Hoe kies je een goed telefoon abonnement voor sporters?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies je een goed telefoon abonnement voor sporters?

Ben je een fanatieke sporter en houd je ervan om geregeld naar de sportschool te gaan of een rondje hard te lopen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een telefoonabonnement dat bij jou past. Veel sporters nemen namelijk hun smartphone mee als ze gaan hardlopen of fitnessen. Bijvoorbeeld om stimulerende muziek af te spelen of via handige apps hun prestaties en vorderingen bij te houden. Maar hoe kies je een mobiel abonnement die bij jouw sportieve ambities past? Waar moet je op letten als je als sporter, hardloper of trainer een passend mobiel abonnement wilt vinden? Dit blog helpt je met enkele handige en praktische tips om het beste telefoonabonnement te kiezen!

Voldoende data om jouw favoriete muziek te kunnen luisteren

Het belangrijkste aandachtspunt voor sporters bij het vinden van een passend mobiel abonnement, zijn de mogelijkheden en kosten van streamingdiensten voor muziek. Idealiter kies je voor een mobiel abonnement, waarbij het beluisteren van muziek via Spotify, Deezer, YouTube of een andere muziekdienst zo voordelig mogelijk is. Sommige providers bieden bij hun mobiel abonnement een gratis muziekdienst aan. Zo kun je altijd en overal, of je nu online of offline bent, jouw favoriete muziek beluisteren.

Apps die je helpen bij het sporten

Iedere fanatieke sporter houdt graag zijn of haar vorderingen bij via een geschikte app. Bekijk daarom, voordat je een mobiel abonnement gaat afsluiten, of je voordelig de beschikking hebt over apps die jou helpen tijdens het hardlopen, fitnessen, wandelen of bij het zwemmen. Zijn deze apps gratis of kosten ze je onnodig geld? 

De kwaliteit en snelheid van het internet

Belangrijk is verder om te kiezen voor een provider voor mobiele telefonie, die voldoende snelheid biedt en een kwalitatief goed bereik. Zeker als je hardloper of wielrenner bent, is de verbinding met internet tijdens je sportieve tochten cruciaal. Als de verbinding niet consistent is, kun je namelijk jouw sportieve prestaties niet bijhouden. Door een vergelijkingssite te bezoeken en/of reviews van eerdere klanten door te lezen, krijg je een goed beeld van de (on)stabiliteit van het netwerk van meerdere mobiele telefoon providers.

De maandelijkse kosten van het abonnement

We raden je aan om ook goed te kijken naar de maandelijkse kosten van je mobiele abonnement. Deze kunnen per aanbieder soms behoorlijk uiteenlopen. Soms is een kleine databundel afdoende, bijvoorbeeld wanneer de sportschool of fitnessclub waar je actief bent gratis wifi aanbiedt. Ben je als sporter vooral buiten actief, dan heb je een databundel nodig die toereikend genoeg is. Je betaal dan elke maand wel meer, maar kunt altijd en overal je smartphone gebruiken voor jouw grote hobby.

Sim only kan een goede oplossing zijn vanwege de flexibiliteit

Een sim only abonnement nemen als mobiel abonnement kan een goede oplossing zijn voor sportievelingen. Hét grote voordeel van sim only abonnementen is dat je hiervoor geen nieuwe smartphone nodig hebt. Verder is dit type abonnement populair vanwege de flexibiliteit. Je kunt jouw voorkeuren dan in principe elke maand aanpassen op je behoeften, zodat je mobiel abonnement altijd up-to-date is.

Leestip:

Bekijk onze lifestyle categorie voor meer tips

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>