Fitness Oefeningen: Een compleet overzicht van alle oefeningen met uitleg!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle verschillende fitness oefeningen die er zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel goede en effectieve oefeningen die je kunt doen voor het verbeteren van je kracht of het opbouwen van spiermassa. Helaas worden er ook nog heel veel fouten gemaakt bij het uitvoeren van deze fitness oefeningen. Wij hebben een database gemaakt waarin we alle fitness oefeningen uitleggen. We vertellen je de meest gemaakte fouten en geven je tips voor een goede uitvoering. 

Overzicht Fitness oefeningen

In het overzicht hieronder vind je alle fitness oefeningen pagina's die wij hebben. Wij zijn continu bezig met het uitbreiden van onze oefeningen database. In elk artikel vind je tips, uitleg over de oefeningen en veel gemaakte fouten. Via de knoppen hieronder kun je jouw fitness oefening categoriseren op spiergroep.

Benen

Benen

Benen

Benen

Benen

Benen

Benen

Benen

Benen

Pagina  [tcb_pagination_current_page] van   [tcb_pagination_total_pages]

Wat zijn de beste fitness oefeningen?

Ben jij op zoek naar de beste fitness oefeningen? Lees onderstaande blogs dan zeker eens door! Wij hebben voor elke spiergroep een selectie gemaakt van de beste fitness oefeningen die je voor deze spiergroep kunt doen. 

Pagina  [tcb_pagination_current_page] van   [tcb_pagination_total_pages]

Wat zijn fitness oefeningen?

Fitness oefeningen doe je om je algehele fitheid te verbeteren. Er zijn veel verschillende soorten fitness oefeningen. Enerzijds kun je fitness oefeningen uitzoeken op basis van je doelstelling. Zo zijn er oefeningen voor het opbouwen van spiermassa, verbeteren van je conditie, het versterken van je lenigheid en kun je oefeningen doen om de kans op blessures te verminderen.

Verder kun je fitness oefeningen op verschillende plekken uitvoeren. Zo heb je fitness oefeningen die je in de sportschool kunt doen, maar ook oefeningen die je thuis zonder apparatuur kunt doen. Fitness oefeningen kun je daarnaast doen met dumbbells, barbells, fitness machines, kettlebells of met lichaamsgewicht.

Voor elke spiergroep zijn andere fitness oefeningen geschikt. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen compound oefeningen en isolatieoefeningen. Bij een compound oefening train je meerdere spiergroepen tegelijk terwijl je bij isolatieoefeningen juist een spiergroep isoleert. 

Wat zijn de voordelen van fitness oefeningen?

Op regelmatige basis fitness oefeningen uitvoeren kent verschillende gezondheidsvoordelen. In het overzicht hieronder vind je een aantal van de belangrijkste voordelen van fitness. 

  • Je spieren zullen sterken worden
  • Meer energie en zelfvertrouwen
  • Je verkleint de kans op een blessure of ziekte
  • Je botten zullen sterker worden
  • Je krijgt een strakker lichaam
  • Goed voor de hart- en bloedvaten
>