5 redenen waarom een goede gezondheid belangrijk is

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • 5 redenen waarom een goede gezondheid belangrijk is

Een goede gezondheid is voor iedereen belangrijk, maar waarom? Daar kunnen verschillende redenen voor bedacht worden. Je wil genieten in je leven, je wil er kunnen zijn voor anderen, je wil doelen behalen, je volop inzetten, leuke dingen doen en ga zo maar door. Maar dit kan alleen als je ook bezig bent met je gezondheid. Als je zelf goed gezond bent, dan kun je er pas zijn voor anderen en wat voor hen betekenen. Je moet namelijk goed zijn voor jezelf en dan kun je pas echt goed zijn voor anderen. Waarom vind jij een goede gezondheid belangrijk?

Genieten

Een goede reden die je aan zou kunnen geven waarom goede gezondheid belangrijk is, is omdat je dan meer kunt genieten. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over wat je wel of niet kunt, je hoeft er geen rekening mee te houden dat je bijvoorbeeld snel moe wordt en dan dingen beter moet afstemmen op elkaar en op tijd moet rusten. Als je goed gezond bent, dan kun je, ‘zo voelt het dan’, de hele wereld aan. Ben je daarom bewust van hoe je aan je gezondheid kunt werken:

 • Eet iedere dag voldoende groenten en fruit.
 • Zorg voor afwisseling m.b.t. voeding.
 • Beweeg genoeg, lekker in de frisse lucht iedere dag een wandeling maken bijv. naar je werk.
 • Pak vaker de fiets in plaats van de auto.
 • Zorg voor een goede balans van werk en privé, zorg voor voldoende ontspanning.
 • Lachen is het beste medicijn voor een goede gezondheid, daar steek je anderen mee aan en dan hebben zij ook weer een goede dag.


Onder een goede gezondheid verstaan we ook een goed zicht. Veel mensen hebben last van slechte ogen en daardoor is  de kwaliteit van hun leven minder en kunnen ze minder genieten. Bij Laatjeogenlaseren.nl heb je de mogelijkheid om je te laten helpen aan je ogen. Na een ooglaserbehandeling kan je weer goed zien zonder dat je een bril of lenzen moet dragen. Informeer naar de mogelijkheden en bekijk de informatie op de website!

Doelen behalen

Je hebt in je leven misschien een paar doelen, je wil een leuke baan, een mooi huis, kinderen, je kinderen zien opgroeien en samen een mooie reis maken. Als je doelen wil behalen moet je ook denken aan een goede gezondheid, want dan kun je meer aan en heb jij een weg waar je naar toe werkt. Maar stel niet te hoge eisen aan jezelf, anders ligt er stress op de loer en dat is voor niemand goed. 

Er voor anderen kunnen zijn

Je wil er graag voor anderen zijn, dat kan pas goed wanneer je zelf ook in goede gezondheid leeft. Je voelt je dan fit, je wil anderen dan helpen omdat het je goed doet. 

Minder kans op ziekte

Als je in goede gezondheid leeft, dan heb je minder kans om ziek te zijn. Je bent meer weerbaar, je hebt voldoende antistoffen en genoeg vitaminen en mineralen om de dagen goed door te komen. Blijf vooral gezond eten en goed bewegen. 

Balans in je leven en goed zicht

Een goede gezondheid zorgt ook voor een goede balans. Ben je zelf goed fit? Dan kun je een goede verdeling maken van werk en privé. Zorg er daarom voor dat je minimaal een paar uur in de week gaat sporten. Dit zorgt voor afleiding en is goed voor je gezondheid. Sporten helpt ook om je hoofd even leeg te maken en stress te verminderen. Kortom, een goede balans zal ervoor zorgen dat je prettiger kunt leven!

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>