Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • De 5 voordelen van het dragen van een bril voor mannen

Laten we vooropstellen dat de meeste van ons het belangrijk vinden er goed uit te zien. Bij de eerste de beste gelegenheid zijn we in de gym te vinden en in het voorbijgaan van een vrouw worden vaak de spiertjes net wat extra aangespannen. Op zich niet gek, want wij mannen moeten nu eenmaal goed voor de dag komen om enigszins in de smaak te vallen. Toch zijn er altijd mankementen aan het lichaam van de mens, waaronder het gebrek aan goed zicht. Omdat wij van mening zijn dat een bril juist een toevoeging is, vertellen je we in dit artikel over de 5 voordelen van het dragen van een bril voor mannen.

1. Weinig onderhoud

Wij mannen zijn eigenlijk maar een simpel soort mens. Het liefst doen we alleen leuke dingen en hopen we maar dat onze partner zorgt dat alles netjes schoon is en het geen rommel is. Het grote voordeel van het dragen van een bril, bijvoorbeeld ten opzichte van lenzen, is het weinige onderhoud dat je hieraan kwijt bent. In principe zet je de bril op en af, gebruik je af en toe je poetsdoek en doe je hem netjes in het kokertje. Voordeel is ook dat je er jaren mee vooruit kunt en daardoor niet binnen afzienbare tijd weer met een nieuwe oplossing voor je minder goede ogen hoeft te komen. 

2. Een intelligente look

We hoeven jou niet te vertellen dat wij mannen af en toe enigszins lomp uit de bocht kunnen komen. Zeker als we met vrienden zijn kunnen we nog wel eens dommig en onhandig uit de hoek komen. Het voordeel van een goede bril, bijvoorbeeld die van Five 2 One Eyewear, zorgt voor een slimme, interessante look. Sommige vrouwen vinden het nu eenmaal belangrijk dat mannen intelligent en stijlvol overkomen. Een zorgvuldig uitgekozen bril helpt je hier een handje bij. Wedden dat de vrouwen nu juist naar jou kijken en net wat meer interesse hebben. 

3. Geen irritatie in de ogen

Misschien heb je er nooit last van gehad, maar het dragen van lenzen kan af en toe nog wel eens wat problemen met zich meebrengen. Natuurlijk is het fijn dat je ze in doet en dat er niets aan je looks verandert. Wel kan het zorgen voor irritatie in de ogen, aangezien dit zintuig nu eenmaal gevoelig van aard is. Wat te denken van rondwaaiend stof of als je even jeuk hebt? Om die reden denken wij dat een bril uiteindelijk toch de meest ideale optie is. Bekijk nu snel de tofste brillen om te kijken of er iets voor je tussen zit. 

4. Modebewust

Dit punt sluit wellicht goed aan bij puntje 2 over de intelligente look. Buiten het feit dat het je slimmer maakt, kan een bril ook zorgen voor een modebewust uiterlijk. Een fraaie linnen blouse gecombineerd met een bril en wat baardgroei wordt door veel vrouwen al snel gezien als uitermate sexy. Je kunt daarom ook het beste een donkere bril kopen, aangezien dit goed bij veel kleren past. Op deze manier ga je beter zien en kom je ook nog eens beter voor de dag. Een aardige win-winsituatie zullen we maar zeggen. 

5. Goedkoper

Toegegeven, een bril kan redelijk prijzig zijn wanneer je deze aanschaft. Een kwalitatief goede bril loopt al snel richting de paar honderd euro. Dit kan mensen nog wel eens tegenhouden een bril aan te schaffen. Begrijpelijk. Echter is een bril uiteindelijk veel goedkoper dan lenzen. Met als voorwaarde dat je de bril netjes en met respect behandeld. Bij lenzen gaat het vaak om een abonnement dat je afsluit, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaald. Daarnaast ben je ook geld kwijt aan bijvoorbeeld lenzenvloeistof. Lenzen gebruik je waarschijnlijk ook jarenlang. Wanneer je dit eens goed uitrekent kom je tot de conclusie dat een bril die je bijvoorbeeld 2 jaar gebruikt al veel goedkoper is, dan wanneer je lenzen voor twee jaar gebruikt. Nou, dan weten wij het wel. 

Ga voor een bril, mannen!

Je hebt in dit artikel gelezen over de voordelen van een bril bij mannen. Mannen die in eerste instantie denken dat een bril ze juist wat nerdie of suf maken, komen bedrogen uit. Het is juist een toevoeging, zeker met de toffe monturen van tegenwoordig. Gezien de 5 genoemde voordelen raden wij jou dan ook aan gebruik te maken van een bril. En heel eerlijk, we moeten de vrouwtjes in Nederland toch ook tevreden houden!?

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>