beste weegschaal die je kunt kopen. De weegschaal meet namelijk veel meer dan alleen je gewicht.


Zo kan deze weegschaal je vet- en vochtpercentage meten, je BMI en je spier- en botmassa. Het kan zelfs je ideale dagelijkse caloriebehoefte berekenen. Niet voor niets is deze weegschaal ook volgens de consumentenbond verkozen tot beste weegschaal van 2023.


De Medisana biedt enorm veel opties voor een zeer voordelige prijs. De Medisana connect begeleidt je naar een efficiënter gezondheidsplan. Een goede keus voor mensen die veel mogelijkheden willen hebben voor een betaalbaar bedrag.__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Een app zorgt voor het makkelijk inzien van meetwaarden.
 • Weegt tot 180 kg
 • De weegschaal heeft een geheugen voor 8 gebruikers
 • Meet lichaamsgewicht, vetpercentage, BMI, vochtgehalte & spier- en botmassa

Nadelen

 • Het lukt niet altijd om met de app te synchroniseren.
 • De app is niet beschikbaar voor Windows Phones

2. O'dor® personenweegschaal met lichaamsanalyse 

O'dor® Weegschaal - Personenweegschaal Met Lichaamsanalyse - Bluetooth - Wit - XL

Een digitale weegschaal die zeer nauwkeurig je gewicht en de samenstelling van je lichaam meet. Naast het lichaamsgewicht meet het je vetpercentage, je spiermassa, het vochtgehalte, de botmassa, de BMR en de BMI.


Via bluetooth kun je de weegschaal verbinden met je smartphone of tablet. De O’dor weegschaal is een zeer stijlvolle weegschaal die geschikt is voor meer dan 8 gebruikers. Daarom is deze weegschaal heel geschikt voor het hele gezin. 


Kortom een goede weegschaal die zeker thuis hoort in deze lijst. 


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Een van de betere digitale weegschalen Via bluetooth te koppelen aan een mobiele app
 • Onthoudt gegevens van meer dan 8 gebruikers

Nadelen

 • Deze weegschaal is niet geschikt voor zwangere vrouwen, en evenmin voor mensen met een medisch implantaat

3. Beepower

Beepower

Voor de beste personenweegschaal van Beepower heb je geen batterijen nodig. De digitale weegschaal werkt namelijk op kinetische energie. Een druk met de voet op de knop zorgt ervoor dat de weegschaal voldoende energie heeft om te kunnen gebruiken.


Verder beschikt de weegschaal over alle lichaamsanalyse functies die andere merken ook bieden. Het meet natuurlijk niet alleen je gewicht, maar verder ook het BMI, de spiermassa, het vetpercentage en het vochtgehalte. Het heeft een geheugenfunctie voor 4 personen. De bodem is voorzien van antslip. Bovendien is het kinetische systeem zeer milieubewust.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Betrouwbaar
 • Geen batterij nodig
 • Snel in gebruik
 • Mooi design

Nadelen

 • Gegevens komen snel voorbij

4. Medisana PSD analoge personenweegschaal

Medisana PSD analoge personenweegschaal

Heb je geen apps, opties, of digitaal gedoe nodig? Dan is de analoge personenweegschaal van Medisana de keus voor jou. Ouderwets gebruikersgemak in een retro maar modern jasje. Het gewicht meten doe je eenvoudig op het grote display. Deze analoge weegschaal is geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met medische implantaten en mensen die houden van eenvoud.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Het display is groot en goed leesbaar
 • De weegschaal is analoog, dus geen batterij nodig
 • Het is voorzien van een antisliplaag voor het veilig op- en afstappen
 • Het is geschikt voor mensen tot een gewicht meten van 150 kg (maximaal weegvermogen)
 • Mooi retro design
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Geen lichaamsanalyse voor vetpercentage, BMI (body mass index), spiermassa etc
 • Geen geheugen
 • Relatief zwaar gewicht, dus moeilijk te verplaatsen

5. Silvergear personenweegschaal

Silvergear personenweegschaal

De Silvergear personenweegschaal is een weegschaal die een volledige lichaamsanalyse biedt. Deze weegschaal is enorm uitgebreid. Het kan zelfs de lichaamsleeftijd aangeven. Verder meet het het gewicht, het vetpercentage, de spiermassa, de botmassa, het BMI, het visceraal vet en het buikvet.


Voor sporters is het handig om te weten wat de caloriebehoeften in rust en actief zijn. Deze weegschaal geeft dat aan. Het heeft een geheugen voor 5 personen. De bodem is voorzien van antislip.


Via bluetooth legt de weegschaal contact met een app die compatable is met IOS en Android. Via twee sensoren onder je voeten wordt een lichaamsanalyse uitgevoerd. Een app slaat de gegevens op in een handig overzicht. __CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Het voert een lichaamsanalyse uit via bluetooth en een app
 • De LCD-scherm heeft achtergrondverlichting
 • Het is zeer nauwkeurig. De gewichtsnauwkeurigheid is tot 100 gram. 
 • Het heeft een automatische aan-functie
 • Het is geschikt tot een maximaal gewicht van 180 kg

Nadelen

 • Niet geschikt voor zwangere vrouwen
Over de auteur Remco Hazenwerf

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>